Tomb Raider: The Angel Of Darkness (2003)

Alternatieve titels: Lara Croft: Tomb Raider - The Angel of Darkness | Tomb Raider VI: The Angel of Darkness

PC / PlayStation 2 / Macintosh

Ontwikkeld door Core
Uitgegeven door Eidos en Aspyr

Een aantal mysterieuze moorden brengt Lara op het spoor van Eckhardt. Hij is eigenlijk een moordlustig monster genaamd The Monstum. Hij heeft het gemunt heeft op de veertiende-eeuwse Obscura Schilderijen. Deze heeft hij nodig om zichzelf onsterfelijk te maken. Lara spoort Eckhardt op, op de hielen gezeten door de politie. De politie verdenkt haar van de moord op Werner Van Croy, haar vroegere mentor. Deze moord is eigenlijk gepleegd door Joachim Karel, die hiervoor de vorm van Eckhardt had aangenomen.

avatar van Stan
1,5
Wat is dit een belabbert k*t spel zeg.. Allemachtig. Alle magie is er echt totaal af en het verhaal vond ik ook niet zo goed.
De graphix waren wel wat beter maar alsnog niet echt super en de gameplay was echt helemaal zuur

1,5* voor de moeite

avatar van Shangri-la
Ja dit was echt een slechte titel, de naam Tomb Raider eigenlijk niet waardig. Gelukkig is het later allemaal weer goedgekomen met twee hele mooie games, namelijk Legend en Anniversary.

avatar van Tsjo-Wi
nou nou nou dit is toch een hele degelijke game hoor.... De besturing is weliswaar nog steeds kut maar daar valt wel een beetje aan te wennen. Verder zijn de omgevingen ook nog mooi, alleen moet je daarvoor wat verder in het spel raken, dan kom je weer bij ouderwetse tombes. De actie is ook nog wel vet, met als hoogtepunt dat stuk waar je die man was en je je in een in zo'n soort gekkenhuis met allemaal vage monsters bevond. Behoorlijk eng vond ik dat, leek wel op Resident Evil Misschien is dit wel de minste Tomb raider maar ik heb hem toch wel met plezier uitgespeeld.

Zelf vind ik dit weer het eerste fatsoenlijke Tomb Raider spel na Tomb Raider 2. Juist hier vind ik wel weer dat de magie er weer in zit. Nog steeds lang niet het niveau van het eerste deel, maar ik heb wel lol gehad om dit te spelen. 3*

Vond de game ook wel tegenvallen. Zeker als je de andere games al eens gespeeld hebt. De sfeer was helemaal verloren en ook de gameplay was niet van de bovenste plank. Tegenvallende titel. Wil je een goede game van Lara koop dan Anniversary of Legend.
2**!

avatar van Hannibal
1,0
Met heel veel moeite heb ik dit spel uitgespeeld. Niet dat het nou zo moeilijk was, maar ongelofelijk frustrerend, en een verhaal van likmevesje.

Lara is in dit deel gewoon een zeikwijf geworen dat niet wil doen wat jij wil.

Als ze in dit deel een deurtje wil opentrappen zegt ze verdorie dat ze "nog niet sterk genoeg is" om dat te doen. Dan moet je eerst een kratje verschuiven en dan kan ze het ineens wel. Totale kolder!
Als ze langer dan een paar seconden aan een richeltje of touw hangt dan treed de melkzuur snel op en laat ze zich vallen.
Als je een sprongetje wil maken van "het ene naar het andere", dan springt ze niet naar "het andere", maar naar een richting waar je haar absoluut niet wil hebben.

De levels zijn ook niet leuk en saai.
De level op het kerkhof waar je via sprongen op en over grafstenen en grafkamers verder moet komen... het slechtste, lelijkste en meest frustrerende Tomb Raider level dat ik ooit heb gespeeld.

En dan heb ik het nog niet eens over Curtis gehad. Hoe verzinnen ze het! Een vriendje voor Lara! Dat ze überhaupt de illusie hadden dat Tomb Raiderfans dat leuk zouden vinden. We willen helemaal niet met een vent spelen! En helemaal niet als het een vriendje van Lara is!.

1.0*

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Je probeerde Curtis zeker elke keer om het leven te brengen?

avatar van AmazingPP
Slechtste TomRaider ooit uitgebracht. Wat de makers gedacht hebben toen ze deze besturing uitvonden, ik weet het niet. Ik verwacht dat ze iets teveel gesnoven hadden de avond ervoor... Jammer!! Werkelijk een schandalig deel in de serie!! 2,5 *

avatar van Raymond
Als ze de besturing niet zo moeilijk hadden gemaakt , na de Tombraiders 1 t/m 5 die vrijwel een identieke besturing hadden, had dit best wel een aardige Tombraider kunnen zijn.
***

avatar van Ravenstein
Wat is men streng voor deze game!! Of is dat gewoon omdat dit een Tomb Raider-game is?

