menu

Pro Evolution Soccer 4 (2004)

Alternatieve titel: PES 4

mijn stem
4,20 (163)
163 stemmen

PlayStation 2 / Xbox / PC
Sports
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Konami
Uitgegeven door Konami

Vierde deel van de populaire serie voetbalgames. Verbeteringen ten opzichte van het vorige deel zijn onder andere een zichtbare scheidsrechter en expressies op de spelersgezichten.

zoeken in:
War-Ultima
Deze PES4 speelt in feite precies zoals Fifa 09 en 10, al speel ik toch wel liever Fifa 09 of 10.
Mijn eerste kennismaking met een voetbal game was met één of andere Duitse voetbal game op de atari linx, mijn tweede was Fifa 97.
Mijn derde was PES6 die mij totaal niet kon bekoren en omdat de Fifa games steeds beter werden qua game-play, de rollen zijn nu ook omgedraaid, eerst was Konami beter maar nu EA.
Maar goed, ik heb weinig met voetbal al is het soms wel ff leuk om te zien en te doen (zowel in het echt als via een videogame).
Qua game-play is PES4 erg vermakelijk waardoor het soms wel ff leuk is om te doen (net als fifa 10).
De tegenwoordige PES games (van 6 tot 2009) heb ik geprobeerd maar dat is niet voor mij weggelegd in ieder geval.

Volgens vele voetbal fans (via gamespot forums etc.) is PES4 de beste voetbal game ooit gemaakt, vandaar dat ik deze ook ff wou uitproberen en mijn eerste indruk is alvast enthousiast.

avatar van Thomas83
4,5
Opvallend dat je zegt dat PES 6 je niet kon bekoren aangezien de FIFA-games steeds beter werden qua gameplay. PES 6 was al minder dan zijn voorganger maar de laatste echt zeer goede PES in mijn ogen, en bij FIFA was de weg toen al omhoog gezet maar ze begonnen pas top te worden 2 jaar later of meer volgens mij, PES 6 was nog vele malen beter dan zijn concurrent destijds.
Ik twijfel altijd of ik nou PES 3, 4 of 5 het beste vind. Ik denk toch deel 5, want dit deel is het snelste en bij 5 vond ik de balans toch wat beter. Daar kun je absoluut in een hoog tempo spelen als je wilt, maar je moet er wat meer moeite voor doen en het voelt zo allemaal wat minder arcade.

War-Ultima
Arcade ligt mij wat meer, maar dat zal ook wel komen omdat ik meer een retro en allround gamer ben.
Hou van meerdere genres en omdat ik geen echte voetbal liefhebber ben, ligt arcade mij beter in de handen vanwege soepel en snelle game-play.

PES6 was inderdaad de laatste goede en veel beter dan toen des tijds Fifa games.
Maar bedoelde meer dat het te zien was dat EA steeds beter werd in de Fifa games.
Wat ik alleen slecht vind aan fifa 10 is dat er soms een bug in zit volgens mij, online was er iemand die steeds buitenspel liep maar er werd maar niet gevloten.
Heel apart, zelfs in single-player gebeurde het vaak maar dan was het soms wel fluiten voor buitenspel maar andere keren weer niet.
Volgens mij blijft buitenspel gewoon buitenspel waar altijd voor gevloten moet worden, maar goed.

avatar van Thomas83
4,5
Daar kan ik niet goed over oordelen, ben destijds overgestapt naar PES omdat FIFA zo slecht was, en ik bleef bij PES hangen aangezien die toen jaren met afstand de beste was. Vanaf PES 2008 ging het dus fout en de laatste twee edities heb ik amper meer gespeeld, 2008 al beduidend minder. Vroeger was het altijd 3 potjes per dag maar dat is wel over.

Ik heb nog overwogen weer op FIFA over te stappen, maar de besturing was wennen en ik had geen zin om me daar dan weer helemaal in te verdiepen en dan de besturing van PES (die ik nog steeds uit mijn hoofd ken zo'n beetje) te vergeten. Ik heb stiekem ook de hoop dat PES in de toekomst nog eens echt helemaal terugkomt en weer volledig zijn oude standaard zal voldoen. Heb PES 5 hier nog wel liggen, maar daar kom ik helaas niet online mee en ik heb geen zin te klooien met poorten open zetten.

