One Must Fall 2097 (1994)

Fighting

Ontwikkeld door Diversions
Uitgegeven door Epic

Het is het jaar 2097. World Aeronautics and Robotics (W.A.R.) is het machtigste bedrijf op aarde. Een nieuwe belangrijke functie, die van afgevaardige van W.A.R. op Ganymede, de recentelijk gekoloniseerde maan van Jupiter, is vrijgekomen. Tien kandidaten hebben gesolliciteerd. Omdat ze allemaal evenveel recht hebben op de baan moeten ze er in gevaarlijke arena's om vechten, daarbij gebruik makend van robots. De speler kruipt in de huid van één van deze kandidaten.

avatar van Phoenix
De beste (enige?) beat 'm up die ik op de pc heb gespeeld. Het tunen van je robot vond ik supergaaf, en het kon ook echt een strategie zijn (met Jaguar je legspeed oppompen kon echt dodelijk zijn). Ook het enige spel dat ik met een joypad heb gespeeld.

De mogelijkheid om met combo's je prijzengeld op te krikken, de gave moves, de hidden challengers, de scrap en fatality finishing moves (die van Shadow ) en het design van de bots... Wat vond ik het allemaal supergaaf toen ik rond de 11 jaar was.

Heb uiteindelijk met elk karakter en elke robot alle tournaments uitgespeeld. Ik kon er maar geen genoeg van krijgen. Alleen jammer dat niemand tegen me wilde multiplayen omdat ik gewoon te goed was geworden.

Hon-der-den uren heb ik dit gespeeld, en daarom krijgt het van mij een dikke vette 5.

avatar van tovenaar
Dit was gaaf ja. Herinner me nog goed dat dit als een revolutie voelde en dat vond mijn 386 ook, want die kon het vaak niet echt aan. Al het haperende tegenwerk van mijn haast rokende pc'tje hield me niet tegen om dit van tijd tot tijd aan te zetten om wat proberen te rammen.

avatar van Phoenix
Overigens was de ultieme finishing move natuurlijk niet de fatality maar de destruction .

avatar van Hadouken
Nooit fan geweest van Beat 'em Ups op de PC. Alleen de soundtrack vond ik wel tof.

avatar van pkunk
Blijft vette shit. Soundtrack is geweldig. Zijn er eigenlijk nog beat-em-up's met een upgrade princiepe?
5 * Omdat ik het helemaal suf heb gespeeld.

avatar van Baldur
Toch wel één van de games waar ik de meeste tijd in heb gestopt. Geweldige gameplay die nooit gaat vervelen.

Heerlijk gevoel, dat KLENG-geluid als je je tegenstander een dikke uppercut verkoopt.
Verveelt echt nooit en ik haal OMF2097 zelfs nu nog af en toe uit de kast..

avatar van Thomas83
Oh ja, dit was dit spel waarbij je, heel origineel, zelf de robots waarmee werd gevochten in elkaar moest knutselen. Later werd op de Nederlandse tv nog zo'n robot wars-programma vrij populair, en dat deed me altijd aan deze game denken. Hij was echt uit mijn geheugen verdrongen, totdat ik hem genoemd zag worden op zo'n retrogames-kanaal op Youtube. Erg leuk!