menu

Dead Space (2008)

mijn stem
4,13 (167)
167 stemmen

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Android / Apple iOS
Shooter / Action
single player

Ontwikkeld door Visceral en Iron Monkey
Uitgegeven door Electronic Arts

Jij bent Isaac Clarke, een ruimte ingeniueur gespecialiseerd in het repareren van gigantische mijnschepen voor de 'Concordance Extraction Corporation' (C.E.C.). Op een dag krijg jij de opdracht om een noodoproep van het schip de 'USG Ishimura', een schip dat dode planeten vernietigt, te onderzoeken. Samen met je collega's Lt. Zach Hammond en Kendra Daniels ga je op onderzoek uit. Eenmaal aangekomen op de 'USG Ishimura' blijkt het schip in handen te zijn van een onbekend buitenaards ras. Wat een routine reparatieklus zou moeten zijn, ontaard zo in een strijd van leven op dood.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Secfn81KB8k

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van rpger
3,5
Ik zg trouwens gisteren bij mediamarkt een (BluRay) DVD van een Anime van Dead Space...iemand die al gezien?

Imperial Figure
rpger schreef:
Ik zg trouwens gisteren bij mediamarkt een (BluRay) DVD van een Anime van Dead Space...iemand die al gezien?


ja heb em al gezien (wel gedownload, maar niet door vertellen he )
De anime is heel anders dan de game, dus verwacht wel heel iets anders, maar het was wel een leuke anime op zich.
Het had veel weg van alien.

dead space anime op moviemeter

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
rpger schreef:
Ik lees hier vrijwel geen negatieve commentaren over de PC versie? Of spelen jullie hem allemaal op console?

Die besturing is inderdaad niet fraai. De muis is veel te langzaam en heeft een rare versnelling. Mouse smooting of zoiets staat volgens mij standaard aan en daar heb ik echt een gruwelijke hekel aan.

Wat graphics betreft heb ik niet veel te klagen, het ziet er prachtig uit. An en toe een low res texture maar daar hebben wel meer games last van (Fallout 3 bijvoorbeeld). Die vliegende hud is wel erg tof gedaan en werkt ook erg goed.

avatar van pkunk
4,5
Hele vette game. Het is sinds doom3 dat ik me zo de pleuris heb geschrokken. Of misschien was het nog wel erger.

Ik heb voor dat ik aan het spel begon eerst de tekenfilm gekeken. Dat geeft toch wel een extra dimensie aan het spel en kan ik dus ook van harte aanraden.
De besturing is vanwege de aparte camerahoek wel even wennen, maar dat duurt gelukkig niet al te lang. Het feit dat je continu jezelf ziet helpt zeker meer aan de immersion (kan even het nederlandse woord niet bedenken). Enige nadeel is echter dat je niet altijd alles even goed kan zien. Met name als er eeneens monsters dichtbij staan is het vaak een rommeltje.
De graphic zijn erg goed. En belangrijker de graphics engine performt. Het hele spel geen hapertje gehad. Dat is bij Crysis en Far Cry 2 wel anders.
Het verhaal is zeer meeslepend, anders had ik het spel ook niet in een paar dagen uitgespeeld Het wordt wel een beetje voorspelbaar aan op het einde, maar swoa, je kan niet alles hebben.

Hele dikke voldoende voor deze game 4,5*

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
pkunk schreef:
Het feit dat je continu jezelf ziet helpt zeker meer aan de immersion

Vind je? Ik vind het juist veel minder eng zo. Sowieso vind ik het niet echt werken die 3rd person view. Veel te veel smalle gangetjes waar je geen reet kan zien omdat Isaac in de weg staat.

@rpger
Heb je Vsync aanstaan? Die moet je afzetten, dan zijn de controls wat beter al voelt het nog steeds aan alsof je een tientonner aan het besturen bent.

avatar van rpger
3,5
BoordAppel schreef:


@rpger
Heb je Vsync aanstaan? Die moet je afzetten, dan zijn de controls wat beter al voelt het nog steeds aan alsof je een tientonner aan het besturen bent.


Nee stond uit, ik heb hem alweer van mijn PC geknalt, ik wacht wel effe tot de PS3 versie een paar tientjes is.

avatar van AmazingPP
4,0
Imperial Figure schreef:
(quote)


magaal speeld hem op de pc zo te zien en amazingPP op de ps3.
En ik heb em op de xbox360.


Ik speel hem inderdaad op mijn Playstation 3.

shadowmaster100
ben bij chapter 2,tot nu toe is het een erg toffe game,alleen die aliens zie je al gelijk in het begin,wel jammer!

maar goed,eindelijk weer eens een game die aandachtig is gemaakt.

