Project Sylpheed (2006)

Xbox 360
Shooter / Flight

Ontwikkeld door Game Arts, SETA en Anima
Uitgegeven door Square Enix en Microsoft

Aardbewoners hebben vijf eeuwen lang de kans gekregen het heelal te kolonialiseren, totdat een vijandelijke rebelse zwerm ruimtejagers besluit dat het genoeg is. Een grootschalige aanval op de aarde wordt voorbereid. Project Sylpheed volgt de verrichtingen van twee ruimtepiloten in deze oorlog tussen de mensen en de aliens. Stap in de cockpit van een aardbewoner of een rebel en houd je zelf staande in massale ruimtegevechten.

avatar van FlorisV
Uitgespeeld op makkelijk nivo. Het spel heeft te weinig finesse voor me om het later nog eens op een moeilijker nivo te proberen, waartoe Squadrons me wel uitnodigde. Maar ik heb me zeker vermaakt. De cutscenes zijn echt mooi getekend maar de eindscene is vrij tenenkrommend. Zeker omdat je dan nog steeds eigenlijk geen enkel karakter echt hebt leren kennen.

Jammer dat deze serie niet verder geevolueerd is. Het had wel degelijk potentieel om de tofste 3D space shooter te zijn, met een lekker Square Enix sausje. Maar dan hadden meer interessante missies bedacht moeten worden: bijvoorbeeld echt vliegen tussen obstakels in plaats van slechts een handjevol asteroids of handmatig landen op de vliegdekschepen. En meer verschillende gevechtsvliegtuigen. Verder met een wat minder druk circus aan raketten en schepen zodat je meer uitgenodigd wordt je lasers of neuskanonnen te benutten zonder friendly fire....minder was meer geweest. Natuurlijk verder ook meer verhaallijnen om de karakters meer uit te diepen.

Het laat zich raden waarom Square Enix de vingertjes er niet verder aan gebrand heeft. Het genre is te marginaal. Hopelijk komt hier verandering met het verdienstelijke succes van titels als Rebel Galaxy Outlaw.

En anders blijf ik gewoon lekker verder zoeken naar flight sim games. Of ik ga de borst flink natmaken met Battle Star Galactica op de PS2.