menu

Double Dragon V: The Shadow Falls (1994)

mijn stem
2,25 (6)
6 stemmen

Atari Jaguar / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES
Fighting
single player / multi player

Ontwikkeld door Leland
Uitgegeven door Tradewest

In het vijfde deel in de Double Dragon-serie is afgestapt van het concept van een side-scrolling vechtspel. In plaats daarvan nu een op een gevechten. Jim en Billy nemen deel aan een vechttoernooi. De eindbaas hierin is The Shadow Master, een kwaadaardige genie die een dodelijk virus heeft gecreëerd waarmee hij de wereld wil vernietigen.

zoeken in:
avatar van PC.ENGINE.FAN
0,5
Dit is volgens mij gebasseerd op een tekenfilm. Zowiezo is dat dom: basseer een tekenfilm op een video game en dan een video game op die tekenfilm. Bizar concept, dat niet zozeer een slecht teken hoeft te zijn, maar waarom zouden de gebroerders lee elkaar aanvallen met enorme zwaarden? Ook al was ik toen nog heel jong, ik wist dat het als een tang op een varken sloeg. Dit gebeurde bijvoorbeeld al eerder in de SFII rage, turtles tournament fighters. Waarom zouden de turtles onderling gaan knokken? Al die inspiratieloze vijanden had ik ook nog nooit gezien, maar ze waren belachelijk. Jawbreaker en een soort van skeletmans met een zonnebril?? Ik vroeg me trouwens af of je bij dit spel fatalities kon toepassen net als bij Mortal Kombat.

Pastichio Rocker
Het steekt toch iets anders in elkaar:

Double Dragon​ is a 1987 beat 'em up developed by Technos Japan


Double Dragon also spawned a series of related media in the United States, which includes a six-issue comic published by Marvel in 1991, an animated TV series which ran for two seasons from 1993 to 1995, which influenced a live-action film in 1994. In turn, the animated series and movie inspired their respective video game spinoffs as well, both which were fighting games. The cartoon inspired the Tradewest-developed Double Dragon V: The Shadow Falls, released in 1994 for the SNES and Genesis (also ported to the Atari Jaguar); while characters and plot elements from the movie were adapted into the 1995 Technos-developed Neo-Geo version of Double Dragon.


En ja: bij Turtles Tournament Fighters kon je een soort van fatality uitvoeren.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:45 uur

geplaatst: vandaag om 15:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.