Space Quest V: The Next Mutation (1993)

Alternatieve titel: Space Quest 5

Adventure

Ontwikkeld door Dynamix
Uitgegeven door Sierra

Door te spieken tijdens zijn examen is Roger Wilco erin geslaagd om het bevel te krijgen over zijn eigen schip. Een vuilnisschip wel te verstaan. Tijdens zijn werk stuit hij op nieuwe avonturen, waarbij hij onder andere een mutagene ziekte moet zien af te stoppen en het mysterie ontrafelen rond de verdwijning van een collega-kapitein van de Starfleet en diens schip.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ze zeggen dat er in deze game een soort easter egg zit in het game over scherm. Als je op een speciale hotspot klikt kun je alle "faces of death" van Wilco zien. Ik heb dat echt jaren geprobeerd, maar heb dat plekje nooit kunnen vinden. Iemand anders toevallig die dit leest en het weet?

Ja, deze SQV..ik vond hem leuk, maar hij is af en toe te ver over het randje spoof en parodie net zoals deel I. Het is duidelijk dat vooral de titel een woordspeling is, maar o.a. het game over deuntje vond ik altijd al star trek plagiaat.
Ik had verwacht dat ze die coole VGA grappen uit deel IV nooit meer konden herhalen, maar hier flikken ze het weer als je op het eind ergens zo'n verkeerde stop gaat vervangen. Dan veranderen de graphics ineens in EGA.

En nog een bijzonder detail: De midi muziek klonk in deze game zo geweldig goed als Beatrice Wankmeister (rukmeester?) in beeld komt dat we daar een GRAVIS ULTRASOUND voor hadden gekocht. Klinkt nog steeds geweldig en prima game.