logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Blair Witch Volume I: Rustin Parr (2000)

PC

Ontwikkeld door Terminal Reality
Uitgegeven door Gathering

Het is 1941 en de paranormale sectie van de FBI, genaamd Spookhouse, krijgt te maken met een nieuwe zaak in het stadje Burkittsville. Ze sturen speciaal agent Elspeth 'Doc' Holliday eropaf om onderzoek te verrichten. Blijkbaar is een jaar geleden een kluizenaar genaamd Rustin Parr, doorgedraaid en heeft deze persoon verscheidene kinderen vermoord. Daarna verklaart hij hiertoe aangezet te zijn door een heks.Jij gaat het onderzoek naar Rustin Parr starten en komt tot de ontdekking dat niet alles lijkt zoals het is.

Dr. Salvador
Hebben ze hier ook al een game van?. Wat is de bedoeling?

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Zijn zelfs drie games van (hier 2 en 3), maar vind de eerste toch nog het best.

Was toen best een cool project van Gathering of Developers, 3 prequels van Blair Witch, ieder gemaakt door een andere developer, die elk een van de legendes uit het stadje Burkittsville (vroeger Blair) op eigen manier behandeld. Elk deel gaat steeds verder in het verleden, van 1941 naar 1886, tot 1785, dus verwacht wel een totaal ander sfeertje als de film.

Deze eerste van Terminal Reality is tevens een soort vervolg op hun game Nocturne.

De gameplay is resident stijl survival horror, maar met meer focus op adventure. Verhaal is erg leuk opgebouwd en hoewel de vijanden erg inspiratieloos zijn, hangt er toch een lekkere dreiging. De actie is lekker snel en schrikkerig, zeker door contrast met de rustigere puzzel en dialoog stukken.

Verhaal is toch erg leuk, lekker 40's stijltje. Spookhouse divisie van FBI is geinig (het begin speelt zich af in hun HQ), best leuke chars ook. En zeer obvious Twin Peaks invloeden. Mischien was ik ook verrast omdat ik eigenlijk verwachtte dat het een uitmelk product zou zijn, maar dat is zeker niet het geval. Gewoon goed survial horror adventure, met leuke twists en geinige storyline.