Enemy Territory: Quake Wars (2007)
3,51
(36)
Macintosh / PC / PlayStation 3 / Xbox 360
online
Ontwikkeld door Splash Damage, id, Nerve, Z-Axis en Aspyr
Uitgegeven door Activision
Strijd voor de Global Defense Force of voor de Strogg, het alienras dat de aarde aanvalt. Aan beide kanten kan je kiezen tussen vijf verschillende klassen: soldier, medic, engineer, field ops en covert ops aan de kant van de GDF en aggressor, technician, constructor, oppressor en infiltrator aan de kant van de Strogg.
geplaatst: 13 juni 2008, 00:00 uur
Schijnt een zwaar matige poort te zijn voor zowel Xbox als PS3. Gewoon kopen voor de pc dus, is inmiddels al afgeprijsd.
geplaatst: 13 juni 2008, 18:46 uur
Demo speelt inderdaad voor geen meter. Graphics zien er redelijk goed uit, maar de besturing is heel matig.
geplaatst: 16 juni 2008, 16:20 uur
Niet erg, ondertussen heb je genoeg tijd om aan Metal Gear Solid 4: The Guns of the Patriots je vrije tijd te besteden.
geplaatst: 16 juni 2008, 16:23 uur
geplaatst: 16 juni 2008, 17:45 uur
jaspertje3 schreef:
Ik ken dat gevoel, jaspertje3. Daar wacht ik nog even mee, heb hier nog genoeg spellen ongebruikte spellen liggen namelijk! Die krijgen ff voorrang
Ik heb Juiced 2, Need for Speed: ProStreet en tenslotte ook nog Half Life: The Orange Box nog klaarliggen voor in de vakantie te kunnen spelen, dus ik ben nog eventjes zoet als het op games aankomt.
geplaatst: 9 oktober 2008, 15:17 uur
Doet me veel denken aan de multiplayer van C&C Renegade (was destijds echt geweldig), alleen zijn de verschillen tussen Strogg-GDF niet zo groot als tussen NOD-GDI. Het is eigenlijk een soort multiplayer first person RTS. In tegenstelling tot een hoop meningen van andere mensen, vind ik de graphics juist geweldig (alles op max). Het ziet er zoiezo een stuk beter uit dan BF2142, maar het weet ook UT3 op dit front te verslaan. Ja, het heeft niet de toeters en bellen of hetzelfde texturedetail, maar het heeft veel meer variatie en contrast in de kleuren en omgevingen (niet alleen maar van die "washed out" grijze en bruine tinten van waardoor het lijkt of alles zich bij nacht afspeeld-erg saai namelijk-). De voertuigen en "poppetjes" zien er ook een stuk beter uit in vergelijking met UT3.
Eigenlijk heeft ET:QW maar één nadeel t.o.v. UT3: het heeft een vrij hoge leercurve, terwijl je er bij UT3 meteen in zit.
geplaatst: 9 oktober 2008, 15:39 uur
Klopt, maar dat maakt wel dat het interessant blijft. Zelfs nu nog, na weet ik hoeveel uur aan gametime, ontdek ik nog nieuwe dingen. Het zorgt er alleen wel voor dat je je meer gaat irriteren aan nieuwelingen die geen idee hebben wat ze moeten doen.
geplaatst: 11 oktober 2008, 10:10 uur
Enemy Territory: Quake Wars voor de PlayStation 3 had ik een tijdje geleden van een vriend gekocht, tweedehands dus en ik ben best tevreden over het spel.
