Dit is uiteindelijk een zeer verslavende en sfeerrijke shooter op zowel de Saturn als op de switch.
De Gyro-aim heb ik uitgeschakeld aangezien dat niet mijn ding is. Maar ja het is een optie en je kan het instellen zoals je zelf wilt.
De graphics kun je ook fine tunen op switch en dat is geweldig aangezien de framerate met standaard ingestelde graphics niet altijd geweldig is.
De gameplay staat nog steeds als een huis overeind en het is niet puur knallen aangezien er ook platforming aanwezig is.
Deze game werd vaak vergeleken met Doom en noemde eerder al zelfs Duke Nukem.
Maar denk eerder dat het richting de Hexen/Heretic richting gaat.
Ja de nieuwere doom games hadden natuurlijk wel platforming, al nog steeds anders.
De latere
Exodemon (2019) heeft deze Exhumed waarschijnlijk ook als voorbeeld genomen. Vooral in latere levels van Exodemon.
Bullet ammo en health is iets waar je continue aan moet denken (denk aan oudere resident evil games bijv.) als je in ieder geval in hard modus gaat spelen. Ja ik speel altijd shooters in hard of hogere modus. (op pc altijd de allerhoogste met insane en hardcore vanwege muis)
Bullet ammo en health verzamelen is in het begin wat moeilijk te begrijpen.
Dit aangezien het wapen dat je wilt gebruiken, altijd equipped moet zijn. Ja het klinkt apart en dat is het ook.
Level progressie is ook een aparte situatie aangezien ik steeds levels over en over deed.
Ja werd wel steeds beter in de game, al werd het verwarrend.
Kwam er later achter dat je naar de Farao (of wat de face ook maar is die praat) moet luisteren.
Verder is het een kwestie van backtracking en exploren in de levels.
Ja als Resident Evil (en vooral de oudere classic delen) liefhebber ben ik gek op exploren en backtracking en dus is het geen groot probleem voor mij. Eerder gezegd creëert dat juist verslaving en immersie voor mij.
De Dark Souls serie hebben dat ook wel.
Ja vergelijk dit niet met DOOM. Het is een totaal andere ervaring.