Double Dragon (1987)

Alternatieve titel: Arcade Archives: Double Dragon

Arcade / Commodore Amiga / Sega Master System / Commodore 64/128 / Atari Video Computer System / Sinclair ZX Spectrum / Amstrad CPC / Nintendo Entertainment System / PC / Atari ST / Atari 7800 / MSX Series PC / Game Boy / Sega Mega Drive/Genesis / Atari Lynx / Xbox 360 / Nintendo Wii / Nintendo 3DS / Android / Apple iOS / Nintendo Wii U / PlayStation 4 / Nintendo Switch
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Technōs en I.T.L.
Uitgegeven door Tradewest, Hamster, Technōs, Activision, Melbourne House, Virgin, Mastertronic, Tronix, Arcadia, Atlus, Ballistic, Telegames, Zemina, Arc System Works, Nintendo, Sega, 505, Aksys en Empire

Double Dragon is het verhaal van de tweeling Billy en Jimmy Lee. Samen beheren ze een kleine vechtschool, waar ze studenten leren zelfverdedigen. Op een dag wordt Billy's vriendin Marian gekidnapt door de Black Warriors. De Black Warriors eisen dat de tweelingbroers hun vechtsportgeheimen onthullen in ruil voor de vrijheid van Marian. Het is aan de broertjes Lee om de Black Warriors te verslaan, Marian te bevrijden en hun geheimen te bewaren.

avatar van sxesven
Geen beschrijving?

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Ik meende toch echt een beschrijving te hebben zien staan . Als iemand het even kan corrigeren... graag!

avatar van kArIzMa_TuRk
haha

avatar van HiLL
Ja sorry mijn schuld Ik ga er achter aan.

Verhaallijn inmiddels toegevoegd, ik hoop dat die naar tevredenheid is.

Het spel: Naar mijn mening een goed vechtspel die in de arcadehallen zeer populair is geweest. Nog niet zo goed als zijn opvolger maar een goed begin van toch wel een goede serie. Geen denderend verhaal maar ach het gaat toch uiteindelijk om het knokken. Gameplay is prima en werd dus met de opvolger nog beter! Het derde deel vond ik qua gameplay weer op dit deel lijken. Een achteruitgang dus.

avatar van Kos
Kos
Vreemd dat je geen arcade kunt kiezen. is dat bewust gedaan?

avatar van jordybeukeboom
De verschillen tussen de verschillende delen komen nu even niet in me op, maar dat zweepje en die dolk komen mij heel bekend voor: nostalgie! Leuk!

avatar van Onderhond
2,0
Zeker een klassieker dit, al kan ik het geen goed spel noemen.Wel leuk om een keertje te doen, maar dit soort spellen horen toch meer tijd op de Arcades, waar mensen muntje na muntje in de machine kunnen gooien om telkens weer op laffe manier afgemaakt te worden.

avatar van Thomas83
Leuk knokspel. Het leukste was dat je multiplayer kon spelen en dan door de straten en zo liep. Dan kwam je tuig tegen om af te ranselen.
Je kon ook wapens gebruiken, en misschien ook andere dingen zoals vuilnisbakken of zo? Ik heb zo'n vaag soort herinnering volgens mij. In elk geval vond ik dit een leuk spelletje, en nog best moeilijk volgens mij, want ik heb het nooit uitgespeeld dacht ik. Een dikke 3.0*.

avatar van psychonaatje
Thomas83 schreef:

Ja, je kan van die olievaten en stenen optillen om vervolgens naar je tegenstander toe te gooien. Sommigen gooiden ze naar jou toe.

avatar van Bahamut Zero
Ik speelde dit spel gisteren bij een kameraad van me maar het bestond slechts uit 3 levels die je in 20 minuten uitgespeeld had en dat haalt het cijfer van dit spel flink naar beneden.

avatar van Onderhond
2,0
Geloof nooit dat het deze was dan. Als ik mij goed herinner hield deze zich aan de typische 6 levels en was het moeilijk genoeg om niet zomaar doorheen te walsen.

avatar van Bahamut Zero
Onderhond schreef:

De versie die ik speelde was Xbox Live arcade game. Trek mijn stem terug totdat ik meer over deze versie van het spel weet

avatar van Mega Man
De NES versie is inmiddels verkrijgbaar op de Virtual Console. Eén van de beste Beat 'm Up titels samen met Turtles II: Arcade Game en de overige Double Dragon delen. Het genre is zo goed als uitgestorven en de enige echte goeie 3D varianten waren Fighting Force op de PS/N64 en The Warriors op de PS2. De eerste Double Dragon is wat traag en de balans in moeilijkheid is ver te zoeken. De eerste twee levels (straat en bouwterrein) zijn goed te doen maar vanaf level 3 (het bos) word het ineens abnormaal moeilijk. Een stuk of wat Chin-Tai's (was de baas van level 2) en dan nog die twee blanke Abobo's.

Ik ben ooit een keer voorbij dit gedeelte geweest en toen belande ik in een grot met vallende pegels. Daarna werd het me een beetje te gek en de ene na de andere Abobo of Chin Tai wachtte je op. De multiplayer was wel tof en de personages zagen er stukken mooier uit (Alleen Abobo was hetzelfde). Er was ook een Coop mode maar hier moest je om de beurt vechten in plaats van gelijktijdig (zie Double Dragon II & III en Turtles II). Toch is DD een waardige NES-klassieker en ik zal hem snel eens downloaden op m'n Wii. Even uitproberen of die bug er nog in zit: Aan 't einde van level 1 kun je naar boven klimmen en kom je ergens in the middle of nowhere uit).

avatar van FunkStarr
2,0
De eerste, maar in dit geval zeker niet de beste. Dit deel was zelfs gewoon slecht. Het tweede deel was al beter maar nog steeds niet best, en toen kwam het derde deel waarin ze eindelijk de juiste balans hadden gevonden. Als ik nu op m'n Nes speel zou ik ook alleen DDIII spelen, puur uit nostalgie. Mijn stem is trouwens voor de Nes versie, want de Arcade bijvoorbeeld was al veel beter.

Double Dragon...
Het is een vreemde naam... maar als ik het alleen al hoor dan komt er nostalgische gevoelens boven..
Het zelfde was ook zo met de Turtles, maar ik denk dat Double Dragon een van eerste spellen waren die ik speelde. Het concept is simpel maar briljant, alleen of met z'n 2en poppetjes van het scherm meppen.
Dat was echt van die tijd want je ziet dit soort spellen niet meer..
Het heeft voor nu te weinig diepgang denk ik..
Maar toen was het prachtig.
Voor een paar euro pik ik deze nog wel op voor de Switch, maar het is dus het origineel?.
Of is dit het teken dat de V/C dan komt?.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Banjo schreef:
maar het is dus het origineel?.
Of is dit het teken dat de V/C dan komt?.

Is in de Arcade Archives serie, door Hamster dus...zelfde als Mario Bros en Vs Mario Bros. Emulatie in zelfde stijl als de Aca Neo Geo titels, met Hi score en caravan mode ?