Enemy Territory: Quake Wars is best een moeilijk spel en zeker niet meteen voor iedereen weggelegd, ik had het ook moeilijk in het begin om echt goed te weten wat het spel van mij verwachtte, maar eens je genoeg het spel gespeeld hebt, ondervindt je dat vanzelf wel. De graphics zijn middelmatig, bij momenten zelfs ondermaats, de omgevingen zijn best groot en geven je tenslotte ook nog verschillende mogelijkheden om je opdrachten tot een goed einde te brengen, maar met deze graphics voor de dag komen is dan ook een doodsteek in deze hardnekkige strijd van de zovele shooters, die je op de dag van vandaag kan vinden, kijk maar naar: Battlefield: Bad Company, Call of Duty 4: Modern Warfare, dat zijn nog maar de grote namen, maar er zijn natuurlijk nog vele andere leuke shooters op de markt, niemand gaat dit spel boven de laatstgenoemde titels verkiezen, in mijn ogen. Ik ben best te vinden voor het spel, ik had mij soms ook best opgejaagd, vanwege dat ik soms echt niet wist wat ik moest doen en dat is best irritant, maar met enige doorzetting geraakte ik er en ben ik best te spreken over Enemy Territory: Quake Wars, absoluut geen topper, maar het blijft een leuke shooter, daar bestaat gewoon geen twijfel over!
Cijfer: 3,5*!
Cijfer: 3,5*!
geplaatst: 11 oktober 2008, 15:26 uur
Call of Duty 4 ziet er inderdaad mooier uit, maar dan noem je ook een titel. Als een bepaalde auto er bijv. niet uit ziet als een Ferrari, wil dat toch niet automatisch betekenen dat die auto meteen lelijk is.
Bovendien is de vergelijking met COD4 niet helemaal eerlijk: de maps van ET:QW zijn enorm groot en hebben een gigantische "draw distance". Bovendien moet er ook in 'helicopters' e.d. gevlogen kunnen worden, terwijl je de framerates acceptabel moet houden om dit soepel te doen verlopen.
Zie ook mijn vorige bericht. Dat zijn de titels waar je ET:QW mee zou moeten vergelijken.
By the way, ik heb de pc versie en heb vernomen dat de console versies een stuk lelijker zijn (slecht geport).
geplaatst: 8 december 2008, 23:09 uur
Vraagje: Kun je deze game (op de 360) ook offline spelen met BOTS en/of andere spelers? En zijn de maps groot (vergelijkbaar met Battlefield), kun je veel customizen en is de game in 't algemeen een aanrader?
Imperial Figure
geplaatst: 16 januari 2009, 18:07 uur
Mega Man schreef:
Het is alweer een tijdje geleden dat ik hem gespeeld heb maar volgens mij kon je offline tegen bots idd, zal wel moeten ook lijkt mij.
Maar je kunt beter de pc versie aanschaffen want de 360 en ps3 versies zijn erg matig tot vrijwel slecht, het is extreem saai online en helemaal offline.
Ik wou de game eerst ook verkopen aan een game winkel maar ze wouden hem niet hebben omdat ze de game niet kunnen verkopen dus zo zie je maar hoe slecht de 360 versie is.
geplaatst: 16 januari 2009, 18:12 uur
De pc versie is nu nog maar 14,99 bij de FRS. Als je van een goede online teamgame houdt zou ik hem niet laten liggen.
geplaatst: 22 februari 2009, 12:28 uur
Heel leuk spel, graphics zijn misschien al een beetje "ouderwets" maar om een spel echt leuk te doen vinden zijn er geen goede graphics nodig --> denk maar aan spellen als Mario.
Dit is wel weer een heel andere game dan de eerdere Enemy Territory waar het om de 2e wereldoorlog ging. Vind het spel wel erg goed uitgewerkt, en ook leuk dat er voertuigen zijn.
Waar ik alleen een beetje bang voor ben is, dat er weinig servers overblijven, er zijn er al zo weinig, en er komen nagenoeg geen ranked servers meer bij. Hoe moet dat in de toekomst?
geplaatst: 10 maart 2009, 19:53 uur
Demo was wel vet. maar aan de graphics te zien heb ik niet egt het gevoel dat ik een xbox360 game aan het spelen ben.
