Def Jam: Fight for NY (2004)
Alternatieve titel: Def Jam: Fight For NY - The Takeover
PlayStation 2 / Xbox / Nintendo GameCube
Fighting
Ontwikkeld door Aki en Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts
De meedogenloze gangster D-Mob is uit de gevangenis ontsnapt. Eenmaal thuisgekomen blijkt dat zijn machtspositie in het ondergrondse fightclub-circuit van New York bedreigd wordt door brute nieuwkomer Crow. Als lid van D-Mob’s crew moet jij Crow een toontje lager laten zingen. Slaag je daarin, dan ligt de wereld aan je voeten. Slaag je niet, dan… daar kun je maar beter niet aan denken.
Links
trailer (YouTube)
Ik mag spellen waar er veel gevochten mag worden!
*4,5
Ik heb eigenlijk nooit zo goed begrepen wat er zo leuk is aan deze game, vind vooral het nieuwste deel uit de serie erg vervelend.

4****!

Oei, pas op, dit is toch echt hiphop; straks krijg je nog een bro' op je dak en krijg je een schop onder je shizzlewizzle.

Het is alleen hinderlijk dat je in het begin echt een slome l*l bent...
Virtua Fighter heb ik nog nooit gespeeld

Fo'sho!
Iemand enig idee of deze ook speelbaar is op de xbox360?
Helaas niet...
Daar baalde ik heel erg van toen ik er achter kwam.
graphics 7,5
gameplay 7,5
sound 6
speelduur 7,5
Wel leuk dat Danny Trejo er in zat, maar ik hou niet van dat gangster gedoe.
Bij mijn huis gingen we Mortal Kombat spelen, en hij vond MK ook iets leuker ( Deception )
Het zag er wel mooi uit.
Zat Carmen Electra ook niet in deze game?

Def Jam is een erg brute fightgame die zeer leuk en vermakelijk is. Dit spel wist mij snel te bekoren door de grote hiphop invloeden die duidelijk aanwezig zijn.
Zoals ik al zei is hiphop flink aanwezig. Eigenlijk is het een en al hiphop. De muziek, characters, dialogen en het hele sfeertje dat de hele game blijft hangen is hiphop. Characters zijn er veel, en veel van die bestaan echt. De upper-Boss is natuurlijk Snoop-Dog. Maar ook veel andere spelen in de game. Rappers, maar ook acteurs: (Danny Trejo). Jammer dat Steven Seagel er niet in zit, want die zo iedereen ownen..
Grimmig, luguber en hard ziet het er allemaal uit. Vooral omdat het allemaal vrij grauw en donker is. Realistisch is het natuurlijk bijna niet, maar het doet me wel veel denken aan streetfights/underground-fighting. Dit komt vooral door de omgevingen waar het vechten plaats vindt. Disco’s, op straat en een garage. Daarbij is het te gek om te vechten in het middelpunt bij al die mensen. Die mensen staan er niks voor niks want je kan ze ook gebruiken. Voor aanvallen en voor wapens. Handig!
De gevechten gaan soepel en snel. Je kan in het begin kiezen welke vechtstijl je wilt en die kan je later nog uitbreiden om deze met een andere vechtstijl te combineren. Die je zelf mag kiezen. Ik vind dat deze technieken zeer goed zijn uitgewerkt en daarbij ook realistisch voelen, wat natuurlijk alleen maar goed is. Je kan ook een super-attack kiezen. En deze zijn supervet, onmogelijke aanvallen waarbij je mensen 20 meter in de lucht kan gooien. Zeer cool..Aan het eind van het spel heb je 4 van deze super-attacks en kan je je helemaal uitleven op de miezerige vijanden.
Vooral op het eind zijn ze vrij ''miezerig'', want dan ben je zo goed. Met die bedoel ik niet alleen in attacks maar ook in combo’s. Want deze weet je nu helemaal uit je hoofd, omdat ze niet zo moeilijk zijn.
Conlusie:
Def Jam: Fight for NY is een enorm harde, goeie game. Die vooral door zijn Gameplay boven de het gemiddelde uitreikt. Vooral voor hiphop liefhebbers te gek, maar ook voor de gene die niet fan zijn van deze muziek.
LOL, shizzlewizzle, djongee