Ik ben een liefhebber van de God of War reeks, maar niet zozeer een fan. Het eerste deel was destijds indrukwekkend: het had een aardig verhaal, indrukwekkende graphics en sterke, gevarieerde gameplay. Voor mij haalde met name het derde deel het beste uit GoW. Daarin zijn de puzzels, de boss battles en is het algehele spektakel het sterkst. De andere delen heb ik echter wisselvallige meningen over. Hoewel ik er geen één slecht vind vallen ze grotendeels in de herhaling: met hetzelfde wapen soortgelijke vijanden bevechten door soortgelijke tactieken te gebruiken. In ieder deel krijg je verschillende power ups of krijg je alternatieve wapens om het meer variatie te geven, maar in het ene deel valt het meer in de smaak dan in de andere. God of War wisselt het vechten of door platforming en puzzels waarvan het niveau ook met ieder deelt verschilt.
Chain of Olympus is een kortere portable game die de lijnen van de andere GoW games zorgeloos volgt en het speelt daarom lekker weg. Er zitten kleine dingen in de game om het anders aan te laten voelen zoals het alternatieve wapen wat je later in bezit krijgt, of de power ups. Qua puzzels stelt het niet veel voor, ze zijn fijn voor de afwisseling maar dagen je nergens uit. Het verhaal is zo inhoudsloos en oninteressant als maar kan, het dient enkel om Kratos weer een reden te geven om allerlei mythologische figuren te bevechten. Er zit geen personage ontwikkeling of denderende plot elementen in, enkel expositie over de mythologische figuren & plekken die je ziet. Als je daarin geïnteresseerd bent kun je voldoende boeken vinden met korte informatie, maar ikzelf sloeg al snel de boeken over.
Voor wie een liefhebber van God of War is en er niet op uitgekeken raakt is dit een game die de moeite waard is gespeeld te hebben. Voor als je uitgekeken bent of God of War en hoopt op een significante verandering in gameplay dan zal je die hier niet aantreffen. Als je nieuw bent met GoW raad ik persoonlijk aan met de derde te beginnen, of met een HD remaster van het eerste deel. Maar voor wat het is heb ik me lekker vermaak met Chain of Olympus.