Het onnderwerp in de toekomst (wapens, voertuigen) is wel leuk.
De bots zijn wel sterk en de voertuigen worden ook goed gebruikt en rijden niet voor je neus weg.De namen waren ook wel lol.
n00b,I am a bot,DONT SHOOT ME, funkiller.
De missies die zijn ook wel leuk. ik denk wel dat ik hem ga kopen. hoe duur is hij voor de xbox?:D
(ik zou de demo wel tussen een 3 en 3,5 geven)
Het onnderwerp in de toekomst (wapens, voertuigen) is wel leuk.
n00b,I am a bot,DONT SHOOT ME, funkiller.
(ik zou de demo wel tussen een 3 en 3,5 geven)
geplaatst: 15 februari 2010, 14:45 uur
Enemy Territory: Quake Wars [Exented Review]
Ik moet zeggen dat ik toen ik deze game voor het eerst zag niet helemaal overtuigd was. Ik stond hem in de gameshop te bekijken en om eerlijk te zijn vond ik het er niet uit zien. Nu ik de game zelf zo'n 4 uur samen met een kameraad heb gespeeld die een Die-Hard fan is van deze game kom ik tot de conclusie dat deze game eigenlijk maar bitter weinig voorstelt.
Allereerst zijn de controls niet erg aangenaam. Dit merk je ook als je voor het eerst gaat knallen dat het erg wennen is als je niet dit soort gameplay gewend bent. Het voelt nogal lomp aan en het schieten..tja.. ik weet niet het werkt nogal stroef en het knalde niet erg lekker weg.
Ook voelen de wapens allemaal hetzelfde aan en schieten totaal niet lekker. Totaal niet gebalanceerde wapens en ook het switchen tussen je primery wapen en je secondairie wapen werkte niet echt goed.
Ook zien de levels/gebieden in de game er nogal saai/leeg en bruin uit. Nou hoort dit natuurlijk bij het quake universum maar mij sprak het allemaal niet zo aan. Ik zeg niet dat de graphics het slechtste is wat je kan krijgen want ondermaats is het niet maar echt omvergeblazen word je niet door de graphics.
Wat nog meer in minpunt is is dat de game af en toe lagt als een malle. Het ene moment speelde ik vloeiende potjes en het potje daarop weer haperde en storende potjes.
De vijanden in Enemy Territory: Quake Wars staan bijna altijd op dezelfde plekken in de singleplayer. Nou merkte ik daar bitter weinig van want dit is toch een game die aleen maar draiit om online gameplay en en daarbij is de singelplayer leuk als extraatje.
Ook vond ik de voiceacting op ten duur zeer storend worden en af en toe zelf irritant. Je zult ook echt merken in de game dat je tactisch zal moeten spelen tijdens online want doordat de maps behoorlijk groot zijn kreeg ik toch weer een beetje dat battlefield gevoel want je kunt in deze game niet overal als een gek op af komen rennen.
Ook kun je obstakels en dergelijke wat je op de weg tegenkomt niet vernietigen, niet zo'n heel groot probleem maar ik vond het een beetje nep over komen.
Wat ik dan wel weer heel tof vond is dat er genoeg classes zijn waaruit je kan kiezen. Natuurlijk zitten er wapens bij waar je niks aan hebt dus ik gebruikte eigenlijk maar 2 wapens tijdens online want verder zijn de overige wapens vrijwel zinloos.
Eindbeoordeling:
Gameplay: Grote maps, vooral gameplay die is gericht op team-based, mensen die veel op eigen houtje spelen in bv games als Cod (waar ik er ook 1 van ben) zullen erg moeten wennen aan deze game of er zelfs niks aan vinden.
Graphics: Ze zijn niet héél erg slecht maar erg bruin/grijs allemaal er zit totaal geen mooi gebruik van kleur in de game. Dus daar moet je niet al te veel van verwachten
Controls: Besturing werkt niet echt lekker en de wapens voelen ook bijna allemaal hetzelfde aan. Het knalt niet echt lekker weg.
