Star Ocean (1996)

PlayStation Portable / Super NES

Ontwikkeld door tri-Ace
Uitgegeven door Enix

De jonge Ratix is zwaardvechter voor de brigade van het stadje Clatos op de middeleeuwse wereld Roark. Als hij op een dag een mysterieuze nieuwe ziekte ontdekt, die de mensen uit het noordelijke stadje Cool in steen veranderd, besluit hij samen met zijn vrienden, Dorn en Milly, de oorzaak ervan te achterhalen. Onderweg komen ze echter een vreemd neergestort voertuig tegen. Twee vreemd geklede personen stappen eruit identificeren zich als de leden van de Aardse federatie. Nu zullen twee verschillende werelden samen moeten werken om een galactische ramp te voorkomen.

avatar van Bahamut Zero
Dit lijkt mij nog altijd een zeer interessant spel. Heb hem alleen nooit kunnen spelen Zal binnenkort eens kijken voor een goeie rom (1 die wel werkt!!!) want als het spel net als deel 2 is dan kan dit ook wel eens een geheim meesterwerkje zijn.

avatar van Tha)Sven
Vooruit hier een linkje naar de ROM dan :
Veel plezier.

avatar van Onderhond
Een game met een hoge reputatie, vooral dan omdat hij zeer lang onspeelbaar was.

Binnen de emuscene hadden RPGs toch steeds een speciale voorkeur, vooral omdat dat net de spellen waren de we hier in het Westen vaak moesten missen.

Met heel wat fan translations tot gevolg. Probleem met dit spel was dat het een zeer speciale engine gebruikte, eentje die niet meteen kon geëmuleerd worden. Ondertussen is dat allemaal wel opgelost geloof ik, maar de translation heb ik jammer genoeg nooit kunnen spelen (was er toen niet meer zo mee bezig).

Ben nog altijd wel benieuwd naar dit spel, al was het dus maar wegens zijn mysterieuze reputatie Visueel moet het in ieder geval indrukwekkend geweest zijn.