Brütal Legend (2009)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Double Fine
Uitgegeven door Electronic Arts

Brütal Legend vertelt de kronieken van Eddie Riggs, 's werelds ruigste roadie, werkzaam voor 's werelds matigste metalband, Kabbage Boy. Het spel begint op een avond voor een concert. Riggs is bezig met het stemmen van een gitaar als er plotseling iets mis gaat, waardoor Riggs begint te bloeden. Zijn bloed druipt op zijn bezeten riemgesp. Voor hij het in de gaten heeft, komt het monster op zijn gesp tot leven en stuurt hem naar een alternatieve geschiedenis die is geïnspireerd op Noorse mythologieën en Heavy Metal. In deze wereld hebben demonen de mensen tot slaven gemaakt. Eddie zal moeten overleven met twee van zijn wapens. Een enorme bijl en zijn gitaar die hij heeft mee kunnen nemen uit de “echte wereld”. De gitaar is een afstandswapen waarop je door middel van knoppencombinaties brute gitaarsolo’s kunt spelen om je tegenstanders te verslaan. Overleef in de alternatieve geschiedenis en vind de weg terug naar de huidige tijd.

Mr. Olaf schreef:
En dan de soundtrack! Ik als metal liefhebber geniet alleen al van al de muziek die langskomt! Ben pas net met de game bezig, mar vermaak me opperbest!

Helemaal mee eens!. De soundtrack is echt prachtig!

Voor de rest wel een leuke game, de graphichs zijn aardig, maar heeft vooral een grappige stijl, goede gameplay, die niet altijd even vloeiend is, maar wat is die soundtrack vet zeg!. Leuke missies ( vooral de zij missies ) en het is leuk om door de wereld te rijden met Metal door de speakers, dat vind ik eigenlijk als enigste echt heel leuk aan de game, de missie vervelen snel, maar het rondrijden en de soundtrack vervelen zeker niet, en blijft super leuk

Ja, leuke game dit!, Ookal maakt de muziek eigenlijk deze game, de humor had net iets beter gekund, beetje standaard. Maar is bij momenten ook best leuk gedaan, vooral dat je kunt kiezen als iemand Fuck zegt, je een Piep hoort ofniet.

Dr. Salvador
Ben nu al ergens in de 40%, en de gevechtsmissies zijn gewoon herhalend, en best saai, de wereld daarintegen, en het vele ontdekken, enz, is gewoon super.

Maar met je wagen door de wereld scheuren, met de vrijwel perfecte soundtrack is gewoon episch, echt Zooo vet gedaan!, en vooral heel leuk om te doen, ja dat is het leuke juist aan deze game, gewoon lekker niks doen, haha, de missies, en vooral de gevechten, zijn maar saai eigenlijk, voor de rest erg leuke game, en voor 7,50 is het helemaal een topper, 65 euro daaintegen vind ik teveel van het goede, voor deze game...

O, en deze game is zeker verslavend, je wilt gewoon nog rondrijden, zeker als je nog maar 1 slang moet bevrijden ofzo, of je een nieuw tof nummer ontdekt, dan wil je gewoon nog verder gamen, en de tijd gaat dan best snel, ja, voor die prijs, is het een echte aanrader!

Dr. Salvador
Zozo, gisteren uitgespeeld, met de teller net iets over de 20 uur, en precies 90(!)% uitgespeeld!.

Ik kan maar 1 ding zeggen: Wauw!

De game kwam een beetje traag opgang ( zie berichten hierboven), maar hoe verder je in de game zit, hoe leuker, en vetter, en verslavender het wordt. Dit is gewoon een echte topper!. Missies kunen heel leuk zijn, maar ook ietwat eentonig, en saai, maar het door de wereld racen, met die goddelijk soundtrack is 1 van de vetste dingen die je in een game kan doen!

Gameplay: 3,0* Al met al leuke, en snelle gameplay, maar kleine irritaties, zoals vastkomen te zitten in een onzichtbare muur met je auto, en tegen het einde het hele RTS gebeuren had voor mij niet perse gehoeven.... Voor de rest wel goed.

Graphichs: 3,5* Leuke stijl, die er ook nog eens goed uitziet, enkele slowdows tijdens battles kan wel voorkomen, maar ziet er zeker leuk uit de hele game, met fantastische landschappen.

Sound: 5,0* Hier kan ik kort over zijn: Ookal hou je maar een klein beetje van Metal enz, dit is misschien wel de beste soundtrack die ik ooit in een game heb gehoord, simpleweg episch, met maarliefst 107, prachtige nummers, van alle Metal genres!, ook het stemmenwerk, en andere geluiden zijn gewoon super.
Sowieso de beste soundtrack die ik in een game heb gehoord, perfect!

Replay: 4,0*: Het is geen game die je snel van begin af aan opnieuw gaat spelen, maar het rondrijden, verveeld gewoon niet, ookal heb je bijna alles al gehaald, en gezien, ook de speelduur is super, als je alles wil zien 20 tot 25 uur, gewoon top!

