Ghost in the Shell (1997)

Alternatieve titel: Kôkaku kidôtai

PlayStation
Shooter / Action

Ontwikkeld door Exact en Production I.G.
Uitgegeven door Sony en THQ

Jij bent de 'Rookie', de nieuweling van het Section 9 anti-terrorisme squad. Onder leiding van majoor Kusanagi en Bateau, zul je in je Fuchikoma, een spin-achtige AI tank, de nieuwe zaak rond de Aereopolis II wolkenkrabber moeten oplossen. Onderweg zul je de hordes security bots en vijandelijke agenten moeten zien te ontwijken of neutralizeren om tot het hart van dit complot door te dringen.

avatar van Princess Piranha
Het klinkt wel leuk. (Wist niet dat hiervan een game was ^__^)

avatar van Winkelwagentje
Winkelwagentje (moderator)
Nee wist ik ook niet. Vind de film fantastisch. Toch maar eens een keer op zoek naar deze game want ik ben nu best wel nieuwsgierig.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Jup 1ste Ghost game, is ook nog een voor de PS2 en PSP.

Ben ook grote fan van de Anime, en dat gedeelte van het spel is dan ook geweldig, cut-scenes van dezelfde studio, dezelfde voice acteurs (zowel japanse als engelse versie), dezelfde hoge kwaliteit.

De Mission briefings zijn ook even indrukwekkend, met de bekende groene grid, en constante voice backup en tussen conversation van de drie main-characters uit de film.

Maar dan komt de daadwerkelijke gameplay, valt in het begin erg tegen, zeer kale graphics (zeker ivm de prachtige filmpjes), en vrij simpele shooter/platform stijl. Maar na een tijdje gamen, merk je dat de controls lekker soepel zijn, je tank kan aan alles blijven 'plakken' en het beweegt lekker soepel en snel, het schieten en targetting is ook lekker. De levels worden nog redelijk pittig en er komt veel behendigheid en soms stealth aan te pas. De beperkte gameplay, werkt uiteindelijk wel verslavend, op een old-school manier.

Ondanks de grafische en gameplay beperkingen, toch een best vette game, de saaiheid slaat soms toe, maar door de Filmpjes en soepele controls, bleef het me toch boeien, de lekker snelle actie, de sfeer... 3,5*

avatar van Tha)Sven
De film is natuurlijk heel goed, ga eens kijken of ik deze ergens kan vinden

avatar van Naomi Watts
De tweede is veel beter (visueel overdonderend), die zou ik zeker ook mee pikken.