De besturing had misschien beter gekund, maar veel problemen heeft het mij niet gegeven.

Een degelijke game, zondermeer.

avatar van Hannibal
1,0
Niet omdat het een Tomb Raider game is, helaas IS het een Tomb Raider game. De besturing had niet alleen beter gekunt, de besturing was compleet waardeloos, of wil jij zeggen dat je met plezier door de Sanctuary of Flame hebt gesprongen en geklommen over zwevende plateautjes? Afschuwelijk... als ik eraan terugdenk...

avatar van kaztor
0,5
Tja, dit is een behoorlijke domper in een verder puike reeks. De gameplay lijkt een beetje gebaseerd te zijn op die van een Resident Evil, maar dat werkt dus totaal niet bij Tomb Raider, dat altijd al een spel geweest is van vrij overal rondlopen en klauteren, snelle acties en snelle beslissingen maken. En dan zijn er ook die hondsberoerde camera-standpunten waar je mee moet leven... pfffft...

Waardeloos.
0,5.

avatar van Mega Man
Dieptepunt in de reeks. De middle-of-nowhere sfeer van de eerdere delen waarin je door tombes, gewelven en tempels heen rende, sprong en klauterde is geheel verdwenen in deze sombere episode. Dan vond ik Legend toch weer een heeeeeel stuk beter persoonlijk!

avatar van bvonk
niet Tomb Raider waardig! zag er opzich goed uit en verhaal was ook redelijk maar de gameplay op de pc was echt niet te doen.

avatar van Jer0en
Een totaal mislukt tomb raider deel. De game zat vol bugs en glitches. Het speelde vreselijk slecht. De besturing ging je zo vaak tegen staan dat je alles elke keer maar weer opnieuw moest doen. 2 pluspunten. De game had erg leuke levels en een goed bijpassende soundtrack. Voor de rest is de game gewoon een bende.

2,0 *

gamelord
Al de meningen deel ik hier, was een frustrerend, irritant, kutzooi-achtig
teringspel. Ik heb een uur of twee gespeeld destijds en met flinke woede uit de pc gereten. Alleen al de besturing, wat een flop.
Commando's die je geeft worden wel gedaan alleen hoe!!!
Bij het springen van plateau naar plateau, wat een ergernis is dat, dan nog eens hangen aan een richel.....valt ze na een paar seconden naar beneden.
Als ik eraan terugdenk ....Lara op haar lelijkst!!!
1,5*!!

Lexcoaster
Zo ongeveer een grote flop, en dat is heel jammer.

Wat een potentie heeft dit spel, en wat weinig weet het daarvan waar te maken. Mooie graphics, leuke levels, redelijke soundtrack, alleen de besturing gewoon k*t. Serieus, de besturing is zo onlogisch lastig, tis gewoon zonde. Daarnaast kwam ik op een gegeven moment vast te zitten doordat ik iets most selecteren in mijn 'inventory', een sleutel die ik nodig had om een deur te openen, maar ik kon geen toets op mijn toetsenbord vinden, noch een manier via mijn muis om iets in mijn inventory te selecteren...

Het zal wel aan mij liggen, maar daardoor heb ik het spel niet eens kunnen uitspelen, door een fout van de makers. Ze waren vergeten in te stellen met welke knop je iets in je inventory moest selecteren. Ook onder opties bij 'besturing' kon ik niks vinden. Heel jammer, anders had ik het best willen uit spelen. Zoveel potentie, zo weinig waargemaakt. 2.5*

En als iemand weet welke knop het nou is die ik nodig heb, vertel het, dan geef ik het spel nog een kans.

Dit was echt Crap!
Zo'n irritante en frustrerende besturing heb ik nog nooit meegemaakt! Verder was het spel gewoon sloom! Dat vechten werkte absoluut voor geen meter en dan dat springen en hangen aan een richel. Binnen een paar seconden laat ze weer los net voordat je de overkant had gehaald. En dan nog dat springen en Schieten. pfffff..... Aan het begin ook dan moest je zo'n deur openmaken en dan zegt ze dat ze niet genoeg kracht heeft en dan trapt ze 1 keer tegen een bewaker aan en dan is het zo van: I feel stronger now of zoiets. Koop dit spel niet mensen. Ook niet downloaden of iets dergelijks want dit spel is CRAP!!!!!!!

