Duck Hunt (1984)

Alternatieve titel: VS. Duck Hunt

Nintendo Entertainment System / Arcade / Nintendo Wii U

Ontwikkeld door Nintendo

Je trouwe jachthond waadt de moerassen in om je prooi in een hinderlaag te laten lopen. Je vingers spannen zich voor het schieten met het Zapper lichtpistool. Plots vliegt er een eend door de lucht! Je hebt maar drie kansen om deze eend te raken en als je mist lacht de jachthond je ook nog eens uit! Maar word een scherpschutter en je gaat door naar de volgende ronde waarin twee eenden tegelijkertijd omhoog vliegen. En daarna sta je voor de ultieme uitdaging: kleiduivenschieten.

avatar van Mojo Pin
Lekker knallen!

avatar van DoraRing
Classic

avatar van BoordAppel
2,0
BoordAppel (moderator)

avatar van jordybeukeboom

Classics aller classics Dat pistool was natuurlijk zijn tijd ver vooruit, een revolutie , perfect bedacht van Nintendo, hoewel deze game misschien meer vanuit nostalgische dan vanwege kwaliteitsgronden nog steeds door velen herinnert wordt (ook een van de eerste - de eerste?- spellen voor de NES uiteraard, en werd standaard bijgeleverd bij de console als ik het goed heb (?)

3,5 ster

avatar van Mart
Inderdaad een klassieker, ik probeerde vroeger altijd op die hond te schieten die je steeds uitlachte Maar de game verveelt inderdaad erg snel.

avatar van Spawn NL
Hoewel het een Echte klassieker is was de techniek er eigenlijk nog niet goed genoeg voor, wilde je een beetje raak zitten dan zat je al snel met je pistool krassen te maken op je tv scherm en veel variatie was er toch ook niet, maar voor het idee krijgt hij toch nog 2.5* van mij.

avatar van Status Seeker
Mojo Pin schreef:
Lekker knallen!

Met in jouw geval de gun tegen het beeldscherm

avatar van Mojo Pin
Ssst...

avatar van Hadouken
Wie hield níet z'n gun tegen het scherm aan?
Maar het is best grappig. Jammer genoeg kon je niet op die hond schieten, die je voor de zoveelste keer weer zat uit te lachen.

avatar van kArIzMa_TuRk
Heb er gewoon geen woorden voor!

avatar van Gizzmann
Inderdaad een classic...... valt niet veel meer over te zeggen. Zal vast een nog veel leuker spel zijn als je hem echt bij de release hebt meegemaakt.

1,5
BoordAppel schreef:
Duck Hunt is een uurtje leuk maar daarna heb je het toch wel weer gezien.

10 minuten hooguit. Heb dit nooit veel gevonden.

avatar van HiLL
Jaja ik heb ook meerdere malen mijn gun tegen het beeldscherm aangehouden. Gek werd ik er soms van, want de techniek was niet geweldig nog. Maar dat mocht de pret niet drukken! Het kleiduifschieten vond ik nog leuker en moeilijker.

avatar van Pellie
Ik doe dit spel nog regelmatig
Bij het terugkomen van stappen of op een verjaardag bij de achterburen komt de gun weer tevoorschijn. Wedstrijdje wie het langste vol kan houden, of in teams

Dit spel kreeg ik samen bij Super Mario Bros. Ook ik was fanatiek in gun tegen het scherm houden. Tegenwoordig speel ik het spel voornamelijk met hindernissen.

avatar van Bart Tönjann
Lol, van dit spel was me vader helemaal gek vroeger. Alleem daarom sowieso al een 4. Ik vond er weinig leuks aan, dus het blift bij die 4....

avatar van waxs
BoordAppel schreef:
Duck Hunt is een uurtje leuk maar daarna heb je het toch wel weer gezien.

Als je het nu speelt misschien, wat ik nogal is regelmatig doe bij een goede vriend van me, maar ik vind het voor die tijd erg orgineel en revolutionair. 1984 is behoorlijk tijdje terug.

avatar van whitedevil
super leuk spel toen ik klein was, lekker die eenden afschieten, al vond ik het leuker om de hond te raken.

3 *

avatar van Onderhond
1,0
Het bewijs dat klassiekers ook ronduit kut kunnen zijn. Vond er vroeger al niks aan, we deden het ook vooral uit verveling dit. Ook wij zaten tegen de TV geplakt, maar om dat nu leuk te noemen.

1.0*

avatar van kArIzMa_TuRk
Onderhond schreef:
Ook wij zaten tegen de TV geplakt
Hahaha
maar om dat nu leuk te noemen.
Dat is toch leuk!

Come On! een 1* voor zo'n superspel? Dit kan toch niet waar zijn. Dit spel is een Meesterwerk!

Hoop dat het een grap is. Oke, ik ben erin getrapt, zeg nu aub dat ik ben (ge) punk'd.

avatar van Illuvatar
kArIzMa_TuRk schreef:
Hahaha
Dat is toch leuk!

Waarom is dat zo raar? Het mag dan een klassieker zijn maar echt veel heeft het nu ook niet te bieden op wat vliegende eenden op een achtergrond en een lachende hond na. Als de techniek dan ook nog niet optimaal werkt...
Ik geef trouwens wel 2,5* sterren want het is heel eventjes wel amusant.

avatar van René.
Als het nu uitgekomen was een 0,5 maar voor die tijd prachtig, heb er vele uren samen met vrienden van genoten.

avatar van jaspertje3
Had dan niemand door dat je met de controller de eend kon besturen? Ik zat m'n vriendjes altijd te pesten, ik stuurde die eend alle kanten op zodat ze minder kans hadden om em te raken
En als ik aan de beurt was, controller onder m'n been, de eend stiekem hele tijd aan een kant van 't beeldscherm laten vliegen zodat het voor mij een makkie was

avatar van Wii00
Voor die tijd echt een schitterend spel 3,5 ster

avatar van rpger
Kleiduiven schieten, man man avonden, nachten heerlijk

Muffinhead
hehe die hond, daar heeft echt iedereen een hekel aan eh

avatar van Bart Tönjann
Vond die hond wel gangster.

avatar van Zuzuu
Ik vond deze game wel zeer gemakkelijk, zelfs op het hoogste niveau.

avatar van Markies de Sade
Een klassieker, zeker een jeugdsentiment op mijn allereerste console (NES). Die rode pistool heb ik nog steeds.

avatar van Bahamut Zero
Geweldig spel! En vooruitstrevend voor zijn tijd. Heb deze vaak genoeg gespeeld en die hond maar blijven blaffen. Paar pogingen gedaan om de hond overhoop te schieten maar het mocht niet baten

Sims
Vette shit. Verdient een plek in de top 250!