Rayman 2: The Great Escape (1999)

Alternatieve titels: Rayman: Revolution | Rayman DS | Rayman 3D

PC / Nintendo 64 / Sega Dreamcast / PlayStation / PlayStation 2 / Nintendo DS / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Apple iOS / Nintendo 3DS / PlayStation Vita
Platform

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft, Acer, Focus, Sony en Gameloft

Rayman is helemaal uitgerust van zijn avonturen uit het verleden en is klaar voor actie in een nieuwe dimensie! Meedogenloze piraten zijn de Glades of Dreams binnengevallen om Raymans vrienden gevangen te nemen en tot slaaf te maken. Zal hij ze redden? Alleen jij kunt erachter komen!

Bart Tönjann schreef:
Dat zou leuk zijn, ja. Zo fantaseerde ik ook wel eens Zo heb ik zelfs nog ergens een verhaal dat ik bedacht had, over een nieuwe schurk, die uiteindelijk de Grote Baas was van Mr. Dark, Razorbeard, André en Razof (Uit Rayman 3). Hehe, dat zou leuk zijn.

ps: John Williams, ik heb nog nooit Matrix gezien, maar ik weet wel wat je bedoelt

razof ,k die baas van die onverwoestbare beesten toch.

avatar van JohnWilliams
Onze fantasie slaat weer eens op hol Bart.
Maar natuurlijk komt er géén platformer er komt eerder nog een Rayman Raving Rabbids 3 dan dat ze een platformer maken.

JohnWilliams schreef:
Onze fantasie slaat weer eens op hol Bart.

jammer

wiiplayer schreef:

razof ,k die baas van die onverwoestbare beesten toch.

Nee, Razoff was die jager die in die villa woonde in het moeras gebied.

Bart Tönjann schreef:

Nee, Razoff was die jager die in die villa woonde in het moeras gebied.

o , die houd globox dan gevangen in de grote slingerbal.
maar hoe heet die baas van onverwoestbare beesten dan ook alweer

avatar van Bart Tönjann
Uhm.. De naam van dat koninkje weet ik even niet meer, maar die grote gast die ook de laatste eindbaas was die ook van die onverwoestbare beesten was heette Reflux.

avatar van Jim Carrey
Nog leuker dan het eerste deel, Ik heb hem ooit ergens bij een Vriend gespeeld die super mega Verslaafd is aan Rayman 2 : The Great Escape en we hebben ons de hele middag zéér vermaakt.

* * * *

in een woord FANTASTISCH.
een van de meest mooie en verslavende spellen ooit gemaakt

avatar van kArIzMa_TuRk
kArIzMa_TuRk schreef:
Bij nader inzien een 5* voor deze spel is toch wel erg overdreven. Ik verander het naar een 4,5*
Nou, ik verander het toch maar weer naar een 5*.

avatar van JohnWilliams
Een wijze beslissing mijn vriend.

avatar van andnino
En dit voor 5 euri bij de intertoys...

Waarom oh waarom heeft Ubi Soft de hoofdrol tegenwoordig weggegeven aan die stomme KUTkonijnen. schijtziek word je ervan, een beetje mijn jeugdsentiment verpesten...

avatar van JohnWilliams
Dit is inderdaad betere koek dan die Rabbids.

avatar van Bart Tönjann
Ja, die Rabbids waren redelijk grappig maar hebben wel de franchise verkloot vindt ik. Misschien had het wel leuk geweest als Rayman Raving Rabbids de game had geweest zoals ze het eerst wouden maken: een gloednieuwe platformer. Dat ze gekozen hebben voor een partygame zonder een goed verhaal en met die konijnen voorop in de hoofdrol, dat is voor mij nog steeds een trauma waard.

avatar van JohnWilliams
Voor mij ook Bart, ik wacht nog altijd tot dat Ubisoft zegt:'Jongens we gaan weer een platformer maken', ik denk dat ze daar weer heel veel fans mee winnen. Maar Rabbids brengt veel geld in de kas en in deze wereld draait alles alleen maar om winsten en verlies en natuurlijk: €'s. Dus een platformer zie ik er niet zo snel meer komen, misschien wel een Rayman Raving Rabbids 3...al hoewel ik dat een schande zou vinden...

