Deze game moet echt bedacht zijn om gamers zwaar te kunnen frustreren, met controllers te laten smijten en met het idee dat niemand dit uit mag spelen. Wat een afschuwelijke game, niet normaal.
Dit is de echte Super Mario Bros. 2 die is verschenen, in Japan althans. Men kwam erachter dat dit zo bizar moeilijk was dat men voor de Amerikaanse en Europese markt maar een andere game als vervolg uit zouden brengen, namelijk
Super Mario Bros. 2 (1988) - GamesMeter.nl. Voor wie wil weten wat ik daarvan vond, mijn review staat er al een paar maanden. Maar terug naar The Lost Levels, de game verscheen al vrij vlot na Super Mario Bros. 1 en voelt eigenlijk ook aan als DLC, want grafisch is er nauwelijks iets vernieuwd en volgens mij qua soundtrack ook niet. Het enige wat ze hebben aangepast is dat dit bijna niet te spelen valt, zo enorm moeilijk.
Er is nauwelijks springruimte, er zijn veel meer vijanden, je moet razendsnel op alles reageren, je moet de moeilijkste sprongen timen en maken en zelfs bepaalde power-ups zijn dodelijk!. Ik speel dit via Switch Online en heb er een terugspoel-functie bij, maar zelfs met die optie heb ik enorm veel gevloekt en getierd en waren diverse stukken echt zo enorm moeilijk. Het valt heel goed te snappen dat dit niet wereldwijd gereleased is, want dan was het vermoedelijk gedaan met de populariteit van Mario. De Amerikaanse/Europese versie is ook niet enorm goed geworden omdat het afweek van het origineel qua speelstijl, maar het was ieder geval nog wel vermakelijk. The Lost Levels spelen is niet leuk, het is bijna werk. Het voelt of mensen levels van Mario Maker in elkaar hebben gezet die maar voor weinig mensen te doen zijn.
Voor wie het nog even wil herbeleven of een leuke tirade wil zien over de vele irritante zaken, check
deze video dan even.
Als score geef ik er wel een kleine voldoende aan, want het is Mario en als je kickt op een extreme uitdaging dan heb je hier genoeg te beleven. Blij dat dit erop zit, kan ik mooi binnenkort door met deel 3 en de beide Super Mario Worlds. Daar verheug ik me pas echt op.