Battlefield: Bad Company (2008)

PlayStation 3 / Xbox 360
single player / online

Ontwikkeld door Digital Illusions
Uitgegeven door Electronic Arts

In Battlefield: Bad Company speel je als een lid van B-Company, ook wel Bad Company genoemd, een onderdeel van het leger waar allerhande criminelen als kannonenvoer dienen, in plaats van hun gevangenisstraf uit te zitten. Tijdens een fictieve oorlog in Rusland begaat de groep een vergissing waar het leger niet blij om is. Je squad besluit het gezag te ontduiken en op eigen voet achter het grote goud van een huurlingenleger dat in de oorlog mee vecht aan te gaan. Je squad bestaat uit de koelbloedige sergant Redford, de explosievenverslaafde en niet al te slimme Haggard en de aan een stuk door pratende Sweetwater. Aanvankelijk wordt je duidelijk behandeld als kanonvoer, maar naarmate je langer met de drie optrekt ga je echt deel uitmaken van de groep, en behelp je je met een hoop vloeken en zwarte humor door de moeilijkheden die door vier legers voor je voeten worden gegooid.

avatar van MrDrx
Er staat dat hij ook voor de PC uitkomt maar zover ik heb gelezen en gekeken stond het er niet bij, aleen voor de x360 en ps3

avatar van KieF
Volgens de volgende site: LINK

Is de release datum van battlefield Bad Company op 19 juni 2008
Dus niet in April
Dit doen ze, omdat ze niet willen concurreren met Grand Theft Auto IV... en dat winnen ze waarschijnlijk ook niet!

avatar van Jackal1nl
Net een filmjes van de game zitten kijken, dit wordt echt een hele vette game!!!!! waarbij je echt alles kapot kan schieten. oftewel een echte next gen game ik kan niet wachten

avatar van killer7
ofline weinig verandering zoals de voor ganger op de ps2.

maar online wortd hij beter dan cod 4.

dus ik kan niet w8en als hij uit is

avatar van Deftones_JP
Volgens de makers van Red Faction valt de mate van destructie wel mee in deze game (vaste textures die kapot kunnen) maar het ziet er wel vet uit. Bovendien ziet de 'schiet-vibe' er heel goed uit in de filmpjes. Guns waar details op bewegen veel interactie met de omgeving en een goeie impact. Het nadeel van de battlefield games blijft echter dat rock-paper-scissors systeem (mannetje van bepaalde klasse is kansloos tegen vele opponenten) maar sommige mensen houden daar juist weer van. Ik hoop op een demo in elk geval.

avatar van Tha Luz
De beelden zien er best wel achterhaald uit en zelf de filmpjes(die normaal veel mooier zijn gemaakt)zien eruit alsof het ghost recon 2 is Ik weet niet of ik wel vertrouwen heb in deze game

avatar van waxs
Volgens mij wordt deze game werkelijk waar geweldig, zou wel eens flink de concurentie aan kunnen gaan met Call of Duty 4.

Spel gezien op de xbox, vond het nou niet zo boeiend. Huizen kunnen dan wel kapot gaan, maar het is zo scripted. Je schiet op een muur, maak niet uit waar je schiet, en de hele muur blaas je weg..

avatar van desteven007
Alleen single player??

avatar van desteven007
arnoudo schreef:

Als je dat doet, kan je heel het stadje platleggen.

Vanaf nu demo in de Europese Playstation store

avatar van Foetsj_NL
Ook maar eens de demo downloaden voor de Playstation 3 en Xbox 360, meteen eens kijken of er een verschil tussen zit.

avatar van Henrix
jaspertje3 schreef:
Vanaf nu demo in de Europese Playstation store
Ook gewoon bij Nederlandse.

En trouwens, wie weet hoe het nou zit met als je hem pre-ordered of je dan extra's erbij krijgt? Ergens gehoord, weet het alleen niet zeker!

Ja bedoel ik

Heb al even gespeeld, ben erg onder de indruk!

avatar van Deftones_JP
Vanavond ook maar ff downloaden. Ik vond BF2 wel vet maar mijn pc trok dat niet helemaal. Met de xbox heb ik dat probleem niet meer dus ik be benieuwd.

De demo heeft mij echt weggeblazen! Wat een graphics, wat een gameplay! En oh wat knallen die wapens hard zeg, heerlijk! COD4 komt er bij niet meer in als ik deze schijf eenmaal heb

avatar van Deftones_JP
Ik had hier eigeniljk een sloot aan reacties verwacht na de release van de demo. Ik moet beamen wat Kratos hier boven zegt. Je moet deze demo echt checken. Mijn plus en minpunten:

+ vette graphics
+ destructie! Het is nog niet helemaal wat het wezen moet en je sloperwerk is ietwat scripted maar het voelt heerlijk!
+ Schieten voelt echt heerlijk aan in deze game en dat vind ik misschien wel belangrijker. Geluid, effecten, interactie, het voelt perfect
+ De story lijkt niet al te ingewikkeld maar wel heerlijk fris met dat Three Kings verhaal

- Online lag (kan ook aan mijn verbinding liggen)
- Inlog problemen (idem, ik had er gister last van)
- Rock, paper, scissors infantrie is kansloos tegen een tank maar dat is bekend bij BF

Al met al een heel erg vette demo. Misschien dat ik deze game ga kopen.

