Dimo's Quest (1993)

Commodore Amiga / PC / Philips CD-i
Platform

Ontwikkeld door The Vision Factory en Infernal Byte
Uitgegeven door Philips en Boeder

Dimo is verslaafd aan snoep. Als kind is hij in een vat met stroop gevallen en dat vat heeft hij toen helemaal leeggegeten. Sinds die tijd is Dimo gek op alles waar suiker in zit. Op een nacht droomt Dimo over een onderwereld vol met labyrinten, monsters en snoepjes. Een onderwereld waar hij niet zomaar uit kan ontsnappen. Dimo heeft er een hoop voor over om te ontsnappen uit zijn nachtmerrie en wil zelfs beloven nooit meer snoep te eten. Alleen jij kan Dimo helpen te ontsnappen. In de 51 levels die het spel telt zul je alle snoepjes moeten eten en sleutels moeten verzamelen om te level te voltooien.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Dimo's quest is een overgenomen game van de Commodore Amiga. Het heeft dezelfde titel, alleen speel je daar met een Kikker en heb je een afwijkend titelscherm. Bewijs. Ik kwam daar al snel achter, want er zijn meerdere voorbeelden zoals rat trap-krusty's super funhouse. Bewijs. Voor de CD-I vond ik dit een goede game, al kon het me nauwelijks boeien.