Hier beleef ik nog steeds gigantisch veel plezier aan, vooral in multiplayer co-op. Het is gewoon erg tof om met een grote groep menselijke tegenstanders te spelen. Het spel ondersteunt geen voice-chat (heb zelf ook geen microfoon), maar communiceren via de standaardberichten werkt prima. Wat betreft de maps is er een wereld voor me open gegaan met al die geweldige multiplayer-levels in het origineel en deze uitbreiding. Eigenlijk zijn ze allemaal fantastisch, maar vooral Lumber Yard en Volcano Observatory zijn grote favorieten van me. Wat verder opvalt aan de missies in zijn algemeen in de uitbreiding is dat je wat meer plekken hebt om dekking te zoeken, en ze zijn kleurrijker en mooier.
Wat betreft de nieuwe wapens is er naast de al eerder door mij genoemde 93R ook nog een nieuwe grote favoriet bijgekomen in de vorm van de OTs-14 Groza. Als ik snel kamers leeg wil vegen is dit voor mij een erg goed alternatief voor bijvoorbeeld de MP5 of P90, waar ik ook graag mee speel. Het wapen klinkt ook echt geweldig. Qua geluid een van mijn favoriete wapens, net als de ook nieuwe G3KA4. Die klinkt zelfs met een silencer nog subliem. De SL8-2 is een goede nieuwe sniper rifle en omdat je er in semi-auto snel mee kunt knallen een goed alternatief voor de Vintorez. De andere wapens bevallen ook prima.
De M240 is voor een LMG volgens mij ook een opvallend stabiel maar toch krachtig wapen. Ik gebruik alleen zelden LMG's, want het zijn meer wapens voor support en helemaal niet zo geschikt voor de missies en levels die je speelt. Eigenlijk gebruik ik het puur om mee aan te kloten. In sommige missies heb je hele kluitjes terroristen op elkaar, in elk geval als je met het maximum aantal terroristen in terrorist hunt speelt, en het is heerlijk als het je lukt om met zwaar geschut heel zo'n groep neer te maaien. Is alleen niet echt makkelijk en vergt wat geluk.
Ubisoft heeft trouwens wel enorm geblunderd met deze uitbreiding. Standaard zijn de geluiden van de nieuwe wapens niet te horen ongelofelijk genoeg Om deze aan de praat te krijgen moet je ze handmatig in de map verplaatsen. In deze topic staat uitgelegd hoe dat moet:
athena sword missing sounds? - Steam Users' Forums - forums.steampowered.com
Het is trouwens ook wel geinig om custom maps te downloaden. Zo heb ik bijvoorbeeld een prachtige nostalgietrip gehad door een remake van de Rogue Spear-missie in het operahuis opnieuw te spelen. En zo zijn er online vele remakes te vinden, ook vanuit andere spellen. De kwaliteit laat soms wel wat te wensen over. Ben toch al veel maps tegengekomen die slordig zijn afgewerkt en bugs hebben zoals terroristen die uit het niets verschijnen of lag op bepaalde vaste plekken. Dat laatste is trouwens in de standaardmissies ook soms nog een probleem. Vooral als het gaat om rook als omgevingselement. Als je een rookgranaat gebruikt begint alles al in slowmotion te draaien.