Rayman 2: The Great Escape (1999)

Alternatieve titels: Rayman: Revolution | Rayman DS | Rayman 3D

PC / Nintendo 64 / Sega Dreamcast / PlayStation / PlayStation 2 / Nintendo DS / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Apple iOS / Nintendo 3DS / PlayStation Vita
Platform

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft, Acer, Focus, Sony en Gameloft

Rayman is helemaal uitgerust van zijn avonturen uit het verleden en is klaar voor actie in een nieuwe dimensie! Meedogenloze piraten zijn de Glades of Dreams binnengevallen om Raymans vrienden gevangen te nemen en tot slaaf te maken. Zal hij ze redden? Alleen jij kunt erachter komen!

En terecht.

avatar van wiiplayer
Ja, misschien speel ik hem binnenkort wel weer even. Weer op de ps1, of ik ga op zoek naar een pc versie aangezien die van mij dus het lava-boss probleem heeft

avatar van wiiplayer
De soundtrack van deze Game is trouwens ook masterlijk! Zit nu de final boss theme te beluisteren en het blijft gewoon een magistraal product.

avatar van 1311811
Ik heb dit spel al zo vaak gespeeld, dit is volgens mij de mooiste game die ik ooit gespeeld heb! Ik leef helemaal in een andere wereld wanneer ik dit spel speel....

avatar van youngtick
Dit spel jaren geleden uitgespeeld en het is wel een geslaagde game. Ik ging er vanuit dat het een dom spel was maar dat is niks van waar. Het houdt je echt lekker bezig

avatar van wiiplayer
Hij is nu ook volledig op de iPhone verkrijgbaar. Van begin tot eind.

avatar van Starmaster501
gewoon alles, zoals het origineel ook?
Haha, wel geinig op een Iphone.
En als je deze voor de pc nog zoekt heb ik hem nog liggen hoor

avatar van wiiplayer
Ja, op de iPhone voor 6 euro ofzo. Oke, die pc versie mag je wel naar mijn huis sturen

avatar van wiiplayer
Ik heb hem eergister uitgespeeld op de ps1 en ben nu begonnen op de PC. Zodra ik weer bij 'beneath the Sanctuary of Rock and Lava" ben zal ik proberen een patch te downloaden om die error te voorkomen.

Ps. de Precipe is echt 10 keer zo moeilijk op de pc zeg.

avatar van JohnWilliams
Die error is echt irritant, toch blijft dit het beste spel ooit. Die error hield me niet tegen...toch weet ik na al die tijd niet de oorzaak. En waarom is het niet meer verholpen? Ben toch benieuwd waarom ze daar niets aan gedaan hebben...

avatar van wiiplayer
Die error zit bij de Ubisoft eXclusive version

avatar van wiiplayer
Ik heb net de patch gedownload en hij werkt! Als ik dat vroeger had geweten was mijn jeugd een stuk gelukkiger geweest

Maar goed nu kan ik dus ook de pc versie eindelijk uitspelen.

wiiplayer schreef:

Nou kan je ook overdrijven...maar ik snap wat je bedoelt.
Het was inderdaad erg irritant, maar daar keek ik toen al overheen. Het blijft een geweldig fantasierijk/magisch spel.

avatar van wiiplayer
Ik vond het vooral raar. Dat moeten die mensen toch gezien hebben toen ze het product af maakten.

avatar van jirachi04
Helaas heb ik deze nooit kunnen spelen door mijn PC

avatar van 1311811
Toch maar weer eens begonnen met het spelen van deze game (voor de zevende keer of zo!)!

Ten eerste is moet ik zeggen dat ik een enorm muziekliefhebber ben: alle sounds in deze Rayman game zijn gewoonweg fantastisch en werken sfeerverhogend. Ten tweede is de gameplay prima vormgegeven, ook wat betreft het gebruik van de camera. Daarnaast is het grafisch mooi in elkaar gezet, moge dat voor het jaar 1999 zeker een prestatie zijn. Verder zijn alle "werelden" geweldig en is het een gevarieerd spel, die wat betreft het zoeken naar de kooien (wanneer voor het eerst gespeeld ) nogal eens uitdagend genoemd mag worden.

Al met al mijn mooiste game ooit gespeeld, die in mijn ogen bijna niemand kan teleurstellen! Rayman 3 was ook geweldig, maar miste toch net dat beetje extra sfeer. Helaas was het met Rayman Raving Rabbids afgelopen met het platform idee en kreeg Rayman een veel te kleine rol in zijn game. Toch heeft die game mij ook vermaakt, maar kon het dus niet aan voorgaande Rayman games tippen.

Ik verlang naar een Rayman 4 platformgame: Michel Ancel kom op!

avatar van GameEvolutie
Ik vind persoonlijk dat deel 2 veel minder is als zijn voorganger,
waarom?..... omdat ik de gameplay niet lekker vond spelen en het in 3D was en daar kon ik maar niet aan wennen,
Dus vanuit mijn ogen vind ik dat RM2 geen plekje heefd verdient in de top 250.

avatar van Dark Lord Andrew
De pc versie is zo subliem!

Dit was trouwens mijn eerste platform spel!
Ik kon mijn god niet verder komen aan het begin wanneer je over een stel kisten moet springen die drijven op een gifbad... maar nu lach ik erom
Mijn eerste pc spel was Star Wars Rogue Squadron en daarna deze...
Ben nog steeds rayman-fan!

What the fuck doet dit spel uit de top 250. Bah

avatar van fabblwaps
Jammer inderdaad, vreemd ook als je kijkt naar de hoeveelheid 5* stemmers hier.

fabblwaps schreef:
Jammer inderdaad, vreemd ook als je kijkt naar de hoeveelheid 5* stemmers hier.

Je hebt zelf nog niet gestemd!

avatar van fabblwaps
Het is alweer een tijd terug dat ik deze gespeeld heb en ik ben naar mijn mening te veel specifieke dingen vergeten om te stemmen. Ik weet alleen wel nog dat ik het toentertijd erg leuk vond en de wereld erg mooi en fantasierijk was.

avatar van wiiplayer
Rayman 2 voor PS3? Betekend dat dat ie in de PSN store komt ofzo?

avatar van Winkelwagentje
Winkelwagentje (moderator)
Hij is al te krijgen in de PSN store.

What the fuck doet dit spel uit de top 250. Bah

Het hoort er gewoon in, het is tijdloos en nu dik 10 jaar na data nog steeds 1 van de meest besproken spellen bij ons hier.
Vroeger was Rayman een echte held, nu lijken sommige mensen hem vergeten te zijn maar zijn naam...jaaa die kennen ze zeker nog wel!

avatar van wiiplayer
Nou hij staat er tenminste weer in.

wiiplayer schreef:
Nou hij staat er tenminste weer in.

De vraag is voor hoelang, hij moet minstens op plek 200 staan!

shadowmaster100
ik denk meer op plek 251

avatar van wolly
k heb mn stem verhoogd, misschien staat ie straks weer in top 250, eigenlijk is ie ook wel meer waard dan mn oude stem