4,0
Imperial Figure schreef:
(quote)


magaal speeld hem op de pc zo te zien en amazingPP op de ps3.
En ik heb em op de xbox360.


klopt ! en ik erger me absoluut niet aan de 'slechte' controls zoals velen zeggen. want het speelt nog best goed !
't is maar wat je gewend bent, of gewend wil zijn he.

maar goed, al met al gewoon een heel toffe game !

SvV_Ying
Ben nu bij chapter 8 en echt een heerlijk spel. Het is soms erg creepy, het is origineel, sound effects zijn echt top. Had niet verwacht dat ik de game zo goed zou vinden toen ik er eerder dit jaar van hoorde.

Deel 2? Sign me up!


Imperial Figure
Had niet verwacht dat ik de game zo goed zou vinden toen ik er eerder dit jaar van hoorde.

Deel 2? Sign me up


Ze mogen van mij zelfs een Quadrilogy maken zoals de alien films, al zou het uitmelking worden wat maakt het uit EA is geslaagd in het maken van een zeer goede survival horror game dus meer delen geen probleem zolang ze er maar net zoveel tijd ingaan steken.
Kijk naar de evil dead trilogy (waar veel liefde werd ingestoken), dat werd een zeer succesvolle branche terwijl ze maar een klein budget hadden en het geld dat ze hadden kregen ze van tandartsen en chirurgen die gingen en wouden investeren in de eerste evil dead film, wat hun uiteindelijk nog rijker maakte.
EA heeft meer dan geld genoeg dus dat is geen probleem, maar ea redwood studio's (makers van dead space) hebben zoveel aandacht geschonken aan dead space dat niet alleen geld belangrijk was voor deze game maar ook enige artistieke vrijheid.
Zolang ze die artistieke vrijheid behouden zullen ze een zeer succesvolle reeks maken als dat uiteraard gaat gebeuren.

avatar van Tsjo-Wi
4,0
Net ff de eerste 2 chapters gespeeld, en wat een game is dit zeg! Ik heb sinds Resident Evil 4 niet meer zo'n creepy game gespeeld. Doet me soms ook een beetje denken aan Bioshock, alleen is de combat hier vele malen bruter en bevredigender. Dat over-de-schouder-camerastandpunt vind ik echt heerlijk, maakt het voor mij ook een stuk spannender dan wanneer het first person zou zijn (zoals bij Bioshock bijvoorbeeld). Het moet heel raar lopen wil hier geen 5* uit rollen.

SvV_Ying
Hij wordt alleen maar beter Dus die 5 sterren komen er wel

avatar van Tsjo-Wi
4,0
SvV_Ying schreef:
Hij wordt alleen maar beter


Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Waar de game in de eerste paar chapters echt een verpletterende indruk op me maakte, met talloze schrikeffecten en brute actie die me op het puntje van mijn stoel hielden, daar begon ik het vanaf chapter 7 á 8 allemaal wat minder te vinden. De aliens begonnen me een beetje te vervelen waardoor ik het een stuk minder eng vond, en het voelde allemaal minder spectaculair dan het begin waar ik om de 5 minuten weer van de bank vloog omdat er plots een alien uit de muur kwam. Ook begon ik de omgevingen een klein beetje zat te worden omdat alles redelijk op elkaar lijkt en er wel overdadig veel deurtjes en liftjes zijn. Ook in de puzzels zit niet heel erg veel variatie en het verhaal is ook niet echt origineel te noemen.

Nu lijkt het of ik de game helemaal aan het afkraken ben, maar begrijp me niet verkeerd, ik heb me ondanks deze minpunten geen moment verveeld met Dead Space. Die 4,5* staan er niet voor niets, want de gameplay, graphics, sfeer en algehele presentatie zijn echt van hoog niveau. Vooral dat eerste, de gameplay, ben ik zeer over te spreken. Met dat camerastandpunt zo boven je schouder lijkt het een beetje op Resident Evil 4, wat natuurlijk een groot compliment is aangezien dat mijn favo game is. Maar vooral de wapens zijn heel erg vet. Het afschieten van armen, benen en hoofden gaat gewoon nooit vervelen, en dat is wat je voor het grootste deel aan het doen bent in deze game.
Er zitten wel wat puzzeltjes in, maar die vergen meestal dezelfde trucjes en zijn niet heel erg moeilijk. Alleen de zero-gravity zones zijn erg origineel en leuk. Je kunt van elk willekeurig punt naar de muren of het plafond springen, wat er erg vet uitziet. Ook kom je in deze zones soms vijanden tegen die je kunt afknallen waarna ze vervolgens levenloos door de ruimte zweven, en ook dat ziet er supervet uit. Je kunt zelfs als je een lijk ziet zweven nog ff de ledematen er af slaan, vervolgens oppakken met je kinesiskracht en ze daarna weer wegschieten tegen andere vijanden. Jaja de game is heerlijk gory. Overal liggen wel lijken en zie je grote bloedvlekken op de grond en muren, dit draagt zeker bij aan de sfeer en het gevoel dat je een van de weinige survivors bent op dit reusachtige ruimteschip. Verder is die R2 knop ook erg leuk. Daarmee geef je een keiharde trap op de grond. Ik kon het dan ook nooit laten om na zo'n alien te hebben afgeschoten nog even erop te gaan staan en de ledematen die ik er nog niet had afgeblazen alsnog af te trappen, simpelweg omdat dat gepaard gaat met zo'n heerlijk geluid en bloedfonteintjes

