Breath of Fire: Dragon Quarter (2002)

Alternatieve titel: Breath of Fire V: Dragon Quarter

PlayStation 2 / PlayStation 3

Ontwikkeld door Capcom
Uitgegeven door Capcom

De mensheid leeft in een andere tijd en op een andere plaats. In een labyrint-achtige wereld zonder licht. Waar de beschaving al generaties lang onder de grond moet wonen. De mens weet niet niet meer hoe het leven vroeger was. Maar Ryu wil de wereld boven de grond verkennen en begint zijn reis naar de oppervlakte. Kan hij de mensheid terug naar de vrijheid leiden?

avatar van Bahamut Zero
Verbazend dat deze BOF nog niet in het archief voorkwam. Toch een van de leukste RPG's voor de PS2. Leuk battlesystem, mooie aanvallen en een interessant verhaal (misschien ietsjes te kort). Moet hem zelf nog wel uitspelen. Maar tot nu toe een leuk spel die zeker in 1 adem met de andere BOF spellen genoemd mag worden

avatar van Tha)Sven
Welk deel is dit dan?

avatar van Zidane007nl
Dit is het vijfde deel.

Ik vind dit deel niet zo leuk als de andere delen. Vooral de kerkers worden saai en irritant later. Ik ga hem wel weer een keer proberen.

avatar van final fantasy
1,5
wat een bout game ik snap er totaal niks van de battlesysteem is veelste saai

avatar van Bahamut Zero
Dus als je er niks van snapt, dan kraak je het maar af
Zegt meer over jou dan over het spel

Ik vind dit overigens het beste deel uit de serie. De eerste twee Breath Of Fire's waren net te standaard om echt leuk te zijn en moesten het finaal afleggen tegen de betere RPG's in die tijd, nummertje 3 en 4 zijn best wel degelijk - maar het is pas met Dragon Quarter dat de game zichzelf echt onderscheid, en dat net met het battle system (in de stijl van een FF Tactics etc) en de prachtige cell-shaded graphics.

avatar van final fantasy
1,5
Of jij kan er niet tegen als ik jou lievelings spelletje afkraak