En dit is volgens Gamesmeter de beste voetbalgame sjonge jonge ..er lopen hier zeker dinosaurussen rond

Ezechiël²
Gast, ik begin nu zo'n beetje heel erg aan jou IQ te twijfelen. Volgens mij ligt dat vrij laag namelijk. Mensen stemmen hoog of laag op een game omdat ze er veel plezier of weinig plezier aan hebben beleeft. In 2004 was dit gewoon heeeel erg goed qua gameplay. De meeste mensen zullen zich hier ook wel niet zo geirriteerd hebben aan bugs of iets dergelijks.

De laatste voetbalgames hebben de spelers van nu (duh) en het ziet er allemaal wat mooier uit maar de plezier factor ligt waarschijnlijk lager. Dan geef je daar logischer wijs minder stemmen aan dan aan een spel van 7 jaar geleden waar je veel meer plezier aan hebt beleeft. Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Ik zie je bij elk PES & Fifa topic de meest belachelijke dingen neerkalken. Gewoon logisch nadenken dan kom je er zelf ook wel uit.

Bij Fifa liep je bijvoorbeeld te schreeuwen dan Ibrahimovic nog bij Barca speelde. Is het misschien in je opgekomen dat bij uitgave van Fifa 11 de transfermarkt nog open was en ze zodoende latere transfers niet hebben kunnen verwerken? Ik noem maar iets hoor. Dat soort dingen zijn met een patch zo verholpen. Op de PS2 zou ik in ieder geval geen nieuwe spellen meer kopen aangezien elke spelfabrikant zich op Next-Gen richt. Dus op de PS2 heb je altijd het afvoerputje. Als je op de PS2 een goed voetbalspel wilt spelen moet je PES6 kopen. Maar goed daar kloppen de namen voor jou weer niet. Dus dat is dan ook een probleem. Dan zou ik als ik jou was gewoon geen voetbalspellen meer spelen op de PS2. Want geen voldoet aan jou verwachtingen.

Dat jij een fossiel bent, moet het niet meteen aan mijn IQ liggen.

Oke je hebt er plezier aan maar dan wil je toch wel meegaan met de tijd?

avatar van youngtick
3,5
koning-phong schreef:
Dat jij een fossiel bent, moet het niet meteen aan mijn IQ liggen.

Oke je hebt er plezier aan maar dan wil je toch wel meegaan met de tijd?


ach laat die mensen als dinosaurussen leven als ze dat willen (no offense voor de gebruikers)
ze genieten van die oude games zoals jij van de latere games geniet.

Ezechiël²
koning-phong schreef:
Dat jij een fossiel bent, moet het niet meteen aan mijn IQ liggen.

Oke je hebt er plezier aan maar dan wil je toch wel meegaan met de tijd?

Lees jij wel? Je bevestigt nu precies wat ik suggereerde. Deze site bestaat al een tijdje. Dus niet vanaf Fifa11 of iets dergelijks. In 2004 waren dit de 'nieuwe' spelers. PES heeft alleen altijd een probleem gehad met licenties. Ach laat ook maar, het ligt echt aan je IQ dat je mij een fossiel noemt. Dat bevestigt dat je er echt helemaal niets van begrijpt. Voor alle duidelijkheid, ik heb niet gestemd. Ik leg je alleen uit hoe het kan dat een ouder spel een beter cijfer heeft dan een nieuwer spel. Met jou logica verdient een nieuwer spel altijd een hoger cijfer wat dus echt totaal nergens op slaat.

Bij Fifa 11hebben ze het penalty systeem veranderd bijvoorbeeld. Ik vind het veel slechter geworden dan het penalty' systeem van Fifa10. Maar dat kan volgens jou niet want Fifa 11 is nieuwer. Dat heeft dus wel degelijk met je IQ te maken. Of wou je bijvoorbeeld ook gaan beweren dat Rihanna betere muziek maakt dan de Beatles omdat Rihanna muziek maakt van 40 jaar later ofzo? Het ligt wel degelijk aan je IQ en anders veel succes met je Cito-Toets volgend jaar.

Verder vind ik ok dat jij de nieuwere spellen beter vindt. Dat is een kwestie van smaak. Maar een nieuwer spel is niet per definitie beter. Als je nu nog begrijpender zou gaan lezen zou je dat zelf ook beseffen.

4,5
JVT
Ezechiël² schreef:
(quote)

Lees jij wel? Je bevestigt nu precies wat ik sugereerde. Deze site bestaat al een tijdje. Dus niet vanaf Fifa11 of iets dergelijks. In 2004 waren dit de 'nieuwe' spelers. PES heeft alleen altijd een probleem gehad met licenties. Ach laat ook maar, het ligt echt aan je IQ dat je mij een fossiel noemt. Dat bevestigt dat je er echt helemaal niets van begrijpt. Voor alle duidelijkheid, ik heb niet gestemd. Ik leg je alleen uit hoe het kan dat een ouder spel een beter cijfer heeft dan een nieuwer spel. Met jou logica verdient een nieuwer spel altijd een hoger cijfer wat dus echt totaal nergens op slaat.

