Tomb Raider: The Prophecy (2002)

Game Boy Advance

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft en Eidos

Lara ontcijfert het middeleeuwse Boek van Ezekiel en komt te weten waar de magische Black Stone zich bevindt. Om de steen in haar bezit te krijgen reist ze naar Zweden, Cambodja, Italië en Roemenië.

avatar van Tsjo-Wi
Voor een actie game op de GBA toch behoorlijk redelijke game. Vergeleken met de tomb raider delen op de gameboy color is dit toch wel een hele verbetering met de 3D achtige omgevingen. Het springen en schieten werkt behoorlijk goed en het blijft overzichtelijk. Nadeel is alleen dat de game veel te repetitief wordt na een tijdje. Je bent bijna alleen maar schakelaars aan het zoeken en af en toe wat wolfjes aan het afknallen. Maar voor op reis toch een vermakelijke action adventure game.