GrimGrimoire (2007)

PlayStation 2 / PlayStation 3 / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5
Strategy

Ontwikkeld door Vanillaware
Uitgegeven door Nippon Ichi en Koei

In de wereld van GrimGrimoire heeft magie de wetenschap verdrongen en volgen kinderen les op een magieschool. Het meest prestigieuze instituut is de Tower of Silver Star. Alleen de meest begaafde jongeren mogen hier terecht, onder wie Lillet Blan. Zij keert na een afwezigheid van vijf dagen terug naar de Tower om niemand aldaar aan te treffen. De leerlinge wordt verteld, dat alle klasgenoten en leraren kort voor haar terugkomst zijn vermoord. Nieuwsgierig naar de gang van zaken op haar school, stelt Lillet een onderzoek in. Een leger van elfjes en feeën staat onder haar bevel in de strijd tegen het kwaad dat zij tegenkomt.

Nou...dit is dan weer een remaster die wat mij betreft wel steek houd. Het origineel is dan wel nog te vinden, maar je moet al geluk hebben om het aan een redelijke prijs te kunnen oppikken en dan nog is het enkel voor de PS2.

Maar binnen een paar weken komt daar dus verandering in met een port van deze toch wel een beetje een hidden gem (wel gespeeld, niet in bezit) op PS 4/5 en Switch. Met blijkbaar enkele quality of life improvements. Kan ik alleen maar blij mee zijn. Hoeft niet gezegd te worden dat mijn verlanglijstje alleen maar blijft groeien want de Vanillaware games vind ik over het algemeen dus altijd wel iets hebben - en hebben steeds een grafische stijl die ik bijzonder mooi vind.

avatar van Maxigames
Deze heb ik onlangs uitgespeeld, gezien ik 13 Sentinels Aegis Rim geweldig vond en ook erg uitkijk naar Unicorn Overlord van Vanillaware was ik ook wel nieuwsgierig naar dit oude werk.
Ik moet zeggen dat in het algemeen zeer goed beviel, het type verhaal en de mix tussen storytelling en de live-action-strategy gameplay voelde aan als een soort primitieve versie van 13 Sentinels. Het mist alleen dat het de verhaalfragmenten geen gamplay bevatten en mede daardoor lang niet zo impactvol zijn. (sowieso vond ik het verhaal in 13 Sentinels wel stukken indrukwekkender)
De gameplay bevalt erg goed het is alsof je een eigen leger opbouwt en in live action opdrachten geeft. Wel is het zo dat als je een aantal battles gedaan hebt je het qua gameplay eigenlijk al gezien hebt, het is zeker leuk maar biedt nauwelijks variatie. De visuele stijl, sfeer en soundtrack bevallen verder erg goed.
Kortom zeker leuk voor de liefhebbers van Vanillaware games dat deze zo weer goed verkrijgbaar is op huidige hardware, maar voor de volle prijs die je er voor betaald is het ondanks de kwaliteit en en charme wel een vrij kleine en wat eenzijdige game.