Bij Fifa 11hebben ze het penalty systeem veranderd bijvoorbeeld. Ik vind het veel slechter geworden dan de penalty' systeem van Fifa10. Maar dat kan volgens jou niet want Fifa 11 is nieuwer. Dat heeft dus wel degelijk met je IQ te maken. Of wou je bijvoorbeeld ook gaan beweren dat Rihanna betere muziek maakt dan de Beatles omdat Rihanna muziek maakt van 40 jaar later ofzo? Het ligt wel degelijk aan je IQ of je bent 9 en kunnen we je niets verwijten omdat je zo jong bent dat je nog geen Sitotoets hebt gedaan en dergelijke.

Verder vind ik ok dat jij de nieuwere spellen beter vindt. Dat is een kwestie van smaak. Maar een nieuwer spel is niet per definitie beter. Als je nu nog begrijpender zou gaan lezen zou je dat zelf ook beseffen.


top reactie! Hopelijk heeft die lomperik het nu begrepen. Wat kunnen sommige mensen toch achterlijk zijn.

Eziechel

Een heel verhaal en nog steeds ben ik niet onder de indruk !

Ik noemde je alleen fossiel aangezien je mijn IQ laag inschat.. en P.S. jij bent degene met een laag IQ, door te denken dat iemand dit spel niks vind, en maar niet WIL begrijpen een laag IQ heeft.
Dus ik zit in een ontkenningsfase, dan hoef ik geen laag IQ te hebben..Lees boeken ofzo Eziechel
en wel boeken van deze tijdperk he, want ook psychologie ontwikkelt zich

Ik klaag over dat Zlatan niet bij Barca speelt jah mag ik? En ook al stemmen mensen op dit spel met hoge cijfers, na 2 jaar kun je je stem wel verwijderen he kom op zeg

Tijd is iets universeels en het is belangrijk dat je erin mee gaat.. DOEI DINOSAURRUSEN !! veel plezier in de tijdmachine en doe Lincoln de groeten

Ezechiël²
en wel boeken van deze tijdperk he
DIT tijdperk


En ook al stemmen mensen op dit spel met hoge cijfers, na 2 jaar kun je je stem wel verwijderen he kom op zeg
Dit bedoel ik nu

Tijd is iets universeels en het is belangrijk dat je erin mee gaat
Waarom koop je dan nog spellen voor je Playstation 2 als je meegaan met de tijd zo belangrijk vindt?

Ik klaag over dat Zlatan niet bij Barca speelt jah mag ik?
Is het misschien in je opgekomen dat bij uitgave van Fifa 11 de transfermarkt nog open was en ze zodoende latere transfers niet hebben kunnen verwerken? Ik noem maar iets hoor. Dat soort dingen zijn met een patch zo verholpen.

Misschien kun je een brief naar EA of Konami sturen met de vraag of ze Paragnosten in dienst willen nemen.Dus lezen gast, je begrijpt het duidelijk niet. IQ dus of zoals ik al eerder zei nog maar 9 jaren oud. Veel succes op het VMBO/LBO.

Ik begrijp je wel maar typ er liever overheen want jouw berichten zijn niet relevant

Ezechiël²
Dat heeft dus met je niveau te maken, niet weten wat relevant is

mag ik zelf bepalen wat relevant is voor Mij.. ik zou nooit zeggen sorry je hebt gelijk dus fuck off !!

PES 4 is OUD en fifa 11 is kut klaar oke..

EN WAT betreft meegaan met de tijd, je stelt een hele domme vraag want gast ik heb geen centen voor een PS3 of xbox 360..want uuh ook in dit tijdperk zijn er mensen zonder dat geld.. Ik heb 1 soort geld en dat is leefgeld..

En ik doe geen VMBO of LBO. Ik ben 23 met buitenlandse afkomst vandaar mijn spelfouten soms..dus buzz off

Ezechiël²
Ik heb het nooit over je spelfouten gehad, ja één keer een woorje verbeterd, meer niet. Maar goed

5,0
Beste Pro spel die er was. Vooral in de Master League zijn heel wat uurtjes gestoken.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:57 uur

geplaatst: vandaag om 23:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.