Turrican II: The Final Fight (1991)

Alternatieve titels: Turrican II | Turrican 2

Amstrad CPC / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / Sinclair ZX Spectrum / Commodore CDTV / PC / Mobile / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5

Ontwikkeld door Factor 5
Uitgegeven door Rainbow Arts, U.S. Gold, Softgold, Funsoft en Amiga

Turrican is een platform spel dat sterk doet denken aan Metroid, maar toch wezenlijke verschillen kent. Zo zijn de levels niet lineair en kan de speler allerlei geheime ruimtes ontdekken. Daarnaast zijn er enkele levels waarin de speler met een ruimteschip al schietend door de ruimte heen moet varen.

avatar van gemaster
Geweldige platformer die destijds voor een kleine revolutie zorgde. Hier had je geen lineaire levels zoals Mario, maar je kon zelf je weg zoeken naar het einde. Ook de schietlevels met het ruimteschip waren erg goed uitgewerkt.

avatar van Futureal
De beste Turrican die is uitgebracht zowel op Amiga als C-64. Goede muziek, veel secrets en mooie End bosses.