Dead Space (2008)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Android / Apple iOS
Shooter / Action

Ontwikkeld door Visceral en Iron Monkey
Uitgegeven door Electronic Arts

Jij bent Isaac Clarke, een ruimte ingeniueur gespecialiseerd in het repareren van gigantische mijnschepen voor de 'Concordance Extraction Corporation' (C.E.C.). Op een dag krijg jij de opdracht om een noodoproep van het schip de 'USG Ishimura', een schip dat dode planeten vernietigt, te onderzoeken. Samen met je collega's Lt. Zach Hammond en Kendra Daniels ga je op onderzoek uit. Eenmaal aangekomen op de 'USG Ishimura' blijkt het schip in handen te zijn van een onbekend buitenaards ras. Wat een routine reparatieklus zou moeten zijn, ontaard zo in een strijd van leven op dood.

avatar van rpger
Een gruwelijk uitziende, doch druipend van sfeer en ultieme scariness.
System Shock 2 meets Doom.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Net ook de(zelfde) demo op de PS3 gezien. Ziet er idd lekker freaky uit, allen iets te weinig SS2 en iets te veel Doom ben ik bang. Maar ziet er iig tasty uit, die dooie-spaceship-event-horizon-vibe blijft kickass scary.

avatar van Tha)Sven
De reviews zijn ook erg positief. Iets om in de gaten te houden..

Taken
De snelle gameplay en de controls staan mij wel aan.

SvV_Ying
Zozo, 10 reviews tot nu toe en gemiddeld 89.5 Ziet er naar uit dat ik deze game ga kopen.

avatar van Tha)Sven
Ik ben nog niet zo ingeburgerd met survival shooters. Nooit echt helemaal in verdiept, ik denk wel dat dit misschien een mooie instaptitel wordt. ff kijken voor de demo.

avatar van andnino
Best benieuwd naar
Best vette setting, en interessante gameplay met dat je die monsters o.a. kunt trappen en ellebogen kunt verkopen.

Goede kritieken inderdaad

avatar van jaspertje3
Vanmiddag in de winkel zien liggen, releasedatum dus maar weggehaald

avatar van SilverGun
Ik heb 'm al sinds gister, Fable II vandaag gekocht bij de Free Record Shop. Het worden een paar drukke weken met al die andere toppers nog voor de deur...

SvV_Ying
Morgen maar even bij de gamewinkel kijken dan. Krijgt toch wel erg hoge cijfers op internet en klinkt erg goed. Er komen te veel goede games uit aankomende 2 maanden, slecht voor m'n portemonee.

SvV_Ying
Net gekocht bij de Bart Smit. Vanavond of morgen even stemmen, ben benieuwd!

Imperial Figure
Dit spel heeft hoog gescoord bij de critici zoals gamespot en ign maar omdat Electronic Arts ook nog eens de ontwikkelaar is heb ik nog wel mijn twijfels.
Wel een goed verhaal trouwens maar of de game-play goed genoeg is, geen idee.
SvV_Ying wat is jouwn oordeel of in ieder geval eerste indruk van de game?

Imperial Figure schreef:
Wel een goed verhaal trouwens maar of de game-play goed genoeg is, geen idee.
SvV_Ying wat is jouwn oordeel of in ieder geval eerste indruk van de game?

Heb helaas nog niet kunnen spelen. Heb toetsweek en een paar verjaardagen gehad dus nog geen tijd gehad. Heb hem wel even opgestart en het begin bekeken. Het zag er goed uit en het verhaal lijkt goed te zijn. Het is weer eens wat anders. Camerastandpunt is net als bij RE4, dat vind ik wel wat minder.

Ziet er leuk en origineel uit, maar een echt oordeel komt denk ik pas begin komende week.

Ja hij is heel strak !!!

SvV_Ying
Ben nu bij chapter 3. Leuke game tot nu toe. De sfeer zit er lekker in, het is best wel origineel en de ledematen van die beesten afknallen is fun. De graphics zijn goed maar niet speciaal, evenals het geluid. Toch wel enkele schrikmomentjes gehad tot nu toe, hopelijk beloofd dat nog wat!

De besturing en gebruik van de map enzo is even wennen. Verder hoop ik dat er nog wel wat meer variatie in de monsters komt.

Zit te denken aan 4 sterren maar ik wacht nog even met uiteindelijke oordeel.

Imperial Figure
Dit is de beste survival horror game die ik ooit heb gespeeld, combineer resident evil met doom en je krijgt dead space.
Dead Space is gewoon mijn nummer 1 game, grotendeels omdat dead space een hoge replay-value heeft en de game barst van de sfeer en spanning.
Silent Hill 5 was voor mij een beetje een teleurstelling maar dead space brengt het survival horror genre weer tot leven.
Resident Evil 5 moet wel goed zijn best doen om dead space van zijn troon te schoppen.

Imperial Figure schreef:

Zo, dat is positief! Moet zelf ook maar weer snel verder spelen, ben nu nog steeds bij Chapter 3

Waar ben je nu?

SvV_Ying
Ben nu wel ver genoeg voor een (voorlopig) oordeel. Erg goed spel. Erg spannend, vooral als je het geluid lekker hard aan zet en alle lichten uit. Vrij origineel en het verhaal is ook goed. Ledematen afknallen blijft lachen en het is gewoon een heel vermakelijke game.

4.5*

Halfje erbij, geweldig spel

SvV_Ying schreef:

Waar ben je nu?

ben bij level 6, zit op 6 uur speeltijd.
En heb nog 6 levels te gaan na level 6, na het uitspelen probeer ik hem op hard difficulty uit te spelen.

avatar van rpger
Oei wat een slechte port zeg voor de PC, de controls zijn verschrikkelijk, en qua graphics word er helemaal geen optimaal gebruik gemaakt van de sterkere PC hardware. Jammer, gemiste kans.

rpger schreef:

Inderdaad gemiste kans voor de pc versie, nou rpger dan is jouwn enigste optie om dead space voor de ps3 te halen

Imperial Figure
Ik heb een exclusief red scorpion suit gekocht via marketplace en dat pak is me toch sterk maar wanneer een bepaald wezen flink uithaalt lig je zo ie zo in tweeën dus dan maakt het nog niks uit maar goed het was de 1,50 euro wel waard
Het spel is trouwens op standaard moeilijkheidsgraad al vrij moeilijk (begint vrij moeilijk te worden wanneer je level 3 bent gepasseerd) dus moet je nagaan hoe de 'hard moeilijkheidsgraad' zal zijn.

i like

avatar van AmazingPP
Tof spel waar je even in moet komen. Grafisch ziet het er allemaal prachtig uit, niet geweldig, maar gewoon prachtig. Het spel speelt erg lekker weg. Ik ben nu bij hoofdstuk vier aangekomen en nu komt er wat meer variatie in. Ik heb dit spel vorige week gekocht en ben er dus erg tevreden over. Van mij een dikke 4 *.

avatar van rpger
Ik lees hier vrijwel geen negatieve commentaren over de PC versie? Of spelen jullie hem allemaal op console?

rpger schreef:

magaal speeld hem op de pc zo te zien en amazingPP op de ps3.
En ik heb em op de xbox360.

Ik op de PS3

avatar van rpger
Ik wacht wel tot deze game in de budgetbak ligt voor de Ps3...