Ik heb nog nooit zolang van een demo genoten als deze.
Battlefield: Bad Company gaat zeker voor een hele lang tijd in me ps3 komen tezitten krijg COD4 een tijdje rust.
Graphics,besturing gewoon te meestelijk voor woorden.
En die wapens ja dat zegt al genoeg.

avatar van Deftones_JP
Je blijft met dit soort games natuurlijk wel afhankelijk van de server en je mede-spelers. Zo speel je af en toe een potje waar je constant gebombardeerd wordt door die guns en er nog eens een heli bezig is met totale destructie. Een infantrie oorlog is dan niet te doen. Tegen tanks zijn genoeg countermoves maar dat soort dingen zijn lastig vind ik. Aan de andere kant geeft het je wel echt het oorlogsgevoel. Soms ben je gewoon kansloos wat voor skills je ook heb.

avatar van Evil Eye
De online demo owned, net als ik als ik de game speel, trouwens. Hoge hoop dat de uiteindelijke game ook goed is.

avatar van KKOPPI
als ik naar de beelden kijk weet ik ook zeker dat het een fantastisch spel is, hoe dan ook! kijk maar eens op youtube.

avatar van jaspertje3
Stem verwijderd, niet gespeeld is niet stemmen.

heb nu de eerste 3 lvls gehaald en moet zeggen dat het een gaaf spel is,
wel vind ik de stukken waarin je in een auto moet racen vrij frustrerend werken en ook de besturing had beter gekunnen.
het is een spannende game met veel leuke interactie mogelijkheden.
ik zeg 4*

joeri592
desteven007 schreef:
Alleen single player??

ja klopt, bijna altijd bij battlefield

avatar van Deftones_JP
Ik heb nu ongeveer een uurtje online doorgebracht na de demo kapot gespeeld te hebben en het bevalt prima. Er is meer gelegenheid voor infanterie om te knokken en de levels zien er prima uit. De destructie is wel degelijk een goede toevoeging zoals al merkbaar was in de demo. Gelukkig verschilt de mate van destructie echter per level zodat je niet elke keer in de situatie komt zoals in de demo waar de eerste basis total in as lag.

Battlefield: Bad Company heeft al vele lovende scores gekregen van de grote namen: IGN en GameSpot, maar zijn die scores dit spel wel waard? Ik vond het spel erg goed, vooral de destructie van dit spel is werkelijk een groot pluspunt en nog een ander leuk weetje is dat er eindelijk een verhaallijn in de singleplayer is gestopt, enkel is het deze keer wel een verbeterde singleplayer, die van Battlefield 2: Modern Combat was verschrikkelijk saai naar mijn mening. De verhaallijn is best leuk om te volgen, maar veel valt er helaas niet over te vertellen, maar dit is al een grote vooruitgang tegenover Battlefield 2: Modern Combat. Battlefield: Bad Company heeft schitterende graphics, geen wereldschokkende graphics zoals bijvoorbeeld Call of Duty 4: Modern Warfare had, maar werkelijk alles kan bijna kapot, het spel valt eigenlijk te vergelijken met Black, uitstekende shooter voor de PlayStation 2 overigens. De graphics zelf zien er goed uit en het geluid van de geweren, explosies, enz... zijn ook meer dan de moeite waard ooit gezien in een videospel. Als ik met minpunten moet opdraven is het toch wel de ontzettende korte duur van de singleplayer, slechts 8 uurtjes spelplezier, ontzettend weinig natuurlijk. Voor de rest moet je dit spel gewoon aanschaffen en deze schitterende ervaring vol destructie gewoon zelf beleven, dit gaat misschien ook nog eens Call of Duty 4: Modern Warfare van zijn troon stoten, wie weet?
Cijfer: 4,5*!

Wassup ! schreef:

Heb de demo gespeeld en grafisch vind ik Battlefield juist veel mooier dan COD4.

Kan iemand de nadelen van dit spel uitleggen ? dankjewel !

In de demo heb ik weinig nadelen kunnen ontdekken. Heb wel gelezen dat de singleplayer ervaring iets minder is.

Kratos schreef:

Zoals ik al gezegd had ziet Battlefield: Bad Company er schitterend uit, enkel vond ik Cal of Duty 4: Modern Warfare er iets beter uit zien, iets gedetailleerder.
Versta mij niet verkeerd, want ik vind Battlefield: Bad Company zeker niet slecht, Kratos.