Voor slechts 7,50 dacht ik gewoon een leuke game in huis te halen, het resultaat, is anders... Het is een volle topper!, een game die Metal fans zeker zullen waarderen. Maar ook gamers, die gewoon op zoek zijn, naar een hele leuke, en vette game!. Mocht je totaal niks met Metal enz hebben, dan zou ik uit de buurt van deze game blijven.....

avatar van rpger
Dr. Salvador schreef:

Isniewaar ik heb zelf echt helemaal niks met al die herrie, maar kon alle inside jokes prima waarderen.

Het mooie van BL is dat het zowel een parodie is op het genre als een eerbetoon, iets wat vrij moeilijk te realiseren is.

Dr. Salvador
Oke, ik denk dat je de game ook zo vet vond, door het vele zoeken,enz?. En het vechtsysteem enz, maar als deze game niet die muziek had, en een radio in de auto, dan gingen er bij mij misschien wel 2(!) sterren van af, moet er niet aan denken deze game zonder de muziek te spelen, dan gaat de sfeer, feel, en het concept van de game al verloren.

Stel er komt zon soort game, maar met Rap enz, dan zou ik die game niet kunnen spelen, dus het is toch wel belangrijk om van de muziek te houden, anders is er vrij weinig plezier te beleven aan de game als het je totaal niet interresseert zie GTA SA.

Voor de rest klopt het wel wat je zegt

shadowmaster100
nice review salvador,,toch nog 4 sterren dus,deze ga ik dan zeker halen !!!!

Thanks!

Ja, ik kocht de game voor maar 7,50, ik dacht al zo goedkoop bij de Intertoys, ik dacht gewoon een leuke game, maar hoe verder je komt, hoe beter, cooler, verslavender, en vetter de game wordt, had ik niet verwacht, dat noem ik nog eens een verrassing!

Dr. Salvador
En nee, ik ben ook niet minder kritisch geworden!

7,50 EURO !!!!

had je maar een extra exemplaar voor mij gekocht

Dr. Salvador
Haha, ja er was er maar 1, ik zag allemaal saaie games enz, en onderin de bak, lag die game van 65(!) Euro, nu voor maar 7,50(!), ik aarzelde geen seconde, en dacht, dit kan een leuke game worden, nou aan mijn cijfer te zien, was het VEEL maar dan alleen maar een leuke game, een prachtgame!

shadowmaster100
ahhh in onze intertoys kan je alleen stomme games als barbie voor 8 euro vinden,,,dat is duurder dan brutal legend zelfs ....

Haha

avatar van Diablo
Ik ben een fan van metal music en JB, maar de game laat ik vaak links liggen
wel heel erg jammer dat de humor,opmerkingen en reacties een beetje in herhaling valt tijdens de game

avatar van rockgamer
Diablo schreef:
Ik ben een fan van metal music en JB, maar de game laat ik vaak links liggen

justin bieber ?

avatar van Brains
Gisteren uitgespeeld op Brütal Difficulty, wat helemaal niet zo moeilijk was. Brütal Legend is een best aardige game waarin een geheel muziekgenre letterlijk tot leven wordt gewekt. Hoewel ik zelf weinig met Metal heb, vond ik dit erg goed gedaan. Ik heb begrepen dat verscheidene personages bepaalde figuren binnen de metal wereld voor moesten stellen - dat heb ik dus helaas niet meegekregen. Ook een aantal inside jokes zullen bij mij de bal gemist hebben. Het verhaal is een beetje vaag en springt een beetje van de hak op de tak met overdreven mythisch gebrabbel maar het was prima te doen en paste wel erg goed bij de algehele sfeer van de game.
De gameplay is erg gevarieerd wat op zich een pluspunt is, al heb ik nu wel dat ik sommige stukken aanzienlijk minder vond dan het ander. Niet elk aspect van de game is dus even boeiend, en dit is pas echt verneembaar wanneer je de story mode hebt uitgespeeld. Het behalen van upgrades voor je bijl, auto e.d. is dan plotseling vrijwel overbodig en daarmee zijn ook de mini-games niet heel boeiend meer. Na het uitspelen is er dus vrij weinig zin om verder te spelen.

Al met al kom ik op 3,5*

avatar van Donkerwoud
Ik had toch verwacht dat de adventure-elementen iets meer op de voorgrond kwamen dan nu het geval is. Hoe innovatief ook, de RTS-invloeden konden mij helaas niet bekoren. Sfeer, verhaal en soundtrack zijn uitmuntend, maar het is het hem voor mij allemaal net niet.

avatar van anders99
De eerste game die speel sinds ik terug ben van vakantie. Direct een zeer leuke en originele game kunnen spelen. De graphics kunnen beter maar als ze beter zouden zijn zou het te afgelekt zijn. Het is tenslotte een metal game. Is er is natuurlijk zeer veel humor in de game en dat maakt het extra leuk. Een echte aanrader voor fans van Jack Black of voor metalheads.

Ik hoop toch zo erg dat de game nog bij de backward compatibility geplaatst word voor de Xbox One.
Zou hem echt graag nog is willen spelen.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)