Paperboy (1984)

Amstrad CPC / Arcade / Atari Lynx / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / Game Boy / Game Boy Color / Nintendo Entertainment System / PC / Sega Game Gear / Sega Master System / Sega Mega Drive/Genesis / Sinclair ZX Spectrum

Ontwikkeld door Atari en Tengen
Uitgegeven door Mindscape, Elite en Encore

De bedoeling van dit spel is om kranten te bezorgen aan je klanten en zoveel mogelijk schade toe te brengen aan huizen van degenen die je klant niet zijn. Daarbij zijn er veel obstakels die je pad versperren, zoals bouwvakkers, grasmaaiers, skateboarders, honden, katten, auto's en zelfs tornado's.

1,0
neo (crew)
Revolutionare game van Atari. Vond er zelf niet zoveel aan. De bonuslevels waren nog het leukste. 2 sterren

Zou liever eens een postbode variant willen zien.

Een echte classic. Weinig gespeeld, maar vond het toch een vermakelijk spel.

avatar van Hadouken
Ondanks dat het een classic was, was het leuk voor even.

Paperboy heb ik ooit een aantal keer gedaan op de Nintendo. Best een aardig spel, echter wel heel erg simpel en af en toe gewoon saai. Een beetje meer afwisseling had best gemogen.

2.5*

avatar van Onderhond
1,5
Typische redelijk waardeloze klassieker. Enige reden waarom ik mij dit spel nog herinner is omdat die sample van die hond de hond van mijn neef steeds aan het blaffen kreeg.

Realisme heette dat toen

Verder saaie gameplay en visueel pover.

1.5*

avatar van Pellie
Onderhond schreef:
Typische redelijk waardeloze klassieker.

Dat is een mooie vertaling voor deze game ja
2 straten door fietsen en dat was het spel. Ik geloof dat je daar destijds nog 120 Gulden voor in de winkel moest betalen.

Redelijk concept, maar zeer matig uitgewerkt,

avatar van drezic
Hoe is dit spel ooit zo'n klassieker geworden?

drezic schreef:
Hoe is dit spel ooit zo'n klassieker geworden?
Goede vraag, ik heb het vroeger even gespeeld en vond er toen al niks aan.

avatar van Martijn
oke maar de commercial was wel erg cool

avatar van wolff
Martijn schreef:
oke maar de commercial was wel erg cool

Haha! geweldig

avatar van frodok
1,5
vond hier nooit zoveel aan.

avatar van arno74
Weet nog dat ik deze speelde op een monochroom "laptop" (die was ongeveer even groot als een magnetron tegenwoordig). Veel plezier aan beleefd destijds.

avatar van Banjo
Puur uit nostalgie geef ik hem 3 1/2 ster...
Het spel ging helemaal niet diep en het was gewoon wel een redelijk spel..
Ik heb me er wel mee vermaakt...

3 1/2 ster

avatar van Q jones
Dit was geweldig. Krantjes tegen oma's aam gooien, of de ruit in gooien met een krant. Als manneke van een jaar of 8 lachte ik me kapot.