Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (2004)

Alternatieve titels: Dragon Quest VIII: The Journey of the Cursed King | Dragon Quest VIII: Sora to Umi to Daichi to Norowareshi Himegimi

PlayStation 2 / Nintendo 3DS / Android / Apple iOS

Ontwikkeld door Level-5
Uitgegeven door Square Enix

Nadat een kwaadaardige joker een magische scepter gestolen heeft uit het Trodain kasteel, gebruikt hij deze scepter om een vloek te leggen op het kasteel: alle bewoners van het kasteel veranderen in doornplanten, maar het ergste is dat de koning in een lelijk groen monster verandert en de prinses in een paard. Slechts één bewaker van de koning wordt niet getroffen door de vloek: de naamloze held van het verhaal. De speler gaat samen met de koning, de prinses en een groepje vrienden in de gigantische wereld op zoek naar de joker om de scepter terug te krijgen en de vloek op te heffen.

avatar van Tsjo-Wi
Fantastische RPG, één van mijn favorieten. Die cell-shaded graphics zijn echt geweldig, echt een prachtig stijltje, met hele leuke en origineel vormgegeven personages, vijanden en werelden. Deze game heeft echt één van de mooiste werelden die ik ooit heb gezien in een RPG, schitterende groene velden, bergen, bossen en dorpjes. Maar misschien nog wel beter dan het visuele aspect is de soundtrack. Echt waanzinnig mooie muziekstukken! Ben al een tijd op zoek naar deze soundtrack maar heb hem nog niet kunnen vinden.
De gameplay is ook helemaal top. Leuke turn-based gevechten tegen vaak behoorlijk uitdagende vijanden. Zomaar ff snel door de wereld lopen en alles verkennen is er dan ook niet bij, al gauw stuit je op waanzinnig sterke monsters die jou makkelijk de pan in hakken.
Verder is het ook nog een hele lange game met een hoge replay waarde, en heeft het een leuk verhaaltje en memorabele characters.

5* en een plaats in mijn top 10. Een must-have voor elke RPG-liefhebber!

avatar van Iron Rose
Is dit ook wat voor de beginnende RPG'er?

Iron Rose schreef:
Is dit ook wat voor de beginnende RPG'er?

Ik denk dat hij iets te moeilijk is. Misschien kun je beter beginnen met Final Fantasy of Golden Sun.

Ik heb hem zien liggen in frs voor 20€
Kopen waard?

Metalfist schreef:
Ik heb hem zien liggen in frs voor 20€
Kopen waard?

Sowieso als je van turnbased RPG's houdt. En voor 20 euro is het natuurlijk helemaal een koopje.

avatar van metaledje
Een van de betere turn based rpg's inderdaad!!!! En ook best veel te doen met side quests en alles, en heel goed getekende animatie figuurtjes van dezelfde tekenaar als alle dragonball z figuren MUST HAVE!!!!!

Alleen je moet wel veel ranken omdat het erg moeilijk is zonder dat je heel wat leveltjes up bent naarmate je verder komt.

avatar van Metalfist
Hmm jullie hebben me overtuigd Morgen naar de free record shop!

avatar van Metalfist
Heb het gekocht maar nog niet zoveel kunnen spelen maar wat ik heb gespeeld bevalt me al heel erg heb nog maar 1 gevechtje gedaan en nu moet ik een of andere kerel zoeken maar wat een mooie werelden! Zeker een aanrader

avatar van metaledje
Heeft iemand deze game al uitgespeeld? op beide eindes? (je hebt 2 endings) Of kunnen we beter verder kletsen op mijn RPG topic? Ik wil het daar graag even over hebben, omdat ik beide eindes graag wil zien, maar 1 daarvan lukt niet.....(stressed)

metaledje schreef:

2 eindes, daar weet ik niets van... Heb hem gewoon uitgespeeld en weggelegd...

avatar van metaledje
Dan heb je waarschijnlijk gewoon de game gevolgd zoals aangegeven word en de normale ending meegemaakt Maar ik kwam plots in een geheime wereld met jou geboorte stadje en dan krijg je opeens een zwart wit verhaal voorgeschoteld over jou hele periode als een baby en klein jongetje etc...als je dat heb gehad moet je tegen iemand vechten die 7 draken vormen kan aannemen,weet je hem te verslaan dan krijg je de 2e ending.....

Ik weet het ook allemaal niet zo meer precies,is tenslotte al ruim 2 a 3 maandjes geleden dat ik hem uitgespeeld heb, maar ik was zo in de ban van deze game,dat ik hem zo weer uit de kast haal voor de 2e ending...

Heb je trouwens ook het hele monster arena gebeuren gespeeld?

metaledje schreef:

Heb je trouwens ook het hele monster arena gebeuren gespeeld?

