Homeworld 2 (2003)

PC / Macintosh
Strategy

Ontwikkeld door Relic
Uitgegeven door Sierra

Er is honderd jaar verstreken sinds het eerste deel van Homeworld. Als speler ben je aanvoerder van een vloot schepen (Hiigaran) die op weg zijn naar de planeet waar hun voorouders ooit in rust leefden. Jij als aanvoerder zal al je strategie in de strijd moeten gooien om dit te bereiken. Onderweg komen de de Hiigaran in aanraking met een nieuwe bedreiging: de Vaygr, die je niet zomaar je gang laten gaan.

avatar van Vinnie_NL
Prachtige gameplay en kleurrijke graphics. En sommige singleplayermissies waren bijzonder uitdagend, maar dat gevoel als je het haalde
Alleen jammer van die eigenwijze AI, die ervoor zorgde dat scheepjes niet op hun plaats bleven en op eigen houtje achter de vijand aangingen. Vooral die fregatten was je zo kwijt als je niet oplette.

avatar van bvonk
Geweld spel! alleen op sommige momenten erg moeilijk.
hoop dat er nog eens homeworld 3 komt

avatar van rpger
Muziek van Yes als ik me niet vergis.

avatar van bvonk
ik heb het spel opnieuw op mijn PC gezet maar helaas werkt het niet zo lekker met Vista. het hapert nogal, erg jammer want het spel ziet er nog best goed uit maar die haperingen zijn erg irri.

heb even gezocht op internet en het lijkt er op dat dat komt omdat DX10 geen of niet goed openGL ondersteund. Ook de laatste patch is geen oplossing.

avatar van rpger
Gozer take it from me, flikker Vista eraf, het is een klotesysteem voor games, alles draait slecht, zo'n 30% trager en het verschil tussen DX9 (XP) en DX10 is minimaal. Ik draai zelf nu multiboot, maar zit voor het merendeel gewoon in XP met mijn games.

avatar van bvonk
draai ook multiboot maar bijna nooit meer op XP. Vista werkt op mijn PC juist beter dan XP dus waarom zou ik het er afhalen? en verschil tussen DX9 en DX10 is er echt wel alleen zijn er nog bijna geen games die daar gebruik van maken. ik heb Crysis met DX9 en DX10 gespeeld op dezelfde PC en daar zie je het verschil echt wel. bv de grond bij DX9 is gewoon vlak terwijl je bij DX10 echt 3d steentje ziet.

Prachtige game. Unieke RTS met een ontzettend toffe setting. Erg mooie zwart-wit cutscenes ook, dragen ontzettend bij aan de geweldige sfeer die hier in zit. Makkelijk is het niet, maar als je de besturing en speelwijze een beetje onder de knie hebt is het genieten geblazen. Voor de traditionele RTS-veteranen zal het wennen zijn, aangezien er niet echt sprake is van basis bouwen en er echt keuzes gemaakt moeten worden met betrekking tot het researchen. Het komt uiteindelijk toch vooral neer op grote schepen die weer andere grote schepen voortbrengen.