The Legend of Zelda: The Wind Waker (2002)
Alternatieve titel: The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
Nintendo GameCube / Nintendo Wii U / Nintendo Switch 2
Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo
Het nieuwste Legend of Zelda-avontuur begint met de jonge Link die een vredig leven leidt op een klein eiland. Op een dag is Link getuige van een enorme, dreigende vogel die Link's jongere zusje grist en met haar wegvliegt. Link volgt in de achtervolging. Zijn zoektocht naar haar zet een episch avontuur in gang waarbij Link over de volle zee vaart op zoek naar antwoorden op het mysterie achter haar verdwijning.
- nummer 47 in de top 250
Ik vond het grafische stijltje wel aardig, maar meer ook niet. Ik heb meer wat met de oude Zelda stijl van de N64 games.
Wel was deze game uitdagend en grappig.
Deze Zelda is vrij aardig en de leuke herinneringen blijven, maar hoe erg heb ik me gefrustreerd aan stukken in het begin als je je onder die tonnen moet verschuilen voor die bewakers. Zo kan ik me meerdere vreselijk irritante stukjes voor de geest halen. The Deku Leaf is niets meer dan een aardige gimmick en sommige baasgevechten stoorde ik me ook gigantisch aan. Soms is het ook even zoeken wat je nou precies moet doen.
Begrijp me niet verkeerd, het is zeker een goed spel, maar misschien is ie in de herinnering leuker dan tijdens het spelen zelf....
Spel is iets makkelijker dan andere zeldas, maar toch heerlijk speelbaarhet varen weer iets nieuws.
eilanden ondekken.
nieuwe monsters.
nieuwe bazen(behalve ghoma bij ocarina of time hete ook de eerste baas ghoma.En misschien is die allen in brand)
nou ik heb het spel helemaal uitgespeeld.
ganondorf was eerst moeilijk maar het viel mee.
ganon die viel me een beetje tegen het leek net een marionet(dat is het ook)
het was ook leuk bij ganon dat hij in 3 vormen kan veranderen,was altijd wel benieuwd.
met de ghost ship zoeken was irritant ik had hem eindelijk gevonden bij crescent moon island op volle maan.
en toen werd het licht,dat was k*t ging ik een eindje varen kwam ik bij diamond steppe island net niet op volle maan. was ie daar en toen had ik hem gehaald, de triforce charts
Moeilijkste baas van het spel vond ik helmorac king
makkelijkste vond ik de ene bij de earth temple,gewoon licht tegen hem aan doen via je schild optillen en dan tegen stekels aan gooien en kleine geestjes vermoorden.
ik von ook leuk dat je ook uitdagingen aan kan doen op zee tegen big octo.
en bij forest haven.
de nintendo gallery dat is ook cool moet je foto's maken van:Mensen,Dieren,Monsters,bazen,minibazen.
dat is mijn verhaal over the windwaker(leukste spel van de zelda series)
Dit vind ik persoonlijk het beste Zelda spel. Alles klopt! Het grafische aspect, het verhaal en de gameplay.
Inderdaad, alleen jammer als je hem ergens in een dungeon opslaat, dat je dan heel die dungeon weer moet aflopen als je opnieuw opstart, enige gebrek eigenlijk. Verder gewoon uitstekend vermaak.
Het gaf het spel een compleet andere sfeer en het grafisch vervolg op met name de handhelds onderstrepen het gelijk van Nintendo. Vanaf het begin is The Wind Waker een waanzinning leuk spel. Niet alleen de kerkers, ook het varen en de eilandbewoners zijn scherp bedacht.

Er staan mij een aantal puzzels bij die van een sterk staaltje creativiteit getuigen. Kritiek is er ook. Zo is de 'gevechtentunnel' op het begineiland sterk over de top. In kerkers waren er aantal irritante stukken maar noem ze 'uitdagend'.
Over het algemeen ligt de moeilijkheidsgraad een stukje lager als bij de voorgangers. Toen ik het spel voor de tweede keer uitspeelde ging dat vrijwel op de automatische piloot. Ook de hartstukjes zijn redelijk goed te halen. Ik herrinner me dat er enorm veel te vinden waren op het hoofdeiland.

Verdere pluspunten zijn de landkaarten, originele vijanden en een doeltreffend menu. Omdat ik Super Smash Bros. Melee met vrienden plat gespeeld heb nét niet mijn favoriete GamCube titel maar het blijft een juweeltje. Ondanks de paar minpuntjes kan ik niet anders dan de maximale score van 5* toekennen.