Nieuwe doelgroep hé

Game_Kaza
JohnWilliams schreef:
Dit is inderdaad betere koek dan die Rabbids.

Rabbids is ook een totaal ander type game. Rabbids zijn mini-games. Dit is de enige echte adventure Rayman.

avatar van JohnWilliams
Rayman 3: Hoodlum Havoc is anders ook een avontuurlijke game van de Rayman serie.

Mijn god, ik zie allemaal 4,5 en 5* voor een modaal spelletje als Rayman. Dit meen je niet...top 250 ook nog gehaald zelfs, zucht.

avatar van JohnWilliams
Wat geef jij deze game dan Ajax&Litmanen1?

Overigens staat hij bij 12 mensen in hun top 10 lijstje.

avatar van andnino
Misschien is het ook wel vanuit nostalgisch oogpunt, maarja, ik heb hem vorig jaar nog eens een keer gespeeld en ik vond het nog steeds super... het hele sfeertje is in geen enkele opvolger geëvenaard

avatar van JohnWilliams
Het blijft gewoon de beste van de serie, gevolgd door Hoodlum Havoc.

Een Rayman game zou bij mij niet verder komen dan een 3,5*.
Ik heb deze alleen te kort gespeeld om te kunnen oordelen.

Maar een aantal van jullie deelt echt veel te snel een 4,5 of 5* uit voor spel. Die punten geef je als een game na genoeg perfect is, een game die je nog jaren en jaren zal herinneren als grote kwaliteit. Denk aan Half Life, Mario Kart of Goldeneye. Maar toch geen Rayman 2 met alle respect...

avatar van sdr
1,5
sdr
Rayman 2 vond ik een beetje een flauwe opvolger van de klassieker op de Playstation.

avatar van Martijn
Manny Calavera schreef:
Een Rayman game zou bij mij niet verder komen dan een 3,5*.
Ik heb deze alleen te kort gespeeld om te kunnen oordelen.

Wat was hier niet goed aan dan, ik vind het nog altijd een van de meest leuke en goeie platform spellen. Heel veel lol mee gehad, dat verdient toch een goed cijfer.

Jij geeft een 4, oftewel, de game is meer dan gemiddeld leuk en goed. Dat kan ik nog best snappen. Maar een 4,5 en 5 deel je (in mijn ogen maar misschien denk ik verkeerd) uit aan games die echt wereldvernieuwend, bijzonder en geniaal goed zijn. Ik heb er op het forum een topic over gemaakt, misschien zorgt voor duidelijkheid.

Manny Calavera schreef:

Ik herinner het me al als goede kwaliteit sinds ik hem voor het eerst speelde (6-7 jaar geleden).
Half Life en Goldeneye heb ik nou niet gespeeld (schaam), maar mario kart staat me absoluut niet in het geheugen gegrift als zo'n game, dat vond ik eerder een grappig racespelletje... meer ook niet.

En ik weet ook wel dat ik niet zo snel ergens een 5* voor moet geven, dat doe ik namelijk ook niet. Als ik een spel een 5* geef heb ik daar een goede reden voor.

avatar van JohnWilliams
Rayman is echt een leuke game...het zit allemaal goed in elkaar en de Teensies blijven echt geweldig.

avatar van Bart Tönjann
@ Ajax&Litmanen1: Je geeft zelf al aan deze game tekort te hebben gespeeld om een definitief oordeel te geven. Waarom loop je dan te klagen dat men te hoog stemt? Ik heb grandioze herrineringen aan dit spel. Man, toen ik dit op de ps1 had vroeger, geweldig. De muziek, de sfeer, gameplay, verhaal, alles was gewoon super. Misschien dat de franchise wat in waarde gedaald is door die goedkope rabbid games, maar voor mij bijft deel 2 echt een meesterwerk, en dan vind ik ook dat het daarnaar beoordeeld mag worden.

JohnWilliams schreef:
en de Teensies blijven echt geweldig.

waarom hebben ze geen Rayman Raving Teensies gemaakt?

avatar van JohnWilliams
Hahah...een overdosis aan Teensies.