Tony Hawk's Pro Skater (1999)

Alternatieve titels: Tony Hawk's Skateboarding | Tony Hawk's Pro Skater 3D

PlayStation / Nintendo 64 / Sega Dreamcast / N-Gage / Mobile
Sports

Ontwikkeld door Neversoft en Ideaworks
Uitgegeven door Activision, Crave en JAMDAT

Kruip in de huid van een beroemde skateboarder. Er zijn negen levels die je kunt spelen, waarin je vele objecten zoals auto's en muren kunt gebruiken voor je trucjes, waarmee je de nodige punten scoort. Om alle negen levels te unlocken, de beschikking te krijgen over beter materiaal of andere dingen te unlocken moet je videobanden verzamelen. Deze verdien je door verschillende challenges te behalen. Er zijn tien verschillende professionele skaters waarmee je kunt spelen, plus nog een paar extra die te unlocken zijn. Elk van de skaters kan voor hem kenmerkende trucjes uitvoeren. Spelmodes voor twee spelers tegelijk zijn ook beschikbaar.

Game_Kaza
Weet niet of dit de eerste echte skategame is, maar heet was zeker mijn eerste en een prachtige ervaring,
De gameplay, missies, tricks op het board, en de punk muziek op de tv waren allemaal nieuw voor mij en heerlijk. Ook te lang geleden maar was zeker een leuk spel.
Ik ga nog op zoek naar de soundtrack,

avatar van Marcellussss
Leuk, maar mag niet in de schaduw staan van zijn opvolger.

Taken
Ik ga nog op zoek naar de soundtrack

Die you psycobitch was toch mijn mijn favorite nummer van de game

Voor de rest was het echt een vet coole en vernieuwende game, ik heb hier echt een aantal uurtjes achter gezeten om alle opdrachten in de levels te halen.

Game_Kaza
Jah ik heb het spel gekocht voor de N64. Phoefff wat een overgang van een PS3 game als Skate 2 naar dit. Totaal anders.

Het speelt gewoon hetzelfde als alle Tony Hawk games maar dan is alles wat kleiner en minder. Wat niet gek is voor zo'n oude game. De muziek en levels zijn leuk. Daarnaast word het hoe langer hoe uitdagender.

En o.a. dankzij deze Tony Hawk game ben ik fan geworden van Goldfinger die hier het liedje Superman hadden.

avatar van youngtick
Mijn eerste Tony Hawk game

Een goede game maar kan ook een beetje frustrerend zijn

avatar van youngtick
Taken schreef:

Die you psycobitch was toch mijn mijn favorite nummer van de game

I'm A Superman was voor mij de tofste

kiriyama
Opnieuw uitgekomen in een HD versie voor de 360 met levels uit dit deel en deel 2, inclusief online modus. Ik weet nog niet of ik hem zelf ook ga aanschaffen. Vind het erg jammer dat niet gewoon alle levels erin zitten.