0,5!!!!

avatar van GameEvolutie
0,5
dit is drie keer niks en wie verzint dan ook die bulshit van rondlopen in steden waar is de natuur

Iedereen vond dit spel crap, maar ik heb hem met veel plezier uitgespeeld, wel met de nodige strubbelingen maar toch, ik vond het een goede titel. En hij was ook zeker niet slechter dan 5 3 en 2 wat persoonlijk mijn minst favoriete TR games zijn.

Het enige minpunt vind ik het RPG element, dat je eerst een krat moet verschuiven om vervolgens een deur in te trappen.

Review: Tomb Raider: The Angel of Darkness

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Dit is het slechtste spel dat ik in heel me leven gespeeld heb. Ik kreeg dit spel als begingame bij me Ps2 en heb er nu na 6 jaar nog nachtmerries van omdat dit spel zó ontzettend slecht was.
Allereerst de controls. De controls is zo'n beetje het slechtste wat je kunt krijgen in een game. Voorbeeld: je wilt springen naar een hoger gedeelte in het level dan draait de camera met jou mee dus je springt bijna altijd mis of opeens een hele andere kant op.

Wat ook kut is is dat je een rand of richel maar voor een bepaalde tijd vast kunt houden of je stort ten gronde. Hoe slecht willen ze een game maken?
Wat nog meer een groot minpunt is is dat de hele game nergens op slaat. Kom op eerst kun je nog geen deur openmaken, je trapt 3 keer tegen een bewaker/wachter aan en dan is het van I feel a bit stronger now het slaat gewoon helemaal nergens op.

Wat nog meer een minpunt is: Steeds als Lara Croft tegen een muur opspringt ze van die irritante oversekste geluiden maakt. Ik kreeg er na een tijdje echt knallende koppijn van en geil was het allesbehalve.
Wat nog meer irritant was was het vecht en shietsysteem. Het probleem was was dat je tijdens het schieten niet goed kon richten dus je liep maar wat in het rond te zwaaien met je geweer maar je raakte meer lucht dan gasten.
Ook het vechten ging echt héél erg sloom en het werkte gewoon niet. De AI was om te janken in deze game echt om te JANKEN!!
Je stond vlak naast een gast en soms moest je ergens langssluipen. Je stond gewoon op anderhalve meter afstand van een gast en hij zag je nog niet. Echt beroerd dus.
Wat nog een minpunt was is dat het zich allemaal afspeelt in grote steden en de Game heet toch duidelijk Tomb Raider! De steden waren zo saai en inspiratieloos als het maar kon en er gebeurde werkelijk niks maar dan ook helemaal niks. Zelfs in een gemiddelde aflevering van Inspector Gadget gebeurd nog meer.

Door de slechte besturing werd je soms ook helemaal gek! Je moest echt goed kijken. Er was zo'n level in allerlei grafkamers en grafstenen en je flikkerde er de hele tijd af omdat de verdomde controls gewoon bar en bar slecht zijn.
De game was ook dood en dood saai. Af en toe gebeurde er gewoon een half uur helemaal niks. Ben regelmatig in slaap gevallen tijdens het spelen. Mens ergje niet spelen op een saaie zondagmiddag buiten in de regen met me kanarie is nog intressanter dan dit. Er was niks maar dan ook niks aan.

Ook de eindbaasgevechten waren zó simpel en saai als het maar zijn kon. De tranen rolde over me wangen zo slecht als dit was.

Dit spel krijgt ook de welverdiende 0,5*

Dr. Salvador
Hahahha, wat een epische review zeg!

, ik lag echt dubbel van het lachen!

War-Ultima
Na deze flop van een tomb raider heeft ontwikkelaar Core niks meer van zich laten weten zo erg is dit deel dus.
In 2003 had ik hem gekocht (omdat officiële ps2 magazine een aardig hoog cijfer gaf) toen ie uitkwam en ook gelijk uitgespeeld maar dat was niet zonder problemen dikke trial & error game-play die je de strot uit hangt.

Nu heeft ontwikkelaar crystal dynamics de tomb raider serie overgenomen wat een goed ding is.

0,5
haha het was idd echt crap ja.

Lexcoaster
jellecomicgek72 schreef:
haha het was idd echt crap ja.

De controls waren zelfs zó slecht, dat ik op een gegeven moment vast kwam te zitten vroeg in het spel omdat ik een sleutel in mijn inventory niet kon selecteren om een deur open te krijgen, wat ik ook maar probeerde....