Ik heb dit spel vandaag in een paar uurtjes uitgespeeld.
Resident Evil 2 wordt door veel gamers gezien als het beste deel uit de reeks. Dus ik dacht bij mezelf, ik download het spel via PSN en ik ga er maar even mee beginnen.
In 1998 heb ik dit spel ook gespeeld. Maar toen zat ik helaas vast in het politiebureau. Ik wist op een gegeven moment niet wat ik moest doen. En in die tijd kon je niet even naar youtube surfen om een walkthrough filmpje te bekijken
Mijn Engels was destijds ook niet echt vaardig genoeg om er goed mee uit de voeten te kunnen. Dus daar is het toen ook bij gebleven.
Het spel is me wel altijd bij gebleven mede door de schrikmomenten (met de lickers etc). Daarnaast heeft de Resident Evil serie mij sowieso altijd wel aangetrokken.
Ik was vandaag in eerste instantie van plan om gewoon even een half uurtje te spelen. Maar ik kon niet stoppen en bleef maar door gaan. Ik heb het spel uiteindelijk in 1 run uitgespeeld
Ik vind het spel persoonlijk niet heel moeilijk. Op sommige momenten kan het wel lastig worden omdat de controls niet altijd goed meewerken. Maar zonder die controls zou het wel heel makkelijk worden om langs een zombie heen te rennen. En krijg je ook niet dat beklemmende gevoel. Dus dat hoort gewoon bij dit spel.
De soundtrack vond ik echt gruwelijk. Vooral het laatste stukje waar je moet
ontsnappen
Of dit de beste Resident Evil is ? Ik kan het niet zeggen. Ik heb naast RE2 alleen RE4 en RE5 helemaal uitgespeeld. RE1, RE3 en Code Veronica heb ik vroeger allemaal gespeeld. Maar nooit volledig uitgespeeld.
Mijn favoriete Resident Evil blijft RE4. Maar het is vervelend om RE4 met RE2 te vergelijken. Alleen al vanwege de graphics... Resident Evil 4 is ook meer actie gericht. Terwijl Resident Evil 2 toch een echte survival-horror game is.
Hopelijk gaat Resident Evil 6 weer terug naar de roots. Als ik de berichten mag geloven... wordt het gameplay gedeelte van Leon in RE6 weer survival-horror. En is het gedeelte met Chris gewoon pure actie net als Resident Evil 5.
Maar goed, al bij al heb ik zeer genoten van Resident Evil 2. Ik vond het een erg vette game, maar het gaf me geen WOW gevoel ofzo. Dat kan ook komen omdat het spel grafische natuurlijk zwaar gedateerd is.
Ik ga binnenkort ook even met Claire spelen. Want ik las dat RE2 verschillende eindes heeft.
Ik hoop dat Capcom ooit een HD Remake gaat uitbrengen voor RE1, RE2 en RE3. Want het zijn echte klassiekers...maar grafisch is het gewoon bijna niet meer te doen. RE2 en RE3 zijn nog te doen. Maar de graphics van RE1 zijn gewoon te outdated om er plezier aan te hebben. Daar wordt je echt niet vrolijk van.
Je hebt op de GameCube natuurlijk een remake van RE1. Maar als je geen GameCube hebt dan heb je er ook niets aan.