Fire Emblem: Radiant Dawn (2007)

Alternatieve titel: Faiā Emuburemu: Akatsuki no Megami

Nintendo Wii

Ontwikkeld door Intelligent Systems

Drie jaren zijn gepasseerd sinds de Daein-Crimea oorlog, waar hoofdrolspeler Ike er voor zorgde dat het Crimeaanse leger het Daeinse leger van koning Ashnard kon verslaan. Beide landen zijn nog bezig alles terug op te bouwen maar de keizerlijke soldaten komen roet in het eten gooien....

avatar van Foetsj_NL
Ik zag op Gamekings dat deze game niet zo goed was !

avatar van Princess Piranha
Niet?! Daar geloof ik niks van. PoR vond ik geweldig! We zullen zien als het eindelijk eens in Europa uit komt. Duurd nu al heel erg lang...

looANIMEool
Ik ga binnenkort de wii kopen en dit is het spel wat ik daar het liefst op wil en dat hij op gamekings niet zo goed bleek maakt mij niet uit. Ik ben ook helemaal verlieft op PoR en die werd in de PU ook niet zo heel goed beoordeelt. In ieder geval komen de personages uit PoR hier ook in voor en ik heb er al wat filmpjes van gesien en ik zie nu al dat ik het waarschieinlijk een topgame ga vinden.

looANIMEool schreef:
In ieder geval komen de personages uit PoR hier ook in voor en ik heb er al wat filmpjes van gesien en ik zie nu al dat ik het waarschijnlijk een topgame ga vinden.

Ik heb stiekem al 1 cutscene gekeken. Het zag er weer mooi uit!! En ik ben heel erg blij dat de Greil mercenaries weer terug zijn. (Soren is gewoon geweldig )

Princess Piranha schreef:

Zeker weten, maar in zo'n filmpje zag ik ook Brom en Nephenee en al die andere die niet zo;n grote rol speelden in PoR. Dat vind ik wel erg leuk. Ik ben trauwens erg benieuwt of er ook nog nieuwe bij komen, volgens mij wel. Maar dat zie ik nog wel.

looANIMEool schreef:

Oh dat gaat denk ik wel gebeuren. Zoiezo is een van de hoofdpersonages al nieuw.

Princess Piranha schreef:

Ja klopt, maar zijn die twee andere op de kaft niet Jill en die ene dief die je op de boot vond? Lijkt er wel op.

looANIMEool schreef:

Jill denk ik niet, maar die andere jongen is idd Sothe!

Princess Piranha schreef:

Jill denk ik niet, maar die andere jongen is idd Sothe!

Dan zal Sothe wel een belangrijke rol spelen, klopt niet helemaal, want bij mij was sothe dood gegaan in PoR

looANIMEool
Ben wel benieuwt of ze nog iets speciaals gaan doen met wiicontrols. Zal wel niet, want dan moeten ze de vertrouwde speelstijl erg veranderen, maar denk wel dat het leuk geweest zou zijn.

looANIMEool
Ik kwam vanmiddag thuis en toen zag ik dat de nieuwe PU binnen was. Dus ik even kijken welke games ze bespreken en ik sla de bladzijde om en ik ben opeens in de hemel. Ze hebben Fire Emblem gepreviewt ! Maar ik moest weg, dus ik keek even snel naar de pluspunten en minpunten en toen zag ik 1 pluspuntje staan en 3 minpuntjes (cijfer stond er nog niet), dus was met een klap weer op aarde . Maar ik kom thuis en ga gelijk die preview lezen, want wat is er dan zo slecht? Toen ik de preview had gelezen was ik weer helemaal in de hemel, want hij had het in de preview helemaal niet over een slecht spel, maar juist een hele goeie. Hij omschreef deze FE net als dat ik PoR had ervaren en dat is een geweldig teken. "Het zag er prachtig uit en je raakt er helemaal verslaaft aan. Het is een spel wat je tot 's avonds laat nog bezig houd." Hij had alleen wel het verhaal en de filmpjes overgeslagen en dat ga ik dus echt niet doen . Hij zij wel dat ze geen gebruik hadden gemaakt van de speciale wii controls, maar dat dat helemaal niks uitmaakte.

avatar van Princess Piranha
Het verhaal moet je juist doornemen!!! Aaaaah! Ik houd het niet meer. Ik hoop echt dat ze snel laten weten wanneer RD hier in Europa uit komt!

Princess Piranha schreef:

Je moet inderdaad juist het verhaal niet doorspoelen, dat is namenlijk 1 van de dingen die PoR zo heilig maakten. Maar ik was toch trots op de review van RD, dat het zo wordt ontvangen . Ik kan ook zeker niet wachten nee. Het moet gewoon snel hier in de winkels komen en ik denk dat het binnenkort ook wel gaat gebeuren.

Muffinhead
een game als deze bevat enorm veel tekst, wij in de EU zijn altijd de sjaak omdat de games hier vertaald moeten worden naar duits, frans etc. zeker voor een spel als dit kost dit natuurlijk enorm veel extra tijd.

ik heb ook enorm genoten vandee FE en kijk ook zeker naar deze uit, ook omdat zo goed als alle karakters hier terugkeren. en nog een leuk bonusje: het schijnt dat je speciale dingen vrij kunt spelen wanneer je een memory card met een save file van POR hebt.

Muffinhead schreef:

Ooooeh! Nice!!!

Ik ben trouwens wel blij dat de oude chara's terugkeren. Soren! Ike! Boyd! Oscar!

Ooooeh! Nice!!!

RELEASE DATUM BEKEND!!!

14 maart komt Radiant Dawn EINDELIJK uit in Europaa~!

