Double Dragon III: The Sacred Stones (1991)

Alternatieve titel: Double Dragon III: The Rosetta Stone

Nintendo Entertainment System / Nintendo Wii U / Nintendo Switch / Xbox One / PlayStation 4
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Technōs en I.T.L.
Uitgegeven door Acclaim, Technōs en Arc System Works

Billy en Jimmy zijn net terug van een trainingsmissie als ze de waarzegster Hiruko tegen het lijf lopen. Ze vertelt hen dat de wereld wordt bedreigd door een nieuwe vijand. Om deze vijand te verslaan moeten de broers 3 mysterieuze robijnen, verspreid over de wereld, naar Egypte zien te brengen.

avatar van Mojo Pin
Ik heb indertijd de NES versie gespeeld. Wat een heerlijk knokspel zeg!
Chin en Ranzou zijn gewoon te badass voor woorden

4,5* en een toekomstige top 10 notering.

avatar van HiLL
En ik blijf erbij deel 2 is de beste uit de serie van 3. Hier vond ik de besturing toch net even wat minder. De moves waren wel wat mooier, maar nee de gameplay van deel 2 vond ik het lekkerst.

avatar van gemaster
Eigenlijk best een grote teleurstelling na het magnifieke tweede deel. Dit deel is dan ook gemaakt door een ander bedrijf dan de eerste 2 en dat zie je goed.

avatar van HiLL
Qua graphics en gameplay leek deze op deel 1, achteruitgang dus. Deel 2 was subliem inderdaad.

avatar van Onderhond
2,0
Heeft iemand dit ooit uitgespeeld. Ooit één keer bij de laatste baas geraakt, maar dit was weer één van die immens lastige games. Ook nooit echt fan geweest van dit soort scrolling beat'm ups, al was het bij wijlen wel een leuk tijdverdrijf.

Deel 2 was zeker leuker, deze iets mooier, maar veels en veels te moeilijk.

ik heb hem ooit een keer uitgespeeld, (meen ik mij te herinneren).

avatar van psychonaatje
Het befaamde "Bimmy & Jimmy" deel...

Met dank aan de Angry Video Game Nerd (toen overigens nog Angry Nintendo Nerd).

avatar van Double Deuce
En of dit spel is uit te spelen. Het kan zelfs BINNEN 15 minuten: Double Dragon 3 speedrun

avatar van FunkStarr
Vreemd om te lezen dat de mensen hier deel II allemaal de beste vonden. Ik vond juist, i.t.t. een aantal mensen hier dat de besturing en graphics van II veel minder waren dan deze. En inderdaad, de moeilijkheidsgraad was hoog, zoals wel meer Nes spellen (Megaman vond ik zo'n spel wat ik echt niet te doen vond, en Super Contra was ook erg lastig maar die heb ik wel uitgespeeld).

avatar van FunkStarr
Nog even terugkomend op mijn vorige post, de besturing is inderdaad minder dan het tweede deel, maar verder vind ik hem in bijna alle opzichten beter dan de voorgangers. Zo heb je nu bijvoorbeeld de beschikking over 2 extra characters namelijk Chin en Ranzou en dat is een leuke toevoeging. Het spel is ook veel moeilijker dan de voorgaande delen, maar dat gaf mij persoonlijk juist de drive om het te gaan spelen omdat ik hem perse wil uitspelen dus ik zie het niet zo zeer als nadeel. DD II vond ik op het makkelijke niveau ook echt veel te makkelijk en zelfs op het moeilijkste niveau is die nog prima te doen. Deze is gewoon echt moeilijk. Tot nu toe deze pas één keer uitgespeeld, het gaat meestal mis bij de allerlaatste baas in Egypte. Ook de baas van mission 4 (Italy) is behoorlijk pittig. Besturing is op momenten erg moeizaam omdat soms de move gewoon niet wordt uitgevoerd, dit is natuurlijk vervelend en levert soms enige frustratie op. Verder zijn de graphics en muziek (al heeft II ook zeker lekkere muziek) ook beter dan voorgaande delen. Ook de wat uitgestrektere levels met elk een unieke baas geeft hem net even iets extra's, al is de laatste missie echt een behoorlijke uitdaging en eigenlijk nog 2 x zo lastig als alle andere levels. Enkele jaartjes later zouden spellen als Streets of Rage verschijnen op de Sega MegaDrive (en Final Fight), en raakte deze Fighting game een beetje in de vergetelheid, maar toch nostalgische gevoelens en een echte uitdaging i.p.v. een spel waar je zo in een paar minuten doorheen wandelt. Natuurlijk zijn er genoeg filmpjes te vinden op YouTube van gasten die dit ook in een minuut of 10 uitspelen, maar meestal wordt dit gespeeld op emulators e.d. waardoor het eigenlijk niet de werkelijkheid weergeeft (al spelen sommigen echt abnormaal goed).

avatar van FunkStarr
Uitgespeeld! Van de week maar weer eens mijn oude vertrouwde nes aangezet en deze cartridge erin gestopt, en na wat dagen oefening ging het steeds beter. Dit spel wordt echt onderschat en is veruit de beste Double Dragon game uit de serie, veel beter dan DDII. Graphics, moves, vijanden, muziek. En zoals al eerder aangegeven de moeilijkheidsgraad is juist een uitdaging en geen belemmering om het spel te spelen.