TimeSplitters: Future Perfect (2005)

PlayStation 2 / Xbox / Nintendo GameCube / PlayStation 4 / PlayStation 5
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Free Radical
Uitgegeven door Electronic Arts en Deep Silver

In TimeSplitters Future Perfect staat de mensheid op het punt weggevaagd te worden door de kwaadaardige TimeSplitters. Cortez, de keiharde held uit de eerdere delen, moet in een race tegen de klok ontdekken waar de TimeSplitters vandaan komen. Met de hulp van een paar oude bekenden jaagt Cortez door verschillende tijdsperiodes een geheimzinnige vijand achterna in een poging achter de oorsprong van de TimeSplitters te komen en daarmee de mensheid te redden.

avatar van Q jones
Beste game ooit. Ik hoop echt dat er ooit een geremasterde versie van komt

neo (crew)
Wederom een bericht van gamer die andere standaarden hanteert als ik zelf. Als je het al de beste game ooit noemt, is een remaster een grote vloek, en vraag ik mij af of je basisideeën van de ontwikkelaars daadwerkelijk begrijpt.

neo schreef:

Een remaster kan een grote meerwaarde zijn kijk maar recentelijk bijvoorbeeld the last of us. Het kan soms indd ook een vloek zijn ben nu toevallig de remaster van crysis aan het spelen en dat voelt enorm houterig aan. Maar gewoon het idee om deze game weer te spelen dat lijkt me zo goud. Alleen van het idee krijg ik een smile

neo (crew)
Grote meerwaarde bij The Last of Us? Een wat hogere fps en een kleine andere verandering. Vertaal ik dat naar Future Perfect, dan voegt een iets hogere fps nauwelijks iets toe.

Voor zover bij mij bekend, is de fps bijna volledig consistent, met een vloeiende 60fps bij de originele Future Perfect. Bij een welgeteld 1 wapen is dit anders, maar staat totaal niet in verhouding tot oudere games van deze leden bij het voormalige Rare, waarbij de framerate op veel meer fronten behoorlijk inleverde.

avatar van Q jones
Maar neo zou jij deze game niet nogmaals willen spelen. Met of zonder betere graphics. Dit spel is gewoon zo gaaf. Echt nummer 1 aller tijden voor mij. Ik zie voor jou nummer 2. Dan moet je toch enthousiast worden van een remake of een remaster.

Ik praat wel zo omdat ik geen mogelijkheid om de game nu te spelen. Misschien als jij nog wel ergens een GameCube hebt of een PS2 is het anders

Q jones schreef:

Weet niet of je in bezit ben van een xbox ? Hij staat in de store voor een tientje, soms zelfs goedkoper.

avatar van Q jones
Nee helaas ik ben van de PlayStation en de switch

avatar van Q jones
Zou deze ook op het nieuwe playstation plus komen

Voorlopig niet. Het is een heel beperkt aanbod, hopelijk wordt het later uitgebreid.

Jammer

Q jones schreef:

Ik ben nog in bezit van een origineel exemplaar op alle systemen waar de game oorspronkelijk op uitkwam. Alleen dit punt maakt het al moeilijk om te discussiëren met mensen bij wie dit niet het geval is. Indien, de game niet werkt op al die oorspronkelijke systemen, dan pas zou ik deze willen herspelen op een nieuwer systeem.

Als je het een geweldige game vond, dan pleit ik altijd voor een heruitgaven op een nieuwer systeem, gepresenteerd zoals het was; precies dezelfde ervaring. Ik kan altijd leven met een aanpassing in het standaard besturingssysteem van een nieuwe generatie console, zolang het niet zeer afwijkt van de originele besturing in relatie tot het concept en de gameplay. Een kleine aanpassing om de framerate van 99 procent naar een 100 procent consistent te maken zou echter ook nog kunnen betreffende Future Perfect.

Stel dat ik geen oudere console meer heb, dan wil deze best weer opnieuw willen spelen onder reeds genoemde voorwaarden, op een nieuwere generatie console Waar het bij remasters vaker wel dan niet misgaat zijn de minieme veranderingen, vaker enkele gericht op een klein aantal details, maar vooral op de onnodig opgepoetste graphics. Een nieuwe/oudere generatie gamer die niet bekend is met een game is voor mij daarbij de voornaamste doelgroep. Maar laat ze maar de oorspronkelijke game ervaren zoals deze was, maar dat is blijkbaar al een verouderde gedachtegang... Ik zou een compromis tussen een heruitgaven en remaster, met enkele kleine veranderingen, waardoor oa. de framerate 100 procent consistent is ook nog wel zien zitten. Anders niet.

Een remake is een ander verhaal. Ook binnen het segment van remasters en remakes zijn er soms schaduwgevallen, maar voor welke generatie dan ook, pleit altijd voor een zo optimaal mogelijk aantal veranderingen als het een volbloedige remake betreft. Ik wil moeite zien om niet alleen het eeuwenoude verhaal van verbetering van graphics/fps te 'verbeteren'. Pas zoveel mogelijke veranderingen toe, ongeacht of het slechter werkt of niet.Er zijn zoveel dingen die ik zou willen veranderen of uitbreiden, al had ik liever gehad dat de reeks zou continueren, en een nieuwer deel dit zou aanpakken.

neo schreef:

Je hebt helemaal gelijk. De game is perfect zoals hij was. En ik ben wel jaloers dat jij hem nog gewoon kan spelen. Ik vind het eigenlijk ook jammer dat er nooit een vervolg van is gekomen. Weet jij eigenlijk waarom niet. Volgens mij was deze game best een financieel succes toch??

neo (crew)
Je ziet dat sommige bleven bij het oorspronkelijke Rare, andere niet meegingen naar Free Radical, Crytek etc. Er waren veel onzekerheden door verschillende overnames, maar ze waren er al in 2007 conceptueel mee bezig. Waar het vaak op spaak liep was dat sinds de overnames, een ander minder goed project, ook meteen Timesplitters nog langer in de ijskast zette.

Eigenlijk pas recentelijk is er goed nieuws; Deep Silver is opgericht met aan boord de twee meest essentiële personen verantwoordelijk voor de Timesplitters reeks. En ze hebben, zoals bij de nog steeds niet voltooide Rewind, nu de volledige rechten terug,, die tot 2018 bij Crytek lagen.

avatar van sporthaas
neo schreef:

Nu te spelen op de PS5. €9,99 in de store.

neo (crew)
Je quote nu, onnodig, juist iemand die weinig heeft met E-Shop praktijken....

avatar van TonyTHorror
Heeft de tand des tijds goed doorstaan. Blijft een unieke shooter die ook anno 2024 nog erg fijn aanvoelt, vol met humor en creativiteit.