Houdbaarheidsdatum: Als mensen deze vorm van gameplay aangenaam vinden kunnen ze er zich een best lange tijd mee vermaken maar ik was er toch wel snel op uitgekeken. Dat neemt niet weg dat Enemy Territory: Quake Wars een best vermakelijk spelletje is.
Eindbeoordeling:
gamelord
geplaatst: 15 februari 2010, 17:55 uur
Leuke Revieuw jelle ...maar een paar punten liggen bij mij anders.
Geen kritieke punten bro..dus noem ik ze maar niet op..duidelijk verschil van smaak en beleving
geplaatst: 15 februari 2010, 20:43 uur
Totaal niet gebalanceerde wapens
Wat is er niet gebalanceerd dan?
Verder zijn het volgens mij allemaal consolemankementen in je review. Toch jammer dat zoveel games zo'n slechte ports krijgen. Voor console én pc.
geplaatst: 15 februari 2010, 21:45 uur
Het zijn met name wapens waar je eigenlijk bitter weinig aan hebt. Er zaten (vond ik) gewoon te weinig wapens in die echt goed waren en lekker schoten.
geplaatst: 15 februari 2010, 22:23 uur
nou ik vond het wel een tof spel destijds direct bij de launch gekocht(X360 versie). het was alleen baalen dat niemand deze game speelde online en daar ging het toch wel om in deze game. dus daarom weinig gespeeld ik heb nog wel liggen maar eigenlijk nooit meer gespeeld. wel jammer dit had volgens mij best cool kunnen zijn.
geplaatst: 15 februari 2010, 23:10 uur
jellecomicgek72 schreef:
Zoals?
Ik dacht dat overigens eerst ook, maar naarmate ik steeds vaker afgemaakt werd door mensen met een shotgun kwam ik tot de conclusie dat ik er gewoon niet mee om kon gaan. Meer oefenen dus.
geplaatst: 16 februari 2010, 09:54 uur
Ben de namen even vergeten van die wapens maar ik zal de game nog eens spelen. Na 2 maanden non-stop Modern Warfare 2 gespeeld te hebben is dit echt wennen in online mode.
geplaatst: 19 april 2010, 23:05 uur
Ik weet niet hoe het met de pc versie zit, maar de xbox versie is behoorlijk bout. Jammer, ik hoorde altijd positieve dingen over dit spel. Zal wel over de PC versie zijn gegaan.
gamelord
geplaatst: 20 april 2010, 00:34 uur
Op de pc is hij idd. lekker om te gamen, de tijd die ik er aan heb besteed ook leuke lui online..ga je dood word je meteen revived en heb nooit een te kort aan minutie gehad als ik er om vroeg.
geplaatst: 31 oktober 2010, 12:24 uur
De pc versie is wel goed ja. Bij een kameraad gespeeld en dat liep zonder bugs en lagg. De ps3 versie is echt om te huilen. Zelden zoveel lagg en haperingen meegemaakt online.
geplaatst: 20 juni 2011, 15:14 uur
Geweldige game, ik speel het nu al een aantal jaren wekelijks. Het mooie van dit spel is dat het elke keer anders is door de vele classes en grote maps. Daarnaast ben je erg afhankelijk van je medespelers om een map te winnen. Nu spelen vrijwel alleen de spelers met jaren ervaring en in mindere mate jochies die de game voor een prikkie in een grote bak bij de Intertoys zien liggen (die spelers verdwijnen overigens ook weer snel;)). Velen zeggen dat de game dood is, dat klopt ook, maar daar geef ik niks om. Aan die 5 volle servers heb ik genoeg
5 sterren van mij en dit beschouw ik als de leukste game die ik tot nu toe heb gespeeld.
geplaatst: 27 november 2011, 19:49 uur
Geen geweldige game maar best leuk om soms eventjes te spelen!