Nee dat was me niet gelukt. Ik had toch wel een aardig team volgens mij maar de latere niveaus worden toch wel heeeel moeilijk. Is het jou wel gelukt dan?

avatar van metaledje
Makkelijk, ik had 3 golems(gold bricker en nog 2),en die voegden zich samen, en dat werd een van de sterkste monsters en ik had ook een team met 2 van die stenen standbeeld figuren..(ook een van de sterkste monsters in het spel) daarmee lukte het gemakkelijk

metaledje schreef:

Oh dan ben ik zeker de verkeerde monsters tegen gekomen. Krijg je er nog een leuke beloning voor?

avatar van metaledje
Weet het niet zo goed meer,volgens mij dat je 3x een monster team kan oproepen tijdens een gevecht,heel handig bij moeilijke boss battles dus kan je 3x een ander team het werk laten doen tot alle teams zijn uitgeroeid

avatar van Noahh
Geweldig mooie rpg, maar niet voor iedereen denk ik.. De stemmen en muziek zijn ook zowat van het beste wat ik al heb ervaren, maar dan heb je de wereld waar alles in verloopt! Dit is echt niet normaal hoe groot de wereld is. De game is ook absoluut niet zomaar uit te spelen aangezien het wel een tijdje vereist voor je naar een hoger level gaat, wat veel battles vereist en dat kan wel nadelig zijn als je geen echte rpg fan bent en zeker dan van het turn systeem. Ik heb er echt van genoten en de game is echt zeer mooi en geeft een soort van tekenfilm gevoel, maar dan volwassener dan zelda the wind waker, ik ben in ieder geval fan!

Stefan_Ying
Nog 1 stem en dan komt deze hoog in de toplijst! op een 2de plaats

avatar van rpger
Shit dat was even schrikken na de intro!!

(en ik heb het niet over het spel)

Game ziet er cool uit, waardeloos dat dit wederom een PS2 exclusive titel is, veel van die Japanse shit word zelden of nooit geport.

avatar van metaledje
PISS OFF!!! zo moet het juist, exclusieve titels foh life!!!!!

avatar van rpger
Oh lache, het vervolg komt uit op de wii, haha laat ik die nu net hebben

avatar van Bahamut Zero
rpger schreef:
Oh lache, het vervolg komt uit op de wii, haha laat ik die nu net hebben

Die zou ik zeker een kans geven rpger
Maar het echte vervolg is natuurlijk Dragon Quest IX die hier te vinden is. Tot nu toe alleen voor de DS bevestigd maar ik verwacht wel dat hij op meer platformen uit gaat komen.

avatar van snakesonic
Wooh, deze staat ineens uit niets op 2
Dit vind ik een leuke standaardrpg, moet er echt eens tijd in steken, jammer dat ik nog zoveel rpgs moet spelen.

avatar van J.Bell
Super Game. Wat een giga wereld zeg! Erg lang bezig om te uppen, dat wel. Maar Hoog in mijn top 10!!

Dit spel is zeker cool! Alleen wel erg moeilijk voor beginners. (Vind ik!)

Ik moet zeggen dat ik hem nog nooit heb uitgespeeld, maar ik ben al een eind op weg. Maar ik denk dat dit spel ondertussen wel wat onder het stof ligt. Misschien weer eens tijd om verder te gaan hiermee!

Ik kan me wel ergeren aan stukken als je bijna dood bent, en dan loop je nog ff en dan floep je de hele tijd zo'n gevecht in. Irri! Maar hoort er bij.

avatar van J.Bell
snakesonic schreef:
Wooh, deze staat ineens uit niets op 2

Jammer?

avatar van Jer0en
Prachtige rpg met een hele grote open wereld om in rond te dwalen.
Ik vond het één van de moeilijkere rpg's die ik heb gespeeld. Ik heb toch wel behoorlijk wat keren het game over scherm gezien. Het verhaal, de muziek, de characters, erg goed allemaal. Wat me wel opviel als enige is dat level up gaan zo ontzettend lang kon duren.

avatar van Donkerwoud
Jer0en schreef:
Prachtige rpg met een hele grote open wereld om in rond te dwalen.

Het was in sommige dungeons wel even doorbijten, ja. Vooral in het begin, als jij nog niet zo sterk bent met je team.

Heerlijk ouderwetse turnbased RPG, die de sfeer van weleer weet te vertalen naar een mooie open wereld. Daar mogen zijn was al een hemel op aarde met die memorabele steden en de leuke bijrollen van begin tot eind. Heeft zeker zo'n veertig uur van mijn leven opgesnoept.

SvV_Ying
Heerlijke RPG. Prachtige stijl, grappig en lekker lang speelbaar. Topper.

Plakband
Ik heb dit spel met veel plezier gespeeld, ik heb echt uitgekeken naar het moment dat ik dan eindelijkkkk het spel had uitgespeeld, dat ik zó goed was dat ik het kon, maar toen het klaar was dacht ik ook: shit, wat stom, ik ben klaar

Haha, je wil eigenlijk dat het nooit ophoudt, ook al vind je jezelf heel stoer als het je is gelukt de eindbaas te verslaan

Heel, heel tof spel!

avatar van final fantasy
opzich wel een goed spel ik hou alleen niet zo van dat vrolijke stijltje