Lunar: Silver Star Story - Complete (1996)

Alternatieve titels: Lunar: Silver Star Story | Lunar: Silver Star Harmony | Lunar: Harmony of Silver Star | Lunar: Silver Star Story Touch

Sega Saturn / PlayStation / PC / PlayStation Portable / PlayStation Vita / Apple iOS / Android / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One

Ontwikkeld door Game Arts, EJ en Japan Art Media
Uitgegeven door Kadokawa, DigiCube, Working Designs, Amusement Korea, XSEED en SoMoGa

Lang geleden verdedigde een grote Drakenmeester genaamd Dyne, met de hulp van zijn trouwe metgezellen, de godin Althena tegen een verschrikkelijk kwaad. De tijd is verstreken en die grote avonturiers zijn legendarisch geworden, maar de wereld van Lunar wordt nu bedreigd door een schimmige figuur die bekend staat als de Magische Keizer. In een bescheiden dorp, ver weg van de onrust, woont een jonge man genaamd Alex. Alex vereert de legendarische Dyne en droomt ervan ooit een beroemde Drakenmeester te worden en de prestaties van zijn levenslange held te evenaren. Aangemoedigd door zijn jeugdvriend Ramus, gaat Alex samen met zijn metgezel Nall en zijn geadopteerde zus Luna op een schijnbaar triviale zoektocht, niet wetende dat dit de eerste stap zou blijken te zijn in een episch avontuur waarvan de uitkomst het lot van de hele wereld zal bepalen.

avatar van Jer0en
Ik had totaal geen verwachtingen van deze game voordat ik hem ging spelen maar ik was zeer aangenaam verrast. Erg goede 2d rpg die lekker wegspeelt. Zeker weten een game die aan te raden is, maar helaas nooit in Europa is verschenen.

avatar van Mithrandir
Ben op dit moment Lunar aan het gamen en wat een toffe game is dit. Vanmorgen mee begonnen en nu 5 uur ermee bezig, maar deze game maakt je hooked en kan je er amper ermee stoppen. Alex de hero, Luna the singer, Ramus the rich, Nall the flying cat en net in de party gekomen Nash the arrogant one, maar al met al characters waar je een band mee krijgt. Leuk is het om met Luna magie te gebruiken, elke spell die ze gaat gebruiken doet ze zingend, wat ook nog eens tof is om te horen. Het verhaal is zoals in elke JRPG, maar daar game ze je ook voor.
Kan niet wachten om morgen of straks verder ermee te gaan. Ben al helemaal hooked

avatar van Mithrandir
Dacht even rond half 2 daarstraks, om nog een uurtje in Lunar te gaan wandelen, is het nu kwart over 6...
De game is echt geweldig, na 12 uur op de teller, van wat ik gezien en meegemaakt heb. Humor heeft deze game ook niet te kort, geweldig vooral de interactie tussen Nall en Nash is geweldig. Was daarnet in het dorpje Lann aan beland, voegt Jessica zich bij de party, leuk character was dat en tegen de "fake dragonmaster" bossbattle liet zij even haar healingskills zien, was tof, alleen jammmer dat na de fight ze erweer vandoor ging. Hoop dat ze nog terugkeert in de game, ook haar temperament was geweldig, dat zelfs Nash een klein mannetje werd haha.

Ben benieuwd hoe de game zich nog uitvouwd, aan de ene kant ben ik blij dat ik de game nu pas heb ontdekt op de ps1 en aan de andere kant jammer dat ik in de jaren 90 in de ps1 tijd helemaal niet van deze game afgeweten heb.

avatar van Mithrandir
Ben bijna op het eind van de game, maar wauw, net bij de shrine van de blauwe draak was echt een kippenvel moment, zo mooi als Alex op de ocarina begint te spelen en elders Luna hem voelt en begint te zingen....zo mooi

Deze game had ik voor geen goud willen missen, toch ook maar weer de bevestiging waarom ik vind dat games uit de jaren 80/90 en begin 2000 de beste ervaringen blijven, destijds hadden developers de games en de fans op nr.1 staan, niet zoals nu, waar bij vele developers hebzucht die plaats heeft ingenomen, jammer eigenlijk...

Deze game, vanaf het begin to nu, heeft mij van elke seconde laten genieten!
5 welverdiende sterren!