Lekkere over the top side-scroller. De gameplay is wel een beetje vreemd op zich. Er komen van alle kanten vijanden en kogels op je af, maar je moet niet blind knallen omdat je maar beperkte munitie hebt. Die komt af en toe wel uit de lucht vallen en kun je oprapen. Hetzelfde geldt voor voedsel om je levensmeter wat aan te vullen, extra levens en geld en ik denk drugs. Die laatste twee zijn puur voor de bonuspunten volgens mij.
De gameplay zelf is extreem simpel en repetitief, eigenlijk gaat het spel er puur omdat je er op let dat je nog genoeg health, levens en munitie hebt. Het spel gaat een beetje om de balans tussen voldoende van die dingen hebben en zoveel mogelijk naar rechts doorlopen om bij het einde van het level te komen. Af en toe kun je naar boven lopen, een deur in. Dan kom je in een grote kamer waar je dan verschillende upgrades op de grond kunt vinden. Aan het begin vind je in die kamers alleen een soort van camera's aan de muur die op je schieten, wat je vrij simpel kunt ontwijken door alleen al onder in het scherm te lopen (die kogels hebben maar een beperkt bereik), later lopen moet je ook door bepaalde vallen lopen op het juiste moment, waar van de "disco-vallen" nog best lastig zijn. In de levels zelf wordt de uitdaging ook steeds groter. Eerst alleen mannetjes die op je schieten, later komen daar ook ninja's bij die heel hoog kunnen springen en werpsterren naar je gooien en dikke mannetjes die je bekogelen met bommen, onder andere. Het geluid van de wapens klinkt wel aardig (niet realistisch natuurlijk) en is nogal over the top met hele vlammen die steeds uit je wapen komen als je schiet. En als je iemand raakt zie je de brandende ledematen in het rond vliegen.
De sfeer en sommige geluidjes etc zijn wel een beetje te herkennen uit Mean Streets, van dezelfde maker. Ook de korte bewegende filmpjes uit Mean Streets zitten in het spel. Destijds was dat nog vrij bijzonder. Leuk ook is hoe het verhaal wordt verteld via die filmpjes en in stripvorm, a la Max Payne zeg maar. Alleen ziet dit er natuurlijk wel even wat minder mooi uit.
Het spel kent ook de nodige humor, alleen al hoe Luke McCabe er uitziet en de rare oef-geluidjes die hij maakt als hij wordt geraakt door een kogel of tegen een tegenstander oploopt, of probeert te schieten zonder kogels.
Geen al te goed spel, maar door de nog redelijk goede presentatie met die korte filmpjes etc (destijds vrij uniek volgens mij), de humor en de nog best hoge moeilijkheidsgraad krijgt het spel nog wel een voldoende van me.