Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (2004)

Alternatieve titels: Dragon Quest VIII: The Journey of the Cursed King | Dragon Quest VIII: Sora to Umi to Daichi to Norowareshi Himegimi

PlayStation 2 / Nintendo 3DS / Android / Apple iOS

Ontwikkeld door Level-5
Uitgegeven door Square Enix

Nadat een kwaadaardige joker een magische scepter gestolen heeft uit het Trodain kasteel, gebruikt hij deze scepter om een vloek te leggen op het kasteel: alle bewoners van het kasteel veranderen in doornplanten, maar het ergste is dat de koning in een lelijk groen monster verandert en de prinses in een paard. Slechts één bewaker van de koning wordt niet getroffen door de vloek: de naamloze held van het verhaal. De speler gaat samen met de koning, de prinses en een groepje vrienden in de gigantische wereld op zoek naar de joker om de scepter terug te krijgen en de vloek op te heffen.

Weet je, dat is een erg goed gemaakt RPG. Ik vind het alleen een beetje lastig. Ik heb geen probleem met moeilijke RPGs als het een beetje goed gedaan is. In Megami Tensei kun je een lastige boss verslaan door het uitbuiten van zijn zwakheden en ervoor zorgen dat je eigen sterkten zijn aanvallen tegenhouden. Hier gaat het om levels. Dit zorgt voor erg veel grinden, een element in RPGs dat ik liever niet mee hoef te maken.

Dit spel riekt van de kwaliteit, vooral voor degene die geen probleem heeft met grinden. Het is gewoon niet echt voor mij.

Nog 1 stem en dit meesterwerkje kan in de top 250

avatar van DarkFunnyThing
LimeLou schreef:
*zucht* Ben bang dat die 8 stemmen niet komen
ik hoop het wel ik stemde ook mee

avatar van JustMike
LimeLou schreef:

Het moeten er inmiddels 75 zijn

Ach ja, misschien komt er ooit een GamesMeter tip 100/250

Ford KAduuk
Ach ja, misschien komt er ooit een GamesMeter tip 100/250

Die was er eerst wel, maar die heeft plaats moeten maken voor de rotatielijst.

avatar van Marcellussss
Eén van die classics die ik helaas nooit heb gespeeld. Hoorde dat Ni No Kuni wel wat weg heeft hiervan, al zal deze wel wat moeilijker zijn?

avatar van WIWA.
Toen deze game uitkwam, was ik er echt door in trance.
Het verhaal, personages en de muziek maakte dit tot één van de beste spellen die ik ooit heb gespeeld en is inmiddels ook uitgegroeid tot mijn persoonlijke favoriet, waarvoor ik nog altijd warme gevoelens koester. Een mijlpaal in het genre en ongeëvenaard tot de dag van vandaag.