Vietcong 2 (2005)

PC
Shooter / Action

Ontwikkeld door Pterodon en Illusion
Uitgegeven door 2K

Vietcong 2 speelt zich af tijdens de Vietnamoorlog. Jij bent Daniel Boone en je moet je melden bij de kolonel in het hoofdkwartier. Eenmaal daar krijg je de opdracht een oorlogscorrespondent genaamd Jimmy Davies op te halen voor een feest. De Vietcong zijn op de hoogte van de aanwezigheid van de kolonel, en plannen een actie om hem te doden. Tijdens het feest worden jullie aangevallen waarna je missies zullen beginnen. Jij hebt de leiding over een aantal soldaten die je verschillende commando's kunt geven. Ook kun je spelen met een Noord Vietnamees, die gedwongen het leger in moest om te vechten met de Zuid Vietnamezen. De multiplayer bestaat uit Co-op, Deathmatch, Team-Deatchmatch en Capture-The-Flag

avatar van Gamer2575
Opzich wel leuke game, maar hij stelt niks voor tegenover zijn voorganger. Gameplay is achteruit gegaan en grafisch een stukje vooruit. 3,5* En voor zijn voorganger Vietcong en zn addon Fist Alpha 5*!

avatar van Tha Luz
Zonde het had zoveel beter kunnen worden als ze gewoon een wat betere gameplay hadden genomen.Alles voelde gewoon als een oud spel aan en de graphics waren ook al niet zo best.Zeer weinig missies en jammer dat het ook alleen maar het tet-offensief was.Multyplayer is nog wel leuk ma na 4uurtjes gaat het vervelen

2.0

avatar van Tha Luz
Zonde,de game begon zo goed met de eerste 3missies waarbij der nog niet gevochten werd,het begin in de stripclub was gewoon geweldig bedacht en maakte het allemaal iets realistischer daarna moest je een tijdje in de auto zitten en werd gebracht naar de burgemeester enzovoort.Maar bij de 2e gevechts missie ging het gelijk verkeerd,de gameplay zuigt als een malle en de cutscenes kwamen niet overtuigend over.De journalist was opzich aardig bedacht alleen vreselijk afgewerkt,dat het alleen het tet-offensief was klonk mij al niet zo goed in de oren en had ik er ook niet veel van verwacht.De Vietcong campagne was al helemaa dramatisch.Het begon nog wel realistisch dat ze je uit het kamp haalden enzo.Maar ook na dat ging het niveau gelijk naar beneden.
En nog erger=de vietcong campagne was maar 4 missies lang.
Wat wel goed was is dat hoe ze de overstap maakten van de US campagne naar de VC(vietcong)campagne.Echter,waren er te weinig missies om het me echt te boeien en de moeilijk heids graad viel me ook behoorlijk tegen.Als ze niet alleen het tet-offensief hadden gedaan dan had het mischien veel beter uitgepakt maar helaas.Je had ook niet(zoals in de eedere vietcong)een band met je team wat ik dus wel had verwacht..Tel daar ook nog wat crappy graphics bij op en je krijgt dit=Een dikke tegenvaller
2.0
1.0 voor de cutscenes
1.0 voor de moeite
+Begin van allebij de campagnes
-Alles behalve het begin van de campagnes

Lexcoaster
Graphics en gameplay zuigen best wel. Terwijl men toch z'n best heeft gedaan een degelijke weergave van Vietnam te laten zien, en dat valt te zien. De actie en de verhaallijnen zijn realistisch en redden dit spel van een onvoldoende.