Sim Theme Park (1999)
Alternatieve titels: Theme Park 2001 | Theme Park Roller Coaster | Theme Park World
2,54
(98)
PC / PlayStation / PlayStation 2 / Macintosh / PlayStation Portable / PlayStation 3 / PlayStation Vita
Simulation
Ontwikkeld door Bullfrog
Uitgegeven door Electronic Arts, Feral, Novitas en Sold Out
Met dit spel kun je je eigen pretparken bouwen en onderhouden. Neem personeel aan, doe onderzoek en loop door je eigen park.
geplaatst: 9 juli 2007, 11:21 uur
Ik zal hier nu misschien niet zo veel lol meer aan beleven, maar vroeger vond ik het ronduit geweldig.
geplaatst: 9 juli 2007, 11:37 uur
Ik speelde dagelijks Rollercoaster Tycoon op de PC. Een jaartje later had ik deze op de PSX geleend. Het was best leuk, maar het kon natuurlijk nooit van z'n leven tippen aan RCT. Niet echt lang mee vermaakt dus.
geplaatst: 9 juli 2007, 11:47 uur
Ik vond m wel vermakelijk vooral de optie dat je mee kon rijden in de achtbaan vond ik erg leuk, alleen ben ik er nooit achter gekomen hoe je een looping kon maken...
geplaatst: 9 juli 2007, 12:45 uur
3D werkte echt totaal niet bij deze game.
Ook zat er geloof ik gelijk in lvl 1 bij mij al een bug dat ik niet verder kon spelen.
geplaatst: 9 juli 2007, 13:07 uur
Even vond ik deze beter dan RTC. Hij was grappiger, was 3D en je kon in de attracties zitten. Maar je had achteraf veel minder atracties en speelde irritant. Bovendien zei het rare zwarte bolletje in de hoek van het scherm bij elke veranderdering even iets 'grappigs' wat heel wat frustraties opleverde. Ook van mij een 2,5
basketballerke
geplaatst: 9 juli 2007, 16:35 uur
Speel dit nog steeds redelijk vaak, terwijl de graphics behoorlijk waardeloos zijn. Het spel is gewoon leuk en vermakelijk, meer niet. Misschien ooit maar eens een betere kopen.
geplaatst: 10 juli 2007, 22:22 uur
haha dit was een hilarisch spel, zeker de aap met de bananen !
onrealistisch maar wel entertainend
onrealistisch maar wel entertainend
geplaatst: 15 juli 2007, 13:31 uur
Eerste spel waarbij je ook daadwerkelijk mee kon rijden in achtbanen. Klopte vaak niks van, ik kon bochten maken van 90 graden in bepaalde achtbanen. Gewoon erg slecht spel en kon op geen enkel moment leuk worden.
geplaatst: 16 augustus 2007, 14:08 uur
Dit kon stukken beter zijn, maar deze game is erg onrealistisch. Wel leuk vroeger dat je mee kon rijden in achtbanen en nog vele andere toestellen. Leuk voorgesteld, maar deze game kon mij zeker niet zo lang boeien als RollerCoaster Tycoon. Kortom: de game heeft enkele coole features, maar voor de rest is dit gewoon een leuk tussendoortje. Cijfer: 2,5/5!
geplaatst: 31 augustus 2007, 11:46 uur
Best wel grappig spelletje maar geef mij maar RollerCoaster Tycoon hoor!
geplaatst: 6 november 2007, 16:26 uur
het is leuk kleurrijk en fantasierijk niet zo goed als rollercoaster maar het zijn leuke thema's en je kan in de atracties zitten
geplaatst: 11 december 2007, 21:58 uur
Een paar maandjes gespeeld, heb em hier tegenwoordig nog altijd staan. Goed voor een paar dagen speelplezier maar kan idd niet op tegen het grotere RCT.
Toch 3,5* omdat ik ooit tegen het randje van verslaving aanzat met dit spel.
/Bahamut Zero
Toch 3,5* omdat ik ooit tegen het randje van verslaving aanzat met dit spel.
/Bahamut Zero
geplaatst: 26 december 2007, 11:27 uur
geplaatst: 26 december 2007, 11:38 uur
Timmy757 schreef:
Vroeger vond ik dit nog wel leuk...totdat ik RCT ondekte...
Die was inderdaad veel leuker!
geplaatst: 11 maart 2008, 20:30 uur
Net niet....het first person zicht in een achtbaan was een leuke feature maar verder is de game niet goed uitgewerkt. Gelukkig brak het tijdperk Rollercoaster Tycoon toen aan

