F.E.A.R. Perseus Mandate (2007)
Alternatieve titel: FEAR: Perseus Mandate
PC / Xbox 360
Shooter / Action
Ontwikkeld door TimeGate
Uitgegeven door Sierra
Bewapend met angst, het dodelijkste wapen voorhanden, treedt een tweede team van elitesoldaten Armacham binnen nadat zich hier opnieuw een incident heeft plaatsgevonden. Jij staat aan het hoofd van dit eskadron en probeert een nieuw licht te schijnen op de gebeurtenissen uit de voorgaande F.E.A.R.-game. Het mysterieuze Perseus-project speelt daarbij een sleutelrol. Een mysterieuze vijand, de zogenaamde Nightcrawlers, staan de oplossing in de weg. Deze wezens beschikken over een hoge intelligentie en reageren strategisch op het verloop van elk gevecht. De gevechten zullen daardoor altijd onvoorspelbaar verlopen. Probeer je vijanden uit te schakelen en ontdek wat het Perseus-project inhoudt.

Ach, deze site is nog aan het groeien, qua aantal leden, qua bekendheid en qua games. Dus dat kom nog wel goed.
Dezelfde setting en dezelfde gebeurtenissen als het origineel, alleen vanuit een ander perspectief (ander hoofdpersonage, ander FEAR team). Meer van hetzelfde, maar nogsteeds uitstekend! Net als Extraction Point een prima uitbreiding. 4*
heb je een 360 gekocht??!!dus nu heb je een ps3 en een 360! wat leuk!alleen zijn er wel betere exclusieves voor de 360 dus ik zou een ander spel kopen tenzij je deze ergens voor heel goedkoop hebt gezien
Sterker nog, Ik heb een Plasyattion 3, mijn broertje (van 7) een Wii en samen de Xbox 360 gekocht

De reden voor mij om een 360 te kopen was ook puur voor de exclusives. Die zijn 10x beter dan ps3. Tot nu toe dan

Dus je draait je om staat er levensgroot een Superfreaky ghost voor je neus. 10 min later klopte m'n hart nog in de keel....zo ben ik lang niet meer geschrokken hehehe!!
Voor de rest lijkt hij precies op het origineel..maar hij is weer super spinetingling!!
Vlug uitspelen en dan beginnen aan F.E.A.R 2 ....achterkant zag al bruut uit. Kan ik daarna de serie goed afsluiten.

Echt verschil is er niet, de scares zijn weer leuk dus daar ben ik wel blij mee.
Deze krijgt van mij een 3,5.
En die bonus-missies zijn ook wel leuk, al zijn het meer bonus-challenges.

ik vond de nieuwe wapens leuk, ook die scary stukjes zijn leuk.
Ik vind het wel een beetje te vergelijken met deel 1. De vijanden waren soms wel sterker, maar dat maakt het meer een uitdaging.
(Dan heb ik het niet over armored units.)
Ach, het waren nou de enige vijanden waar je niet naar toe kon lopen en ze met een shotgun met 1-2 schoten uit elkaaar kan knallen.
(Dan heb ik het niet over armored units.)
ja, maar ik bedoelde eigenlijk de armored unites, maar die andere knal je inderdaad zo neer, alleen niet echt als ze uit de grond kwamen.
Dan zit je gewoon op een plijn met wat dingen waar je je achter kan schuilen. En dan komen er steeds een paar vijanden. Als je ze kapotgeknald heb komen er weer een paar maar dan sterkere en zo gaat het door. Vond ik niet zo boeiend.
nee, niet echt, jammer.

Het leveldesign is dan wel weer een stuk gevarieerder dan in het origineel, en je zult hier ook niet zo snel verdwalen. Wel erg jammer en een grote achteruitgang ten opzichte van Extraction Point is dat de levels alleen wel opvallend licht zijn meestal. Vooral dat gaf de eerste uitbreiding veel sfeer. De eng bedoelde momentjes pakten vaak ook nog aardig uit, maar hier deed het me zo mogelijk nog minder als in het origineel.
Je hebt een paar momenten dat je met teamgenoten aan je zijde vecht gelukkig, maar ze leggen echt weer elke keer het loodje. Dieptepunt vond ik wel die kerel die werd geplet. Al was het misschien ook wel als zelfspot bedoeld.. Vind het ook wat raar hoe je in de serie nog wel eens een level begint waarbij je dan net bijkomt en opstaat. Een of twee keer is dat nog wel leuk.
Kijken we puur naar de gameplay dan heeft het spel nog wel echt wat te bieden. De communicatie tussen de vijanden onderling biedt nog altijd vooral jou hulp (los van het feit dat wat ze roepen vaak niet eens klopt. Sta je bijvoorbeeld stil en roepen ze dat je ze probeert te flanken, of je schiet met een shotgun en iemand roept dat er een sniper is), maar heb he idee dat ze al sinds Extraction Point wat agressiever zijn geworden en je zelf vaker opzoeken in plaats van op te wachten, wat ik het grote manco aan het origineel vond, in het begin met name.
En dan heb je nog de Nightcrawlers. De normale variant daarvan is totaal niet origineel en lijkt ironisch genoeg wel heel veel op al de bekende Replica, maar de elite-variant is echt imposant. Hij is slim, moet nog behoorlijk vaak geraakt worden en beschikt net als jou over de slow motion-techniek. Neem daarbij dan ook nog de uitdagende teksten die ze naar je roepen en je vecht echt van die grootse blockbuster-achtige duels met ze uit. Het lijkt echt op een duel met een echt persoon.
Verder heb je ook nog een soort demonen die uit de grond komen en je daarin proberen te trekken, vaak ook lekker sneaky geplaatst die ik ook wel aardig vond. De rest van de vijanden zijn niet interessant. Je nieuwe wapens bestaan uit een granaatwerper een wapen waarmee je een soort bliksemstralen afschiet en een assault rifle met nachtvisie-scope. Geen enkele voegt echt wat toe, al is die assault rifle wel erg handig en de lightning gun is voor de eyecandy in slow motion zeer vermakelijk. Ook zijn er nog drie bonuslevels, maar die zijn totaal interessant en eigenlijk alleen nuttig omdat je er eigenlijk alle wapens en vijanden in korte tijd langs ziet komen. 2.5*.