Het verhaal is zoals ik al zei niet bijster origineel, maar het doet wel zn ding en ik wilde toch weten hoe het verder zou gaan. Ook die audio en text logs die je overal vindt (net als bij Bioshock) zijn erg goed gedaan en verschaffen de nodige extra informatie. Vooral in de laatste twee chapters krijgt het verhaal een leuke wending, en het eindfilmpje vind ik ook geniaal.
Al met al vind ik het dus een hele vette game, die naar het einde toe een tikkeltje repetitief wordt maar zeker de moeite waard is om uit te spelen. Dit soort horrorgames worden naar mijn mening te weinig gemaakt, want ik speel als horrorliefhebber liever zo'n gruwelijke game als dit dan dat ik naar een goede horrorfilm kijk, en dat zegt wat.

4,5*

SvV_Ying
Ok, misschien zei ik het te vroeg Toen ik zei dat hij steeds beter wordt was ik bij chapter 8 ofzo.

Imperial Figure
Welke game is nou niet repetitief Tsjo-Wi?
Ik vond Resident Evil 4 ook in herhaling vallen qua game-play, maar noem nou een game op die niet repetitief is.
Slashers zoals devil may cry, god of war etc. etc. en racegames zijn ook erg repetitief dus tjah.

avatar van Marcellussss
3,5
Sterker nog, een game moet enigzins repetitief zijn om aan te kunnen slaan.

Hoog cijfer hier. Niet gedacht!

avatar van Tsjo-Wi
4,0
Imperial Figure schreef:
Welke game is nou niet repetitief Tsjo-Wi?
Ik vond Resident Evil 4 ook in herhaling vallen qua game-play, maar noem nou een game op die niet repetitief is.


Tuurlijk is zowat elke game repetitief qua gameplay, maar als je goed leest zeg ik juist dat dat niet hetgene is wat me stoorde. Ik zeg juist dat het knallen nooit gaat vervelen, maar dat de omgevingen, vijanden en puzzels op een gegeven moment gewoon hun nieuwigheid verliezen. Dat doet Resident Evil 4 veel beter. Daar krijg je steeds een compleet nieuwe setting met eerst dat Spaanse dorpje, dan dat kasteel en daarna dat eiland, met steeds nieuwe vijanden, en ik vond die game juist alleen maar enger en enger worden. Dat was hier juist andersom.

Imperial Figure
Dat bedoelde je dus, ja ik had je volledige review ook niet gelezen omdat het een vrij lang verhaal is maar op deze manier snap ik wat je bedoeld en daar benk het mee eens dat RE4 steeds enger wordt en bij dead space juist andersom maar'k persoonlijk ben erg gek op science-fiction en dat pakt perfect uit in deze game.

avatar van Tsjo-Wi
4,0
Imperial Figure schreef:
maar'k persoonlijk ben erg gek op science-fiction en dat pakt perfect uit in deze game.


Ja dat klopt inderdaad, maar ik heb juist niet zo heel veel met dat science-fiction gebeuren, dat is de enige reden waarom ik aan het twijfelen was of ik hem wel zou kopen of niet. Uiteindelijk toch blij dat ik het gedaan heb

avatar van Rien
4,5
Voor mij de verassing van het jaar!! Al 2x uitgespeeld en ga zeker nog een 3e x starten

avatar van Awake78
2,5
Vrij aardig spel wat veel dingen goed doet, alleen het belangrijkste lijkt mij wat ondergesneeuwd, de fun. Het begin is leuk, de menu'tjes uitstekend maar op een bepaald moment in de game had ik het wel een beetje gezien (bij chap 5 geloof ik).

Een constante herhaling van zetten kon mij niet inspireren om dat tot het eind vol te houden. De rush naar het einde begon voor mij dan ook in een veel te vroeg stadium.

De afwisseling is nihil en zelfs dát gaat vervelen (die gewichtsloze ruimten gingen 'op tijd', vind ik gewoon niet tof). Ziet er weliswaar gruwelijk uit en heeft daadwerkelijk vernieuwing, maar no way dat ik deze nog een keer ga spelen.....
Toch 3,5* en da's nog vrij mild.

