CrossCells (2017)

PC / Macintosh
Puzzle

Ontwikkeld door Matthew Brown
Uitgegeven door Matthew Brown

CrossCells is een logisch puzzelspel in een minimalistische, ambient sfeer. Gebruik je reken- en puzzelvaardigheden om tegels te verwijderen en de puzzel op te lossen. De game bevat 50 hersenkrakers.

avatar van JonnieBrasco
geplaatst:
De eerste helft van de levels gedaan... op een gegeven moment is het toch opportunistisch een richting kiezen en kijken of je dan uit komt. De user interface is zo minimalistisch dat je dan niet eerst bepaalde vakjes die je zeker weet, kunt markeren als soort van basis voor je oplossing. Vervolgens ben je soms net zo lang aan het schuiven tot je puzzel klopt, het was dan niet meer puur logisch beredeneren. Ook is een snelle reset niet mogelijk: om een level opnieuw te beginnen moet je eerst terug naar het menu. Het waterige special effect is bovendien niet uit te zetten. Als de game goed getest zou zijn door verschillende mensen, zouden deze minpunten toch allemaal wel bevonden en opgelost zijn zou je denken. Wat vond jij van deze game Finidi?

avatar van Finidi
geplaatst:
Pfoe, 't is 9 jaar geleden en zo te zien heb ik het toen in één dag uitgespeeld. Ik heb als geheugensteuntje even wat vids gekeken van hoe het ook alweer zat. Maar gokken hoeft echt niet volgens mij, er is altijd minstens één ding die je sowieso zeker weet dat moet en waardoor andere dingen dan uitgesloten wordt etc., net als bij de andere games van Matthew Brown.

Ik vond het wel de minst leuke van de -cells, omdat het ook veel hoofdrekenen is in plaats van alleen de logica uitvogelen zoals bij Hexcells.

Ik heb afgelopen weken wel Cipher Zero gespeeld wat me ook aan Hexcells (ook qua niveau) deed denken, maar ik zie dat jij daar ook al een post hebt, haha Polimines/Polimines 2 zijn ook nog sterke games in deze 'Minesweeper'-y hoek.