Nu 8 jaar later is dat niks veranderd, The Wind Waker scoort bij mij nog steeds erg hoog qua eye-candy. Wel ben ik na een uitgebreide (en vermoeide) speelsessie erachter gekomen dat deze Zelda weinig inhoud heeft. De dungeons zijn veel te makkelijk en ongeinspireerd en het verhaal is op een bepaalde manier ook maar weer een her-vertelling van Ocarina of Time. Wat betreft de quest-items valt er ook niet veel te juichen, voor je het weet heb je het allemaal bij elkaar en de functies zijn vaak simpel en een-dimensionaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Majora's Mask en Ocarina of Time, waar je alle items echt vaak nodig hebt, op verschillende manieren.
Voordat ik begin over de kwaliteiten van dit tekenfilmfestijn wil ik het nog even hebben over de eindbazen. Wat een slap zooitje zeg... Geen enkele baas is echt pittig met als dieptepunt de tweede baas in het Deku gedeelte. In het algemeen is de moeilijkheidsgraad niet hoog, zeg maar gerust zeer laag. Geen enkele keer ben ik doodgegaan tijdens de weken dat ik bezig was met deze Zelda.
Wat is dan wel goed? Het uiterlijk. Alles is prachtig vormgegeven en tovert een glimlach op je gezicht. Ook het varen vind ik geweldig (al is het een uit de kluiten gewassen laadscherm) lekker zonder zorgen over de zee zeilen en ondertussen octopussen neerknallen. Wat schatkisten opzoeken voor rupees die je niet nodig hebt, ach heb toch niks te doen... Die suffe vijanden komen me de keel uit. Kan zelfs gerust zeggen dat ik het varen iets leuker vind dan het rijden op Epona (Epona heeft geen grijphaak en kanon). De muziek is trouwens ook aardig te pruimen, behalve die suffe wind waker tunes dan...
Uiteindelijk zijn de side-quests een stuk leuker dan het daadwerkelijke verhaal. Maar het allerleukste is het niks-doen. Van een eiland met je deku-leaf de zee in zweven geeft een machtig gevoel. Of wat varkentjes het water in flikkeren is ook altijd leuk. En laten we oma af en toe ook maar met een bezoekje vereren, die is daar ook maar aan het wegkwijnen.
*3 sterren voor dit kleurrijke play-doh avontuur.
Maar nog steeds een 4* omdat het wel een lekkere break is van al die duistere games die ik normaal speel.
Een stuk makkelijker dan andere Zelda's, maar daarom niet minder mee geamuseerd. Een avontuur om nooit meer te vergeten en ik zal altijd een boontje hebben voor deze Zelda: al is het maar omdat ik het eilandthema fantastisch vind.

Heb deze helaas nooit meegekregen. Na heel wat heerlijke jaren met N64 te hebben doorgebracht, was ik overgestapt naar de PS2 en heb dus nooit een GameCube gehad. Inmiddels wel weer een Wii en een PS3. Speciaal voor deze game heb ik toch een tweedehandse GC gekocht, dus zal deze game op korte termijn zeker spelen. Al moet ik vooraf zeggen dat die cell shaded mij echt 3x niks lijkt, maar dat schijnt volgens velen erg mee te vallen dus. Ik ben benieuwd.
Dit spel heb ik toen ook links
laten liggen door de graphics, nu komt er over een dik half jaar een vette HD Remake van de game op de Wii Uen deze ga ik zeker spelen.Dit spel heb ik toen ook links
laten liggen door de graphics, nu komt er over een dik half jaar een vette HD Remake van de game op de Wii Uen deze ga ik zeker spelen. Qua graphics lijkt het me wel meevallen, hoor.
Het is alleen de cell shaded (cartoony) look waar ze voor gekozen hebben dat mij niet bevalt, but it's all about the story. Always has been.
Eerst Far Cry 3 uitspelen en dan lekker beginnen met Wind Waker!Maar ik heb geduld. De zin is er op dit moment weliswaar niet, maar ik ben ervan overtuigd dat ik in de nabije toekomst nog veel plezier aan deze Zelda ga beleven.
Eerste pearl inmiddels binnen en ben nu bij de Forbidden Woods. De cell shaded look is even wennen maar geen grote storende factor meer. Het grootste nadeel tot nu toe vind ik toch de "open wereld", die speelt zich dus compleet op (een nagenoeg lege) zee af. Vind ik persoonlijk niks, maar misschien dat ik ermee leer leven. En ook een nadeel van de GameCube, dus niet aan de game zelf, is het veranderen van die invalshoeken met de C-stick. Is me ook bij Mario Sunshine opgevallen, als je de stick naar links beweegt gaat camera naar rechts. Ook een kwestie van wennen maar ik begrijp niet waarom ze dat gekozen hebben.