Dit was behalve mijn eerste Mega Man ook een van mijn eerste games die ik ooit speelde ná de Atari 2600. Ik stond al perplex van de scrollende schermen, dat was toen voor het eerst dat ik dat zag. En zes hele levels vrij om te selecteren-dat was een feest!
Ook de europese hoestekening is pure nostalgie. Moet je nou eens kijken, heeft Don Lawrence deze getekend? Wauw, hier wil ik een poster van!! En we zijn allemaal bekend, he, met die afzichtelijke
US cover. Ik had toen nooit durven denken dat Mega Man er in de verre toekomst zo kinderachtig zou gaan uitzien en ik ben eerlijk gezegd de tel al lang kwijt geraakt na de Mega Man en X - series.
Hij is inderdaad erg moeilijk, ook na twintig jaar is het nauwelijks makkelijker geworden. Ik kan me dan ook niet herinneren dat ik ooit meer dan drie bazen had verslagen, Wily's stage had ik al helemaal nooit bereikt.
Trivia
Samen met een fanatieke gamesmaat liep ik ooit in een computerwinkel en we zagen een verzamelpakket Street Fighter I + II + Mega Man I +III voor de PC liggen *
dit was 'm*. Mijn gamesmaat was een enorme fan van de mega man delen en hij zou tot ver na het jaar 2000 nog alles kopen wat maar mega man gerelateerd was, maar dit hoefde hij niet. Overigens vond ik het bizar dat het pakket een Mega Man III bevatte, maar geen Mega Man II.
Jaren later zou ik haast gaan denken dat ik dit gedroomd had, maar écht: er IS een mega man voor de PC. Alleen heeft het niks met Capcom te maken. Hi-tech expressions kreeg de twijfelachtige eer om een pc game te maken, dat team dat verantwoordelijk is voor geweldige games als Barbie en Flintstones: Dino is lost in Bedrock (om maar even de twee vreselijkste games op te noemen). Allereerst heb je in die uitvoering maar drie bazen met stoere namen als Sonicman en Dynaman, er zijn geen per beeld-scrollende stages en je vecht daarin tegen o.a. kikkers en vleermuizen.. Deel III is zelfs nog bizarder, als je me belooft om niet te lachen, het heet:
THE ROBOTS ARE REVOLTING
even de video's opzoeken in youtube, hard lachen en dan snel weer vergeten.
Tot slot had die gamesmaat ook nog de Mega Man voor de game gear, ja dat klopt, er was ook een Mega Man dat zo heette.. gewoon Mega Man, dan denk ik dat die hier wel onder kan vallen. De stages kwamen me niet bekend voor, maar het blijkt een rehash te zijn van levels uit MM IV en V, en in het verleden konden we die wel beschouwen als een Mega Man 9! Die GG MM had ik wel eens bij hem gespeeld, de kleuren en ontwerp komen erg NES waardig over en hij is erg makkelijk. Ik zou hem zeker spelen als je nog het gevoel hebt dat je toe bent aan een vergeten old-skool Mega Man game.