RELEASE DATUM BEKEND!!!

14 maart komt Radiant Dawn EINDELIJK uit in Europaa~!

Moet ik maar eens een Wii gaan kopen .

looANIMEool schreef:

Moet ik maar eens een Wii gaan kopen .

Yep! Je hebt nog even de tijd

avatar van Allround Gamer
Is de game inmiddels al uit?

Met andere woorden, al in de winkels gesignaleerd?

Ga morgen maar eens bij onze grote vriend Bart kijken

Jah hij is uit

Vind hem tot nu toe best pittig
weet iemand hoe je de aanvallen kan bijvullen??

ReMyTje86 schreef:
weet iemand hoe je de aanvallen kan bijvullen??

Ja die kan je kopen. ^__^

Was afgelopen dinsdag speciaal hier voor naar Den Bosch gegaan... (Moest naar een Replay, heb nog een volle stempelkaart ) MAAR HIJ WAS ER NIET!!!

Ik baal echt! Wacht nu al ongelooflijk lang op deze game

avatar van Allround Gamer
Ik heb 'm ook bemachtigd vandaag, ik moest helaas werken maar heb mijn partner op pad gestuurd ga m dalijk maar eens testen

Ja die kan je kopen. ^__^

Ik baal echt! Wacht nu al ongelooflijk lang op deze game

Kan je dat kopen die spells ??

Grappig de replay in Den Bosch daar kwam vroeger elke dag. Daar werkte vroeger een maat van me.

PoR was een geweldig spel. Mijn jongere broer, die FE freak is, heeft em inmiddels in huis gehaald en ik heb m zelf ook wat gespeeld.
Moet zeggen dat ie een stuk pittiger is dan PoR, soms een beetje demotiverend, mja ik denk dat ik me nog wat meer moet focussen op de kleine dingetjes in de stats v/d characters/supports enz.
Ik wacht nog even met beoordelen tot ik m uitgespeelt heb, maar tot nu toe is de verhaallijn tof en zijn de personages intressant zoals we gewend zijn van FE.

avatar van ReMyTje86
Zit momenteel bij de die moeilijke eindbaas Ik geef spoedig me verslag uit van deze spel. zondag 20 april. 1:57 uur

Ok ik heb hele nacht geprobeert de eindbaas te verslaan ik krijg het gewoon niet voor elkaar ik heb noch nooit zo'n pittige eindbaas gespeeld. Dus daarom... begin ik maar weer overnieuw vanaf een bepaalde punt. Dus jullie zijn gewaarschuwd als julllie deze spel spelen (zondag 20 april 6:02 )

avatar van ReMyTje86
Ok ik heb hem uitgespeeld met veel plezier ik moet eigenlijk toegeven dat het spel best pittig is. Je moet heel wat voorbereidingen maken op het einde. Kortom dit spel is op de wii uitgebracht en ik zie niet wat gamekings allemaal moeilijk over deed ik denk toch dat de grafische van het spel beter mag zijn. Ik weet noch niet zeker dat ik met hard ga beginnen maar dat moet ik noch bekijken. Als ik ga bekijken naar dit spel heeft toch wel een voorganger nodig die ik niet gespeeld heb want ik heb deze spel gekocht omdat ik weer toe was een rpg game en ik heb de juiste gekozen naar mij gevoel. Je komt zeg maar in het midden van het verhaal lijn waar op de gamecube is geeindigt maar dat maakt voor mij niet zoveel uit want het word allemaal goed herhaalt in deze deel

Conclusie: Toch een leuke rpg game waarmee je hersenen goed kan trainen , alleen voor op een wii had ik toch wel wat meer verwacht. dus ik zeg een 8,3 afgerond naar 8 is dus 4****

P.s mocht er iemand zijn die vast zit hier in dan kan ik voor hem of haar na kijken. SucceS

avatar van Princess Piranha
Ik hoorde juist van iemand anders dat het niet nodig was om Path of Radiance gespeeld te hebben. Maar natuurlijk wel leuker, aangezien een hoop uit dat deel weer terugkomen in Radiant Dawn.

Tsss schandalig, het spel is nog steeds niet binnen bij Replay!! Heb al wel gebeld van de week. Ik kan niet meer wachten!! Ben zelfs overnieuw begonnen met PoR! XD

avatar van BlackskullB
Ik heb dit spel recent gekocht, in ongeveer 50-60 Uur uitgespeeld, en ik kan zeggen dat ik me elke seconde heb vermaakt. De cel-shaded graphics zijn erg mooi, leuke animaties tijdens de gevechten, een erg goed verhaal, en veel mogelijkheden. Op het eerste gezicht erg weinig extra's, maar dat blijkt een foute aanname na het spel te hebben uitgespeeld. Wat wel erg jammer is zijn de weinige cutscenes, aangezien de cutscenes topkwaliteit zijn.
Ook leuk zijn de tussenstukjes waar je je eventjes kan voorbereiden op het volgende chapter, zodat je kan zorgen dat iedereen op zijn/haar best is. De eindbaas was vrij makkelijk, in 5 turns verslagen zonder veel casualties, net 1-2 dacht ik. Ik ga straks nog met de clear data overnieuw beginnen, heb gehoord dat je dan wel als Prince Pelleas kan spelen, en je dark magic kan gebruiken.
Al met al vind ik dit zeker een 5* waard.

avatar van DarthSolidKevin
Deze game is echt kei gaaf! Toen ik het voor het eerst zag dacht ik huh? Maar toen ik het ging spelen kon ik er geen genoeg van krijgen. De graphics zijn heel mooi en de moves zijn ook mooi gemaakt. Ik geniet nog steeds van dit spel.