Wacky Wheels (1994)

PC / Macintosh
Racing

Ontwikkeld door Beavis Soft
Uitgegeven door Apogee, FormGen en 3D Realms

Speel als acht gekke dieren in Wacky Wheels. Elk dier heeft zijn eigen kleurrijke capriolen en animaties, waaronder een tijger, olifant, wasbeer, panda, haai en meer. Deze dieren zijn ongelooflijk competitief - ze haten het om te verliezen! Zij vinden het geweldig om je van de baan te stoten. Ze willen jou achterin het peloton. Er gaat niets boven het competitieve gevoel van racen. Voel de spanning terwijl je langs je tegenstander racet, zijn auto in een waterobstakel ramt en hem met een bumperlengte verschil naar de finish verslaat. Vermijd obstakels, versla tegenstanders, lanceer wapens, neem snelkoppelingen, schakel de turbomodus in en maak sprongen met perfecte timing om je tegenstander elke keer te slim af te zijn.

neo (crew)
Wacky Wheels kwam uitdezelfde periode van het superieure Mario Kart op de Snes. Ook deze heb ik wel heel wat uurtjes gespeeld, maar heeft niet die specifieke tijdloze kwaliteit van de andere game. 4 sterren

Nog een race klassieker naar mijn mening. De multiplayer was een garantie voor uren spelplezier. Het racen zelf leed echter aan een wat gebrekkige besturing.

avatar van Phoenix
Tsja, ik was een pc-gamer en ik heb mijn kart-dagen met dit spel gesleten.

avatar van Brain Stew
Leuk spelletje. Multiplayer was ook geweldig, elkaar met egels bekogelen. Ook de banen zaten meestal leuk in elkaar.
Coole figuurtjes in deze game. Ik was altijd Ringo, weet tot de dag van vandaag niet wat voor dier dat nou was.

avatar van Martijn
een wasbeertje!

avatar van Brain Stew
Ik dacht altijd een stokstaartje of een maki. mja snotaap.

De Eland was mijn favoriet.

avatar van t.o.
De F-toetsen bovenaan je toetsenbord hadden hierbij ook een specifieke functie

t.o. schreef:
De F-toetsen bovenaan je toetsenbord hadden hierbij ook een specifieke functie

Haha! Bij het spelen met een split-screen zorgde dat ervoor dat je tegenstander bijna niets meer kon zien.

Er was trouwens ook een soort cheat om de Dopefish (bekend van Commander Keen) te doen verschijnen als ik me niet vergis.

Wat grappig, was dit helemaal vergeten. Vroeger enorm veel gespeeld, leuk.

avatar van Gizzmann
Zeer grappig spel, best wel een Mario kart rip-off, maar hij was toch erg leuk

avatar van Onderhond
Magere Mario Kart rip-off die qua besturing heel wat onderdeed. Heb hem een tijdje gehad maar compleet pointless voor wie een SNES/Mario Kart had.

Waarschijnlijk wel erg leuk voor de PC gamers van weleer. Lang leve de gamepads en console handling.

gerwinf
Wat heb ik een lol beleefd aan dit spel. Vette multiplayer voor de pc ook (voor die tijd).

avatar van Thomas83
Dit spel vond ik zeker vermakelijk. Niet zo goed als Mario Kart op mijn SNES, maar deze kon ik ook op de PC spelen. Heb er een hoop lol aan gehad.
Had dit spel een battlemode? Ik dacht van niet in elk geval. Dat was ook een reden dat ik Mario Kart beter vond. Dat was in dat spel mijn favoriete spelmodus.
3.5*

avatar van Rensie88
Mijn favoriete dos spelletje van vroeger

Blijft altijd vermakelijk

Zoals eigenlijk zowat elk Apogee spel kon je er haast donder op zeggen dat het kwaliteit was en je uren spelplezier bood. Zo ook Wacky Wheels. Ik vond dat altijd erg grappig want elk karaktertje had zijn eigen kwaliteiten in huis.

Je had ook Skunny Kart maar dan die heb ik te weinig gespeeld om me er nog iets van te herinneren. Ffkes kijken of die ook al gepost is op GM...

Heel leuk spel met leuke multiplayer opties. Ik heb de originele kartonnen doos en diskettes hier nog liggen. De muziek was ook fantastisch!

Ford KAduuk

Volgens de omschrijving bevat dit spel wel een battle-mode.

In de multiplayer mode kunnen spelers het tegen elkaar opnemen tijdens een race- of battlemode.

avatar van Martijn
Ja het had battlemode. Maar minder leuk dan Mario.

Ja, maar wel het beste wat de pc te bieden had in het genre. Daarnaast vind ik de besturing van WW wat lekkerder aanvoelen dan van SMK.

avatar van twinsen
Super game!!
Ik had in die tijd alleen een pc.
Vooral lachen als je multiplayer deed (met zen 2en op een toetsenbord).

avatar van Thomas83
Ik vond Mario Kart juist duidelijk de beste en Wacky Wheels weliswaar een heel aardige kloon, maar nog altijd echt een kloon en een stuk minder. Zegt vooral veel over het niveau van Mario Kart overigens.
Een battlemode zat ook in Wacky Wheels, maar die was echt wel een stuk minder. Battlemode was in Mario Kart altijd mijn grote favoriet. Deed ik meer dan het uiteindelijke racen.

avatar van ManOnTheEdge
geniaal spel.. veel lol mee gehad met vrienden... lekker tegen elkaar racen en mekaar gek maken met alles wat er op de baan lag.

1,5
Dit vond ik maar een slappe ripoff van Mario kart. Bij lange na niet zo leuk en veel lelijker.

Er komt een remake voor de GameDock, zodat je via de iPhone met 2 kan spelen. Graphics zijn gelukkig geüpdatet .
Link