Fire Emblem: Radiant Dawn (2007)

Alternatieve titel: Faiā Emuburemu: Akatsuki no Megami

Nintendo Wii

Ontwikkeld door Intelligent Systems

Drie jaren zijn gepasseerd sinds de Daein-Crimea oorlog, waar hoofdrolspeler Ike er voor zorgde dat het Crimeaanse leger het Daeinse leger van koning Ashnard kon verslaan. Beide landen zijn nog bezig alles terug op te bouwen maar de keizerlijke soldaten komen roet in het eten gooien....

avatar van ReMyTje86
Ok ik heb stem verhoogt. Van een 4 naar een 4.5 ik blijf maar denken ik wil hem weer spelen ik wil hem weer spelen

kevin15, batexated ????

Beeld: 4,5*
Geluid: 4,5*
Gameplay: 5*
Langetermijn: 5*

Eindbeoordeling: 4,75 (afgerond 5*)

avatar van Princess Piranha
Finally! Leen dit spel nu van mijn vriend. Ben al begonnen en ik moet zeggen dat het er erg mooi uit ziet!!

Princess Piranha schreef:

Nou nou dat heeft wel een tijdje geduurd zeg

avatar van Princess Piranha
Ja belachelijk Wel grappig, in het begin van Chapter 3 zitten Aimee en Illyana ook in de gevangenis, ik had gelijk zoiets van: "Hé! Die ken ik! XD"

Verwacht mijn eindoordeel maar over een paar weken/maanden Ik speel niet zo snel en heb gehoord dat dit deel erg moeilijk is...

Princess Piranha schreef:

Naarmate je verder komt wordt het moeilijker ja . Wel echt super!

Uitgespeeld!!

Wat een geweldig spel. Ook anders dan de andere FE's. Hogere classes, verschillende teams en Ike met een bijl xD Ook hele mooie cutscene's tussendoor. Ik vond dit zelf de makkelijkste FE. Maargoed, ik deed dan ook Easy. Ook de gebeurtenissen in het spel waren meer, groter en ingrijpender. Zoals het verhaal rondom Elincia en Lucia. Ze had zo mooi lang haar... o__o Radiant Dawn is gewoon goed uitgewerkt, uitgebreid en ook uitdagend. Weet eigenlijk niet zo goed wat ik er nog over kan zeggen. Het was gewoon een vet spel. Klaar. :3

Uitgespeeld!!

Ja Princess Piranha ik vind dat ook wel ik had het welles waar op normale gespeeld en ik moet zeggen dat er wel een grote moeilijkheid graad is met FE, FE sword of Seals op de GBA. Op de GBA vind ik ze pittiger.

avatar van René.
Hele aparte RPG, wel een hele goede. Fantastisch concept om teamleden die dood gaan ook echt dood te laten gaan. Dit maakt deze game (voor mij, want ik geloof dat hij 8 voorgangers heeft) uniek.

Ook de gameplay is fantastisch. Hoevaak ik wel niet een van m'n teamleden verkeerd neerzette, zodat hij helemaal afgeslacht werd. Echt om treurig van te worden af en toe. Kon je weer overnieuw beginnen, want ik moest en zou elk van mijn teamleden laten leven. Voegt heel veel tactiek toe dat het op deze wijze in elkaar gezet is.

avatar van rockgamer
25 euro bij de game mania, zal ik hem halen

avatar van Princess Piranha
Ja! Doen doen doen! Ik zie ook dat je Path of Radiance een 4,5 hebt gegeven. Dan ga je dit deel ook geweldig vinden, veel oude bekende die terugkomen en gewoon weer een heerlijke Fire Emblem game.

avatar van rockgamer
die gamecube versie was fantastisch inderdaad! ik vraag em wel aan iemand voor me verjaardag over een maand

avatar van DarthSolidKevin
Ik zie dat ik nog nooit echt een fatsoenlijk bericht heb geplaatst bij deze game. Ik durf wel te zeggen dat deze game echt indruk heeft gemaakt, hoewel ik niet precies weet waardoor . Eigenlijk zou ik hem nog eens moeten spelen om te kijken of ik hem nog steeds zo goed vind, maar dat is ook de reden waarom ik het eigenlijk niet wil .

avatar van CarealotCarrot
Princess Piranha schreef:
Ik vond dit zelf de makkelijkste FE. Maar goed, ik deed dan ook Easy.

Ik speel op normal, maar heb het gevoel dat ik wordt gestraft voor alle kleine foutjes. Al mijn mensen (zoals Michaih en Leonardo) worden gewoon in een keer doodgemaakt. Kan mij er niet tegen verdedigen. In dat opzicht was PoR toch een stuk vergevingsgezinder.

avatar van renzoroy
op normal is het ook nog vrij makkelijk... probeer maar eens op hard... dan heb je sowieso al geen battle save optie en als je een mannetje dood, krijg je iets van 5 exp. points ofzo... heb chapter 1 nog kunnen afronden maar halverwege chapter 2 kom ik niet verder