geplaatst: 11 maart 2008, 20:45 uur
Vroeger heb ik hier altijd behoorlijk veel plezier van gehad op de playstation. Toch waren er erg veel minpunten. Het ergste vond ik altijd dat je maar een bepaald aantal voorzieningen kon neerzetten, waardoor je park er vaak erg leeg uitzag. Graag had ik vele bomen neergezet, maar je kon er maar een paar plantten. Ook jammer dat er niet wat meer kleine dingetjes inzaten die RCT zo leuk maakten. Zoals plantsoenetjes, en dat je dan tuiniers aanneemt, dat je alles een naam kan geven, etc. etc.
Toch 3,5*, omdat ik hier vroeger zéér veel van genoten hebt, en omdat het een van mijn meest gespeelde games ooit is (San Andreas staat echter op eenzame hoogte aan de top, denk ik)
geplaatst: 6 augustus 2008, 18:53 uur
Om nou tt zeggen dat het een slecht spel is.....Nee. Ik heb we er wel meer dan 5 uur mee vermaakt en dat zegt wat

geplaatst: 7 augustus 2008, 18:12 uur
Kiadjo schreef:

Over het spel of over jou?

geplaatst: 29 augustus 2008, 18:15 uur
Hier vond ik dus echt niets aan.
Gekocht omdat ik Rollercoaster helemaal geweldig vond (en nu nog). Maar dit spel is in geen opzichten te vergelijk met Rollercoaster (behalve dat je in beiden spellen een attractiepark moet opbouwen). Dat je in je eigen park kon rondlopen was wel leuk, maar dan ook niet voor langer dan een kwartiertje. Meteen weer teruggebracht.
1 ster...
1 ster...
gamelord
geplaatst: 5 januari 2009, 01:30 uur
Het stelde niet veel voor, maar toch heb ik me er toch mee vermaakt.
Het rondwandelen in je park was toch wel het leukste aan dit spel als ik er aan terug denk...maar voor herhaling vatbaar...NO WAY!!
geplaatst: 29 maart 2009, 12:52 uur
Paap schreef:
Ja, dit vond ik ook wel plezierig
Ja, dit vond ik ook wel plezierig
Ja, dit spel vondt ik bij lange na niet zo plezierig is rollecoastertycoon.

geplaatst: 18 oktober 2009, 18:37 uur
destijds aardig van genoten, maar nu, 2 generaties, vele games, en meer game-ervaring later, is het gewoon klaarblijkelijk dat er maar één woord is dat deze game goed beschrijft
CRAP
CRAP
geplaatst: 31 januari 2010, 20:23 uur
Kan me het spel nog goed herinneren. Ik speede dit spel pas voor het eerst toen ik een jaar of 12 was en toen kende ik RCT al 3 jaar. Ik moet zeggen dat het irritant was. Het park was véél kleiner dan bij RTC en het zag er veel lelijker uit. Ook die zwarte bal in je scherm die dan de hele tijd riep: 'Je hebt het maximale voorzieningenniveau bereikt. Verwijder er een paar.' Arrgg! Vreselijk irritant vond ik het. Nee niet leuk.
geplaatst: 31 januari 2010, 22:37 uur
argh ja dat ventje was irritant. En het gebrek aan voorzieningen nog erger. Die parken zagen er uiteindelijk altijd lelijk en kaal uit
geplaatst: 27 maart 2010, 20:58 uur
Toen deze uitkwam was ik 10 jaar, ik vond hem toen echt geweldig.
Ik heb vooral veel tijd in de kartbanen gestoken.
Helaas heeft dit spel de tand des tijds niet doorstaan.
Ik heb vooral veel tijd in de kartbanen gestoken.
Helaas heeft dit spel de tand des tijds niet doorstaan.
geplaatst: 1 november 2018, 16:01 uur
Wow! Rollercoaster Tycoon, en in 3D! En je kan zelf in de attracties zitten! Dit wordt geweldig!
... Dacht een 10 jarige nuf die zijn verjaardaggeld verkwistte aan dit misbaksel.