Time Crisis 4 (2006)

Arcade / PlayStation 3

Ontwikkeld door NEX
Uitgegeven door Bandai Namco

Het verhaal van Time Crisis 4 draait rond een vermoedelijke illegale wapenhandel in de Verenigde Staten. Agenten Giorgio Bruno en Evan Bernard worden naar Californië gestuurd voor onderzoek. Op de luchthaven wacht Giorgio en Evan een verrassingsaanval van een geheimzinnig militair eskader, bijgestaan door een horde van insectachtige wezens. Giorgio en Evan komen erachter dat er meer aan de hand is dan alleen wapenhandel.

avatar van jaspertje3
Playstation 3 versie helaas uitgesteld naar februari 2008. De game op de PS3 is gedeeltelijk "onrail" en gedeeltelijk vrij rondlopen in de vorm van een First Person Shooter. Leuk dat dit naar de PS3 komt!

avatar van mnrk
Klopt de prijs van €90,- ???
Het is een hoop geld voor Time crisis....maar de eerste beelden die ik gezien heb zien er wel goed uit...afwachten maar

Ja, de prijs klopt zeker en vast, moest ook eventjes slikken van die hoge prijs!

avatar van Nintendofreak
Bij deze game komt een speciale gun voor de ps3. Daarmee dat de prijs zo duur is lees ik net op internet.

avatar van davidov
Lol heb toevallig dit spel nog gespeeld in een arcade in frankrijk van de week tijdens wintersport.... was best tof eigenlijk

avatar van Mega Man
Voor een rail-shooter ben ik niet meer van plan om er een dure gun voor te kopen terwijl er maar een handjevol games voor verschijnen. Op de Wii kun je het gewoon met je Wii-remote doen (en eventueel een gun waar je hem insteekt) en op dit systeem heb je al aardig wat rail-shooters:

Ghost Squad
House of the Dead 2 & 3
Medal of Honor: Heroes 2 (Arcade onderdeel)
Resident Evil: Umbrella Chronicles
Samurai Warriors

avatar van Jurgen76
Heb heb bij een vriend gespeeld, had hem hier gekocht bij de plaatselijke gameshop, was ntsc versie, maar draait gewoon op pal machine.
Op zich is het een leuke game, maar als zo vaak bij dit soort games is het na een tijdje toch afgelopen met de fun, vanwege de relatief korte gameplay.

Het allernieuwste deel van de reeks is ondertussen ook beschikbaar voor de PlayStation 3 en dat kan alleen maar positief onthaald worden, of niet?! Time Crisis 4 wordt samen met de Guncon 3 geleverd, cool pistool en het pistool is gelukkig bijzonder licht gehouden. Het spel is jammer genoeg aan de korte kant en voor de rest valt er ook weinig te beleven. Oké, er zijn nog wat andere opdrachten om te voltooien, helaas zijn die opdrachten niet echt leuk te noemen. De graphics zijn gelukkig opnieuw onder handen genomen en het resultaat mag er best wezen, de sfeer van Time Crisis blijft mooi behouden in dit 4de deel. Het verhaal stond nooit centraal in de reeks en is ditmaal ook niet om over naar huis te schrijven, het verhaal gaat gewoon bij momenten nergens naartoe, enkel veel actie, zoals bij de voorgaande delen, dus de fans weten waarschijnlijk meteen dat er bijzonder weinig is veranderd aan de eeuwenoude formule van Time Crisis. Moeten de fans dit spel nu kopen of niet? Wel, ik ben een trouwe fan van de reeks en ik was niet bepaald onder de indruk van het spel, vooral de prijs is een dure investering, het totaalpakket heeft gewoon te weinig te bieden naar mijn mening.
Cijfer: 3,0*!

avatar van jaspertje3
Ook ik heb ondertussen een flink aantal uur gespeeld met de Guncon, en ik moet zeggen dat het best goed werkt. In het begin is het wel even klooien om die ontvangertjes goed te calibreren, maar eenmaal onder de knie geeft dat geen problemen meer.
Ik ben begonnen met de singleplayermissies, en de besturing met de Guncon is wel even flink wennen. Maar het is echt stoer om tijdens het lopen meteen op vijanden te kunnen schieten. Je reactie snelheid is stukken sneller dan wanneer je met een controller speelt.
Echter een groot nadeel, het bewegen van je personage met de Guncon gaf mij na een uurtje al lamme handen. Het is dus wel erg Rsi gevoelig, dus wel een aandachtspuntje. Verder kan ik de singleplayer missies slechts gedeeltelijk waarderen. Het is een super toevoeging op de originele arcade versie, maar niet origineel genoeg om te kunnen imponeren. De levels zijn ok, maar te saai ingericht, en ook net wat te saaie kleurtjes allemaal. Wel lekker veel vijanden en wapens.
Het singleplayer gedeelte krijgt van mij 3 sterren.

Toen de minigames gedaan, die vergelijkbaar zijn met het vroegere kleiduiven schieten op de Nes. Je moet bij de minigames allemaal bewegende doelwitten raken. In het begin erg leuk, helemaal om met een paar vrienden omstebeurt te spelen. Echter slaat ook hier snel de verveling toe, omdat het wat meer van hetzelfde is allemaal. Het is wederom niet erg inspirerend, en er had veel meer variatie in gebracht kunnen worden. Totaal is 2,5.

Vervolgens door naar de Arcade versie van het spel, wat ik direct herkende uit de gamehallen. De graphics zijn geweldig, veel actie, constant zie je wel wat gebeuren en wordt je overstelpt met vuurgevaarlijke vijanden. In de helikoptermissie mag je alles wat je tegenkomt omver schieten. Met de daarbij behorende ontploffingen erg spectaculair!
Ook leuk om met vrienden te spelen, 1 met de Guncon, en de ander met de controller.
De Arcademissies krijgen van mij een dikke 4,5 sterren!

4,5 + 3 + 2,5= 10, en delen door 3 kom ik afgerond uit op een terecht gemiddelde van 3,5 ster!

avatar van waxs
Ik heb de import versie nu thuis liggen voor me PS3, maar ik moet zeggen dat de game al vrij snel gaat vervelen. Denk dat je dit niet te lang moet spelen dan is het namelijk wel erg leuk. Heb er wel plezier aan beleefd. Voorlopig een goede 3,5*

avatar van mnrk
Ik zie dat het spel al enorm te koop wordt aangeboden op E-bay en Marktplaats !! Is het spel zo slecht of wat.......

Mij lijkt het persoonlijk wel oke en heb daarom ook maar gelijk een bod uitgebracht...

avatar van jaspertje3
Het is absoluut een leuk spel, maar heeft net iets te weinig inhoud.
Ik verkoop het spel ook, zie mijn verkooptopic.

avatar van killer7
Leuk spel voor al met ze 2en maar weet iemand ook waar je een losse gun kunt krijgen! want met 1 gun tegen een controller is niet echt wat.