Def Jam: Fight for NY (2004)

Alternatieve titel: Def Jam: Fight For NY - The Takeover

PlayStation 2 / Xbox / Nintendo GameCube
Fighting

Ontwikkeld door Aki en Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

De meedogenloze gangster D-Mob is uit de gevangenis ontsnapt. Eenmaal thuisgekomen blijkt dat zijn machtspositie in het ondergrondse fightclub-circuit van New York bedreigd wordt door brute nieuwkomer Crow. Als lid van D-Mob’s crew moet jij Crow een toontje lager laten zingen. Slaag je daarin, dan ligt de wereld aan je voeten. Slaag je niet, dan… daar kun je maar beter niet aan denken.

avatar van Musique
Dit is het beste spel uit de reeks. Dit mede door de sterk aanwezige grimmige sfeer en omdat de gameplay hier het best is gebalanceerd. Niet moeilijk doen op de knoppen of (lame-ass) scratches. Genoeg karikaturen om uit te kiezen en nog vele combo's om voor een flinke tijd zoet mee te wezen. Af en toe is het spel hinderlijk lastig en het begin gaat wat stroef maar resulteert dit tot een goed spel. Het verhaal is flinter dun maar dat boeit niet echte. Gewoon vechten in de meest toffe interactieve arena’s die allen z’n hindernissen kent. Alles is mogelijk van knuppels tot auto deuren tot het publiek dat een handje helpt en een rijdende metro. Een zeker groot pluspunt is dat je hier je eigen karikatuur kan maken. Dit is vooral fijn voor de niet hiphop fans. Haat je een bepaalde rapper, mep hem of haar hier verrot.

avatar van kaholiic
{Review}

Def Jam is een erg brute fightgame die zeer leuk en vermakelijk is. Dit spel wist mij snel te bekoren door de grote hiphop invloeden die duidelijk aanwezig zijn.

Zoals ik al zei is hiphop flink aanwezig. Eigenlijk is het een en al hiphop. De muziek, characters, dialogen en het hele sfeertje dat de hele game blijft hangen is hiphop. Characters zijn er veel, en veel van die bestaan echt. De upper-Boss is natuurlijk Snoop-Dog. Maar ook veel andere spelen in de game. Rappers, maar ook acteurs: (Danny Trejo). Jammer dat Steven Seagel er niet in zit, want die zo iedereen ownen.. Grimmig, luguber en hard ziet het er allemaal uit. Vooral omdat het allemaal vrij grauw en donker is.

Realistisch is het natuurlijk bijna niet, maar het doet me wel veel denken aan streetfights/underground-fighting. Dit komt vooral door de omgevingen waar het vechten plaats vindt. Disco’s, op straat en een garage. Daarbij is het te gek om te vechten in het middelpunt bij al die mensen. Die mensen staan er niks voor niks want je kan ze ook gebruiken. Voor aanvallen en voor wapens. Handig!

De gevechten gaan soepel en snel. Je kan in het begin kiezen welke vechtstijl je wilt en die kan je later nog uitbreiden om deze met een andere vechtstijl te combineren. Die je zelf mag kiezen. Ik vind dat deze technieken zeer goed zijn uitgewerkt en daarbij ook realistisch voelen, wat natuurlijk alleen maar goed is. Je kan ook een super-attack kiezen. En deze zijn supervet, onmogelijke aanvallen waarbij je mensen 20 meter in de lucht kan gooien. Zeer cool..Aan het eind van het spel heb je 4 van deze super-attacks en kan je je helemaal uitleven op de miezerige vijanden.

Vooral op het eind zijn ze vrij ''miezerig'', want dan ben je zo goed. Met die bedoel ik niet alleen in attacks maar ook in combo’s. Want deze weet je nu helemaal uit je hoofd, omdat ze niet zo moeilijk zijn.

Conlusie:
Def Jam: Fight for NY is een enorm harde, goeie game. Die vooral door zijn Gameplay boven de het gemiddelde uitreikt. Vooral voor hiphop liefhebbers te gek, maar ook voor de gene die niet fan zijn van deze muziek.