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
Langs links laten liggen maar ik ben deze game nu weer aan het spelen. Het pakt me wat beter dan de eerste keer dat ik eraan begon. Als je eenmaal de vreselijke besturing gewend bent is het best te doen. Best eng, leuke actie, soms moeilijk, fraaie gore, bijna geen laadtijden en het ziet er schitterend uit. Daarom wel erg jammer dat de makers buiten de fraaie HUD geen enkel origineel idee hebben gehad. Stop Doom 3, Event Horizon, The Thing en nog een dozijn horrorfilms en games in een blender en je krijgt Dead Space.

avatar van Tsjo-Wi
4,0
BoordAppel schreef:
Daarom wel erg jammer dat de makers buiten de fraaie HUD geen enkel origineel idee hebben gehad.

Behalve de Zero gravity zones, die vond ik best leuk. Maar voor de rest heb je wel gelijk.

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
Echt origineel is dat ook niet. In een iets andere vorm hebben we dat ook terug kunnen zien in games als Descent, Serious Sam en Prey. Maar het levert zo nu en dan wel boeiende gevechten op en aardige puzzels.

Ik vind de bossfights tot nu toe ook best goed gedaan (heb net de Leviathan achter de rug). Bij veel games moet je of simpelweg keiveel schieten of je hebt een trucje waardoor je ze moet verslaan. Dat trucje is dan vaak onmogelijk te verzinnen. Hier krijg je gelukkig goede hints over hoe je ze moet verslaan en dan is het slechts een kwestie van veel schieten .

joeri592
welke is beter left 4 dead of dead space??

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
De besturing is kut, Isaac loopt te vaak hinderlijk in je beeld, monsters kunnen plotseling achter je verschijnen zonder dat je het doorhebt en het verhaal en de gameplay zijn verre van origineel. En toch is Dead Space een prima game, het werkt namelijk allemaal wél.

De besturing moet je even doorhebben, daarna blijft het kut maar je kan er in ieder geval mee overweg. Het voelt in ieder geval aan alsof je met een controller aan het spelen bent en dat mag niet de bedoeling zijn van een pc game. Isaac is ook gewoon te groot waardoor je veel te weinig beeld hebt, die smalle gangetjes werken daar ook niet echt aan mee. Alleen in de zero G stukjes heb je overzicht. Zo'n third person camera zorgt er ook voor dat ik veel minder in een game kan zitten en daardoor wordt het helaas ook nooit echt eng. Geschrokken ben ik nooit. De sfeer is best goed maar een game als Doom 3 doet dat toch een stuk beter.

Als je Doom 3 en System Shock 2 gespeeld hebt en Event Horizon gezien dan ken je het verhaal van Dead Space ook. Een beetje originaliteit op dat gebied had geen kwaad gekund. Gelukkig is de pacing wel goed, al zouden sommige monologen wat ingekort mogen worden.

Uiteindelijk gaat het toch om de gameplay en hoewel de game geen enkel orgineel idee heeft zit het daar wel snor mee. Het afschieten van ledematen zorgt ervoor dat je niet zomaar simpel op de monsters moet gaan schieten maar echt goed moet mikken. Er zit ook genoeg variatie in de monsters en wapens om het interessant te houden. Elk wapen is echt uniek en dat geldt ook voor de vijanden. Ze hebben allemaal een ander aanvalspatroon en daar zal je op in moeten spelen. Lekker veel gore ook. Ook de moeilijkheidsgraad is prima. Ik speelde het op normal maar ben toch wel een paar keer afgemaakt. Games worden steeds gemakkelijker maar Dead Space doet het goed qua moeilijkheid, precies wat ik verwacht als ik op normal speel. Er had alleen wat minder ammo en health mogen liggen.

Alles ziet er ook prachtig uit. Van de bloedfonteintjes tot de omgevingen, er is goed veel aandacht aan besteed. Hoewel je de hele game op een ruimteschip zit lijken geen twee kamers op elkaar. Wederom is het niet echt origineel maar het ziet er wel fraai uit. Ook de animaties en effecten zijn erg goed. Mensen lijken ook echt op mensen en een alien naar je toe zien kruipen als je net zijn benen eraf geschoten hebt gaat niet snel vervelen.

Al met al een prima actiegame, voor een eventueel vervolg graag een fatsoenlijke besturing en origineler verhaal.

4*

Imperial Figure
Boordappel ben het met je review eens man, en tjah op de pc zal het wel een verrotte besturing zijn denk ik maar gelukkig zijn er consoles.

avatar van Tha Luz
Toch een geniale poster.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:59 uur

geplaatst: vandaag om 13:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.