Uiteindelijk toch uitgespeeld en heb me meer dan prima vermaakt. Ik vond hem echt goed beginnen met die intro en de eerste twee dungeons daarna ook. Daarna daalde het tempo best erg veel. Op de meeste gebieden gewoon een echte Zelda met een lekker sfeertje en de gewoonlijke goede punten. Vind hier i.t.t. Skyward Sword ook echt veel betere melodieën hebben voor de Songs. Vooral
Earth God's Lyric van Medli, niet de aangepaste main theme. Ook heel tof om
het Hyrule Castle van diep onder 't water te zien, met portretten van de OoT sages. Vond ik leuk.

Desondanks toch enkele grote nadelen om geen 5* van mij te krijgen.
Het grootste nadeel vond ik wel de sfeerloze, lege zee. Je kan minuten ronddwalen zonder maar letterlijk één ding te zien, op eilandjes in de verte na. De eerste Zelda die mij niet uitnodigde om verder te verkennen en meer dingen te doen dan de main missies. Daarnaast zijn de dungeon bosses eigenlijk best bizar makkelijk. Ik bedoel, ik wil geen Dark Souls taferelen hebben maar dit vond ik echt a walk in the park. Op zich vind ik 't geen echt nadeel, maar toch een klein smetje op de anders feilloze gameplay.
Wat ik ook erg jammer vond, was het onnodig rekken van speelduur op sommige momenten. Ik bedoel, je moet op een gegeven moment dus de
acht Triforce deeltjes vinden. Oké prima, maar dan zoek je ze en blijkt dat je dus een kaart krijgt die jou naar de uiteindelijke plek brengt i.p.v. meteen dat stukje... Maar als dat niet genoeg is, moet Tingle hem ook voor je gaan vertalen... voor 400 rupees per stuk. En nog maar te zwijgen over 't feit dat je die 20 Joy Pendants moet hebben om toegang te hebben tot het huis van die mevrouw, waar nog zo'n
Chart zit. Kwam bij mij echt over als een goedkope manier om speelduur te rekken, ik weet niet hoe dat bij jullie dat hebben ervaren?
Ten slotte vond ik Earth en Wind Temple op een gegeven moment echt frustrerend, telkens Command Melody om
Medli of Makar een half metertje te laten bewegen, weer de cutscene, weer Command Melody, weer cutscene, weer paar cm's bewegen en zo gaat 't verder. Ik weet niet hoe 't met jullie zat, maar ik werd telkens uit m'n flow gehaald. Ik had liever gezien dat daar gewoon een knop voor was of zo, i.p.v. weer dat hele gebeuren. Dit is eigenlijk de enige Zelda waarbij ik meteen een walkthrough opzocht als ik er heel eventjes niet uitkwam, in tegenstelling tot de andere delen waarbij ik het door en door bleef proberen tot ik gewoon niet meer kon (gebeurt zelden dat ik dan alsnog walkthrough bekijk).
Eigenlijk 't minst goede Zelda wat ik heb gespeeld, met de nadruk op 'minst goede' want slecht is dit deel zeker niet. Ik twijfel tussen een 3,5 en 4*, toch het voordeel van de twijfel (3,75*).